Binnenkort is het drie jaar geleden dat ik met een positieve zwangerschapstest in mijn handen stond. Dat was het begin van een heel nieuw tijdperk én: het toetreden tot een compleet nieuwe wereld. Want mensenkinderen wat komt er veel kijken bij zo’n zwangerschap en geboorte. Kleding, meubels, speelgoed, handige hulpmiddelen en ga zo nog maar even door…als je niet uitkijkt ga je ook nog failliet. Wat  ik één van de leukste dingen vond om uit te kiezen was het geboortekaartje. Ik heb urenlang gezocht en ontwerpen gemaakt op talloze sites. Ik show vandaag het kaartje en vertel ook of ik nu weer voor hetzelfde ontwerp zou kiezen…

Klassiek geboortekaartje

Voor ik zwanger werd wist ik precies wat voor geboortekaartje ik wilde. Net zoiets als mijn eigen kaartje uit 1980: wit, rechthoekig en uit geschept papier. Bedrukt met klassieke letters en een strikje aan de voorkant, boven de naam van ons kindje. Toen ik eenmaal zwanger was en de grote kaartjes-zoektocht begon, wilde ik iets totaal anders. Ik kwam uiteindelijk op dit ontwerp, veel zachte kleuren, een lief uiltje en volop ruimte voor tekst. Want ja, ook toen schreef ik al graag uitgebreid, zelfs op een geboortekaarrtje….;)

Geboortekaartje Laurens

Geboortekaartje Laurens

Ik vind het nog altijd een heel leuk kaartje. Ik had genoeg plek voor alles wat ik kwijt wilde in het kader van hormonale controledrang. 😉

Geboortekaartje anno 2016

Toen het idee voor dit artikel ontstond in mijn hoofd, besloot ik om eens rond te gaan neuzen tussen het aanbod van geboortekaartjes anno 2016. Een aantal geboortekaartjes op de site van Geboortepost.nl trokken mijn aandacht en ik laat je graag zien welke exemplaren ik zou kiezen als ik nu weer zwanger zou zijn. LET OP: ik ben dus niet zwanger!

Wat een leukerds hè? Je zou niet zeggen dat ik groot fan ben van die early dew achtige groene kleur. 😉 Het toffe van deze site is trouwens dat je het hele bestelproces ook makkelijk op je smartphone kunt doorlopen. Scheelt weer uren achter de laptop of computer zitten. Verder biedt Geboortepost.nl een transparant prijsbeleid: geen onverwachte kosten, hoe verder je komt met je bestelling. Als kers op de taart krijg je ook een digitaal exemplaar van jouw gekozen geboortekaartje, zodat je dit makkelijk kunt versturen via e-mail of er een mooi canvasdoek van kunt laten maken. Tot zover dit reclamebulletin, terug naar mijn niet-hormonale kaartjeskeuze…

Als ik nu opnieuw zou kiezen, heeft het confettikaartje toch wel mijn voorkeur. Het is helemaal van deze tijd (moet je oma horen!) en volledig mijn smaak. Ik zou het bijna jammer gaan vinden dat ik niet zwanger ben op dit moment…

Wat voor geboortekaartje hebben jullie gekozen voor je kind(eren)? En wat voor geboortekaartje had je vroeger zelf?

samenwerking

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wat had je een leuk kaarje voor Laurens…. I love uiltjes.
    Hoewel ik ons kaartje super leuk vind zou ik nu toch ook voor een ander kaartje gaan.

  2. Onze tweede dochter Lot is 6 weken geleden geboren en ik mocht een super leuke samenwerking doen met hippe-geboortekaartjes.nl 😀 Hij is echt helemaal naar ons zin geworden: simpel, lief en stoer! Die early dew kleuren vind ik ook prachtig trouwens!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.