Op mijn vrije dag ga ik graag ergens een broodje eten met Laurens. Inmiddels is dit concept bij de kroonprins al behoorlijk ingeburgerd. Wanneer ik een winkel inloop met de kinderwagen zegt hij: ‘Nee, nee mama, we gaan eten en drinken!’ Ik zoek graag plekken uit waar ook aan mijn peuter is gedacht en Coffeelovers de Annex is er zo eentje!

Coffeelovers is een begrip in Maastricht en omgeving. De gezellige koffiezaken zijn voor velen de perfecte lunchplek. Het is er altijd druk en levendig, wat niet zo gek is met al het lekkers dat op het menu staat. Coffeelovers de Annex is gelegen aan het Plein 1992 in de moderne wijk Céramique in Maastricht. Voor de deur ligt een ruim terras met parasols, zodat je kunt kiezen voor een lunchplek in de zon of in de schaduw. Dat laatste is ook erg handig met een kind!

CL de annex 1
bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers

De zaak is ruim opgezet, waardoor je er makkelijk met de kinderwagen naar binnen kunt en deze ongestoord kunt parkeren. Ook zijn er voldoende kinderstoelen aanwezig. Achterin de zaak is een fijne speelhoek met veel houten speelgoed. Met de kids komt het dus wel goed. Naast de speelhoek staat dit gezellige zitje en daar zit ik toch wel het allerliefst!

Bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers
Bron afbeelding: Blanche Dael Coffeelovers

Toen het laatst warm was, had het personeel de complete speelhoek naar buiten verplaatst. Dat vond ik echt zo’n toffe actie! Etienne had een lunchdate met Laurens en kon heerlijk buiten zitten, terwijl de kroonprins zich vermaakte met de treinbaan en de hijskraan.

img_20160815_133845.jpg

 

Selfservice

De Annex werkt met een selfservice concept. Je plaatst je bestelling aan de bar en krijgt je drankjes direct mee. Als je iets te eten bestelt krijg je een buzzer mee, die begint te piepen als jouw bestelling klaar is. Dit werkt echt prima, je hoeft nooit lang te wachten en het personeel is heel vriendelijk!

Italiaanse sferen

Op het Italiaans georienteerde menu staat een uitgebreid assortiment aan koffies, maar ook verschillende soorten thee en koude dranken zoals de zalige versgemaakte mango-mint-lime-apple smoothie. De koffie is afkomstig van huisleverancier Maison Blanche Dael: een begrip in Maastricht sinds 1878.

img_20160803_123527-480x855.jpg

Coffeelovers staat bekend om haar zalige foccaccia’s. Bij de Annex kun je kiezen uit verschillende kleine foccaccia’s voor de kleine trek of een combinatie van twee verschillende smaken, voor de iets grotere trek. De foccaccia’s zijn absoluut mijn favoriet en ook mijn peuter eet ze achter elkaar op! Naast foccaccia’s zijn er ook heerlijke broodjes met wisselend en dagvers beleg.

Je leest het: ik ben groot fan! Kende jij de Annex al? Waar ga jij graag lunchen met je kind(eren)?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.