Hartelijk zondag! Na een weekje afwezigheid is de rubriek ‘De muziek van …’ weer terug! Vandaag geef ik het woord aan collega-blogger Frederique die julle meeneemt in haar favoriete muziek. Enjoy!

Wie ben je?
Ik ben Frederique, moeder van drie hele coole lieve kindjes: twee tieners en een ‘kleintje’ van 8 jaar oud. Ik werk in een museum – heerlijk om in zo’n inspirerende omgeving te werken! Mijn dochter en ik hebben daarnaast al een aantal jaren een blog.  Superleuk om samen met je dochter zoiets op te bouwen en daarna ook zo lang bij te houden: Srsck.com. We zijn ook te volgen op Facebook.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Dirty Ol’ Man van The Three Degrees. Het was de eerste hit van de Three Degrees in Nederland en België maar het werd schijnbaar nergens anders een hit. Ik kende het in ieder geval niet.

 

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

 Volgens mij stond er helemaal geen muziek op tijdens mijn eerste zoen. 🙂

Wie was je tieneridool?

Madonna! De Madonna uit de jaren ’80, die van Borderline en Holiday. Ik droeg ook zulke handschoenen en armbanden en mijn muren hingen vol met haar posters. Ook Elvis Presley, Bob Marley en Marilyn Monroe had ik hangen in mijn kamer maar Madonna was wel echt mijn idool.

Madonna - bregblogt.nl

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

 ‘One Step Beyond’ van Madness. Echt zo’n nummer waarbij ik onmogelijk stil kan blijven staan. Van ‘Happy’ word ik ook elke keer vrolijk, echt een heel aanstekelijk nummer. En ‘Proud Mary’ van Tina Turner. Ik vind ook de versie van Tina en Beyonce te gek. Als ik die zie dan krijg ik inderdaad zin om te dansen door de kamer! 🙂 Oh en ‘Good Vibrations’ van The Beach Boys!! Dat is ook echt een nummer waarbij ik vrolijk word en moet dansen.

https://www.youtube.com/watch?v=dIv-7mXcf1k

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Ik heb een blogje geschreven over de 15 liedjes waar ik van moet huilen, maar als ik er hier eentje moet noemen dan zou ik gaan voor ‘Mad World’ van Gary Jules, ik voel echt wanhoop in dat nummer. En ‘Take me to Church’ van Hozier, een heel heftig nummer vind ik dat. Erg mooi maar heftig. En alle nummers van Amy Winehouse, niet zozeer om de nummers zelf maar omdat ik het zo enorm verdrietig en zonde vind dat zij er niet meer is.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Last Christmas van Wham! Hoe je het ook wendt of keert, ik blijf een jaren 80 kind! 🙂

Wham - bregblogt.nl

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Yellowman in de Melkweg!! Wat bewoog die man, echt geweldig, hij stuiterde alle kanten op. En Snoop Doggy Dogg is me ook bijgebleven. Hij kwam heel relaxed en sympathiek over.

yellowman - bregblogt.nl

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Dit liedje op YouTube vind ik prachtig. Ik hoorde het jaren geleden voor het eerst en het bleef echt in mijn hoofd. Ik vind het nog steeds erg mooi.  Mooi nummer en mooie stem. Ze is helemaal niet bekend.

Ook erg mooi: ‘Under The Stars’ van Ghost Truckers. Mijn dochter heeft het mij laten horen, ik kende het niet maar het is echt een heel mooi nummer.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

‘Downtown’ van Petula Clark.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik kan echt niet zo 1,2,3 een nummer bedenken waar ik een pesthumeur van krijg. Ik houd van muziek en van veel verschillende soorten muziek. Heavy metal kan ik niet zo goed hebben maar verder…Oh ja ik krijg kromme tenen van Ariana Grande trouwens. Ik kan die stem niet zo goed hebben.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Freddie Mercury vind ik een van de grootste artiesten ooit. Op 2 met stip: Janis Joplin met Me and Bobby McGee.

Freddie(1)

Dankjewel voor jouw leuke invulling van deze muziekrubriek Frederique! (Hee dat rijmt!)

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Dochter heeft een goede smaak want nummer van Ghost Truckers klinkt erg goed! Leuk om je muzieksmaak zo beter te leren kennen Frederique

    • Haha Anita, daar maak je dochter heel blij mee 🙂
      En bedankt Bregje, het was erg leuk om op die manier down memory lane te gaan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.