Het is weer eens tijd voor een nieuwe opdracht uit de 30 Day Blog Challenge! As we typ zit ik in de tuin onder de druivenranken en geniet van het zonnetje en een zacht briesje. In de tuin naast mij klinkt een schattige peuterstem. Die van mijn zoon welteverstaan. Meneer is GROOT fan van onze buurvrouw en sinds zij deze week terugkwam van vakantie wijkt hij zo min mogelijk van haar zijde. Ik besloot deze onverwachte vrije tijd te benutten en een blogje te typen over waarin ik vertel wat ik nu zoal doe op een dag…

Zoals je weet werk ik op dit moment niet, waardoor de structuur in mijn dagen en weken ver te zoeken is. Op maandag, woensdag en vrijdag ben ik thuis met Laurens en gaan we vaak samen iets leuks doen. Dat kan variëren van een paar uurtjes dierentuin tot een rondje stad. Of we blijven lekker thuis en klooien wat aan. Ik geniet echt van die dagen met de kleine kabouter, zeker nu we echt gesprekjes voeren met elkaar.

Rustig wakker worden..

Dinsdag en donderdag zijn de dagen dat Laurens naar de kinderopvang gaat. Op maandag- en woensdagavond neem ik me voor om de volgende dag op tijd op te staan. Meestal ben ik wel op tijd wakker, aangezien de roodharige hunk elke dag om 8.00 start met werken. Op een hele luie dag probeer ik hem te verleiden om Laurens naar de opvang te brengen, zodat ik nog even kan doezelen. Je snapt dat dit zelden een succesvolle missie is…. Gelukkig is hij wel zo lief om vast een boterham en een flesje melk naar boven te brengen, zodat Laurens vast kan ontbijten.

bregblogt1941072_1718775731739503_320029382_n.jpg

Ik geniet nog elke dag van dat momentje, dat ik wekelijks vastleg in mijn fotoserie woensdagochtendknuffels op Instagram. Na het ontbijt en de knuffels is het tijd om Laurens aan te kleden. Zelf trek ik even een makkelijke broek en een shirtje aan, want als ik ook nog ga douchen zijn we zo weer een half uur verder. Bovendien heb ik nog plannen later op de dag….

Schrijven maar!

Als ik Laurens heb weggebracht is het meestal ergens tussen 8.30 en 9.00. Ik gebruik de kindloze uurtjes op dinsdag en donderdag vaak als sollicitatie- en blogtijd. Ook afspraken voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek plan ik op deze dagen. Eerst maak ik even een rondje langs de verschillende vacaturesites maken, mijn cv controleren en aanpassen waar nodig en als het meezit ook nog reageren op wat leuke vacatures. Door de zomervakantie was het aanbod erg laag de laatste weken, dus veel brieven vielen er niet te schrijven. Als ik klaar ben met mijn sollicitatieverplichtingen ga ik in één weg door naar mijn blog. Er zijn dagen dat ik begin met schrijven en zes artikelen later pas stop. Op andere dagen zit ik naar een wit scherm te staren en te bedenken dat ik echt niks te melden heb. In het laatste geval klap ik de laptop dicht en ga ik wat anders doen.

Sowieso moet er eerst geluncht worden. Dat kan variëren van een simpele boterham tot een uitgebreide salade. Of een lunch buiten de deur met een vriendin. Als ik thuis ben doe ik nog gauw een rondje huishoudelijke zaken, zoals je weet is dat echt mijn lievelingsactiviteit! Not! Maarja, het moet toch gebeuren. Dus even een wasje, de keuken opruimen en poetsen en de woonkamer toonbaar maken. Onderweg struikel ik meestal nog over een rondslingerende Duplo-tractor of een ToetToet auto, dus mijn reflexen en motoriek worden ook effe getest. Pik je toch mooi even mee dan.

img_20160327_124213.jpg

Als ik alle nuttige klusjes van de to do list heb afgewerkt geef ik mij over aan mijn favoriete bezigheid: Netflixen in bad. Ik deed dat voorheen vaak ‘s avonds, maar dan zag Etienne me soms de hele avond niet, wat ook niet echt gezellig is. Dus, omdat iedereen me op het hart drukt om ‘te genieten van de vrije tijd die ik nu heb’, ga ik effe lekker genieten van een uurtje ontspanning. Vaak levert dat ook nog genoeg inspiratie voor een nieuw artikel op, want ik dwaal tijdens het Netflixen nog weleens af met mijn gedachten.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Het is weer zo’n dag!

Relaxte avondspits

Met een beetje mazzel kan ik dan de rest van de middag (alsnog) lekker schrijven tot het tijd is om de kabouter weer op te halen.

Het laatste stukje zelluf lopen, terwijl ik uit elkaar klapte van trots!

Daarna begint de avondspits, die bij ons altijd wel relaxed verloopt. Etienne is altijd rond 17.00 thuis, waardoor de één kookt en de ander met Laurens speelt. Na het eten nog even verder spelen en badderen en dan kan de peuter naar bed. Wij doen op actieve dagen nog een rondje door huis en tuin en anders duiken we meteen op de bank voor wat gekeuvel en een uurtje (of meer) Netflix. Voor het slapen gaan, ga ik nog even lezen en dan is de dag weer voorbijgevlogen!

Als ik straks weer aan het werk ben zal het allemaal iets hectischer gaan verlopen. Dan kan het zomaar zijn dat ik ook bijtijds de deur uit moet, dus is het gedaan met het rustig wakker worden en uitgebreid badderen. Ik zal je eerlijk zeggen: ik verheug me erop!

Heb jij een vaste structuur op je vrije dagen of rommel je net als ik maar wat aan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Leuk om te lezen Breg! Klinkt als heerlijke dagen!! Heb je echt weer zoveel zin om je naar kantoor te haasten iedere dag? 😮

  2. Ik zweefde maar wat in het begin, maar werd daar nogal lamlendig van. Tegenwoordig gaan we in de ochtend naar buiten (wandelen of fietsen), thuis fruit en binnen/buiten spelen. Slaapjes en dan weer spelen tot avondeten. Snap dat je uitkijkt naar een baan, hopelijk snel iets gevonden!

  3. Wauw zes artikelen achter elkaar! Jaloers… Zoveel inspiratie heb ik niet. Wij hebben wel n vaste structuur. Al verschilt de tijd dat we opstaan heel erg, Jim heeft echt de vaste tijden voor eten en naar buiten gaan nodig. Anders krijgt hij kuren ?

  4. Ik heb maar 1 vrije dag doordeweeks en dan doe ik meestal wat in huis en boodschappen enzo. Ik ben nu zwanger en heb weinig energie voor allerlei activiteiten. Elke dag thuis zitten heb ik alleen tijdens mijn verlof gedaan en dat was niets voor mij. Wilde na 2 weken alweer werken haha.

  5. Omdat ik altijd vanuit huis werk, is mijn dag best gestructureerd. Dat vind ik gemakkelijker werken en dan krijg ik meer gedaan.. Soms heb je er wel een dag bij dat alles met vierkante wielen gaat, maar zo is het leven nu eenmaal. Dan kun je net zo goed om 3 uur ‘s middags Netflix aanslingeren, maar dat is echt zelden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.