Hallo september! Maand waarin de zomer en de herfst om een plekje strijden als Amerikaanse shoppers op Black Friday. Maand waarin ik toch echt wel weer aan het werk hoop te gaan. Maand waarin zoveel leuks en bijzonders op de planning staat. Ik kom je even verwelkomen!

Ik moet me inhouden om niet te vervallen in clichés als: ‘Waar blijft de tijd?’, ‘Het was toch laatst nog april?’ en ‘Nou, de kerst staat weer voor de deur.’ Oké, nu heb ik het toch gedaan, sorry. Maar  echt, hoe kan het nu gewoon ineens alweer september zijn?? De zomer, of wat ervoor door moest gaan, is echt voorbijgevlogen! Goed, over tot de orde van de dag. Het is september! Deze maand ga ik allemaal toffe dingen doen en daar wil ik graag even op vooruitblikken!

Soldaat van Oranje

Volgende week ga ik met mijn papa naar de musical Soldaat van Oranje. Iets wat ik al lang wilde, maar waar ik nooit echt de moeite voor heb gedaan om het te realiseren. Tot mijn vader ziek werd, zoiets zorgt er toch voor dat je niet langer uitstelgedrag vertoont op dingen die je graag wilt doen. Tenminste, bij mij werkt dat zo. Dus, ik kwam in actie, prikte een datum en bestelde kaarten. Woensdag ga ik naar mijn ouders toe en blijf daar gezellig logeren. Ik ben zo benieuwd hoe de musical is en hoe papa het zal vinden. Volgens mij is dit ons eerste vader-dochter uitje in jaaaaaaren! Ik heb er heel veel zin in!

La bella Italia

Woensdag 21 september stap ik met mijn knappe roodharige hunk in het vliegtuig voor 5 dagen Italië! Mijn ouders komen vakantie vieren in ons huis en zullen zich over de kroonprins ontfermen. Iedereen blij dus! We slapen twee nachten in het dorpje Chianciano Terme in Toscane. We hebben daar een AirBnB geboekt en vertrekken na twee nachten naar een hotel in de buurt van Pisa, waar we nog even verder vakantie zullen vieren. Ik heb er ZOVEEL zin in! Lekker even eruit met mijn lief, meegenieten van de feestelijke trouwdag van mijn vriendinnetje en dat allemaal in Italië. Niet slecht toch? Uiteraard kunnen jullie van deze trip nog een uitgebreid verslag verwachten net als van mijn uiteindelijke outfit!

Solliciteren

Momenteel ben ik in afwachting van bericht over een sollicitatie. Ik kan er dus nog niet veel over zeggen, maar ik hoop toch dat ik deze maand weer lekker aan de slag kan. Het is fijn om wat tijd voor mezelf en extra tijd met Laurens te hebben, maar als werkende Breg ben ik toch echt de allerleukste versie van mezelf. Lekker blijven duimen dus, ik hou jullie op de hoogte!

Eigen huis en tuin

We hebben in de tuin twee platanen staan die serieus NU al hun bladeren beginnen te verliezen. Overigens komt dat volgens mijn moeder omdat ze in de hitte wat weinig water van ons hebben gekregen, maar dat terzijde. We moeten dus echt de komende weekends al aan de bak in de tuin om te snoeien, harken en wieden, zodat de tuin er een beetje leuk bij ligt voor het najaar.

Verder heb ik al maanden de kriebels om de woonkamer om te gooien. Nu heeft mijn vriendinnetje Antoinette hier een zaadje voor geplant tijdens de verjaardag van Laurens. We hebben een hele grote buffetkast in de woonkamer staan en zij opperde het idee om deze op te schuiven, zodat er in het midden van de woonkamer meer ruimte vrij komt. Nou, dat idee vond ik dus geweldig en liet me niet meer los. Er was zelfs al een dag waarop we de kast leeg hebben gehaald en wilden gaan verplaatsen. Bleek dat ding een vermogen te wegen en het lukte Etienne en mijn vader niet. Dus hebben we hem weer ingeruimd. Gelukkig komt Antoinette deze week eten, mag ze lekker aan de bak met die kast. 😉 Ook hebben we een nieuw vloerkleed voor in de zithoek besteld, dat zal deze week binnenkomen. Vorige week heb ik met mama al de woonkamer ontdaan van losse accessoires en wat meubels verschoven. Ik hoop dus deze maand de finishing touch aan te brengen en dan zal ik wat foto’s maken voor op mijn blog!

Nou september, je bent van harte welkom zoals je leest!

Wat voor leuks staat er bij jou op de planning deze maand?

foto uitgelichte afbeelding: Joseph Barrientos via unsplash.com
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Toscane is zo mooi!! Al zou ik echt moet 5 dagen zonder ons zoontje kunnen en willen. Wij gaan ook nog even lekker op vakantie, naar center Parcs. Ik ga duimen voor de sollicitatie!

  2. Soldaat van Oranje is zooooo mooi. Ik ben ee 5 jaar geleden alweer heen geweest, maar zou zeker nog een keer willen… Toscane lijkt me echt super mooi, zou er ook nog wel een keer heen willen. Ben benieuwd welke jurk het gaat worden haha.

  3. Oh wat een heerlijke vooruitzichten. Vooral een bruiloft in Italie! Heerlijk!

  4. Ohhh heerlijk!! Ff tussenuit, samen! Ik hou van dit soort uitjes;) Deze maand én oktober geen uitjes samen. Mijn ouders zijn 2 mnd naar een tropisch oort! Het zou verboden moeten worden, want dus geen oppas ? Helaas! Maar wat een heerlijke maand wordt dit voor je! Enjoy

  5. Mooie plannen voor komende maand!! En wow lekker naar Italië, heerlijk! Ik duim voor je baan Breg, hopelijk kun je snel weer aan de slag! Voor ons ook mooi plan komende maand: verhuizen naar ons nieuwe huis. Al kan dat ook best oktober worden trouwens…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.