Kindvriendelijke hotspot voor de lunch: Coffeelovers de Annex in Maastricht

Op mijn vrije dag ga ik graag ergens een broodje eten met Laurens. Inmiddels is dit concept bij de kroonprins al behoorlijk ingeburgerd. Wanneer ik een winkel inloop met de kinderwagen zegt hij: ‘Nee, nee mama, we gaan eten en drinken!’ Ik zoek graag plekken uit waar ook aan mijn peuter is gedacht en Coffeelovers de Annex is er zo eentje!

Coffeelovers is een begrip in Maastricht en omgeving. De gezellige koffiezaken zijn voor velen de perfecte lunchplek. Het is er altijd druk en levendig, wat niet zo gek is met al het lekkers dat op het menu staat. Coffeelovers de Annex is gelegen aan het Plein 1992 in de moderne wijk Céramique in Maastricht. Voor de deur ligt een ruim terras met parasols, zodat je kunt kiezen voor een lunchplek in de zon of in de schaduw. Dat laatste is ook erg handig met een kind!

CL de annex 1
bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers

De zaak is ruim opgezet, waardoor je er makkelijk met de kinderwagen naar binnen kunt en deze ongestoord kunt parkeren. Ook zijn er voldoende kinderstoelen aanwezig. Achterin de zaak is een fijne speelhoek met veel houten speelgoed. Met de kids komt het dus wel goed. Naast de speelhoek staat dit gezellige zitje en daar zit ik toch wel het allerliefst!

Bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers
Bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers

Toen het laatst warm was, had het personeel de complete speelhoek naar buiten verplaatst. Dat vond ik echt zo’n toffe actie! Etienne had een lunchdate met Laurens en kon heerlijk buiten zitten, terwijl de kroonprins zich vermaakte met de treinbaan en de hijskraan.

img_20160815_133845.jpg

 

Selfservice

De Annex werkt met een selfservice concept. Je plaatst je bestelling aan de bar en krijgt je drankjes direct mee. Als je iets te eten bestelt krijg je een buzzer mee, die begint te piepen als jouw bestelling klaar is. Dit werkt echt prima, je hoeft nooit lang te wachten en het personeel is heel vriendelijk!

Italiaanse sferen

Op het Italiaans georienteerde menu staat een uitgebreid assortiment aan koffies, maar ook verschillende soorten thee en koude dranken zoals de zalige versgemaakte mango-mint-lime-apple smoothie. De koffie is afkomstig van huisleverancier Maison Blanche Dael: een begrip in Maastricht sinds 1878.

img_20160803_123527-480x855.jpg

Coffeelovers staat bekend om haar zalige foccaccia’s. Bij de Annex kun je kiezen uit verschillende kleine foccaccia’s voor de kleine trek of een combinatie van twee verschillende smaken, voor de iets grotere trek. De foccaccia’s zijn absoluut mijn favoriet en ook mijn peuter eet ze achter elkaar op! Naast foccaccia’s zijn er ook heerlijke broodjes met wisselend en dagvers beleg.

Je leest het: ik ben groot fan! Kende jij de Annex al? Waar ga jij graag lunchen met je kind(eren)?

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

2 thoughts on “Kindvriendelijke hotspot voor de lunch: Coffeelovers de Annex in Maastricht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.