In januari schreef ik een artikel over mijn blogdoelen voor 2016. Een hele lijst met cijfers, voornemens en plannen. Nu de zomer alweer voorbij is gevlogen en de herfst zich straks aandient wilde ik even de balans opmaken. Welke doelen heb ik al behaald en welke zijn wat minder succesvol?

Cijfers

In janari stelde ik als doel om mijn bezoekersaantal van 2015 met 1,5 keer kon vermenigvuldigen. Nou, dat is bijna gelukt! Ik sloot de maand december af met 3615 unieke bezoekers. Deze maand had ik dagelijks een artikel geplaatst, op 1 dag na. De afgelopen 3 maanden zit ik net iets boven de 5000 bezoekers, die samen zo’n 15.000 pagina’s per maand bekijken. Dat is dus wel effe iets waar ik megatrots op ben hè!! Ik bedoel, doe je ogen dicht en stel je 5000 mensen voor. VIJFDUIZEND! Die elke maand één of meerdere keren mijn blog bezoeken, lezen en vaak ook een berichtje achterlaten. Ik vind dat dus echt heel erg tof!

Social Media

Qua social media had ik in januari een mooi lijstje opgesteld, met de doelen die ik wilde behalen:

 • Facebook: nu 370 volgers – doel:  750 volgers in 2016
 • Twitter: nu 211 volgers – doel: 500 volgers in 2016
 • Youtube: nu 1 abonnee (HAHA) – doel: 100 abonnees in 2016
 • Bloglovin’: nu 63 volgers – doel: 200 volgers in 2016
 • Google +: nu 2 volgers – doel: eerst dat hele ding maar eens begrijpen en dan zou 50 volgers al mooi zijn!

Voor de meeste platforms waren dit mooie doelen. Behalve voor youtube, daar zit ik nu op 3 abonnees haha! Ik vind het vloggen heel leuk, maar ben te ongeduldig om vaker te filmen en te monteren. Dus laat mij voorlopig maar lekker focussen op het schrijven. Ben je benieuwd naar de overige cijfers? Komen ze:

 • Facebook: 862 volgers
 • Twitter: 611 volgers
 • Bloglovin’: 146 volgers
 • Google +: 14 volgers (ik snap dat hele platform nog steeds niet overigens)

Zoals je ziet mag ik niet klagen. Ik vind het tof om te zien dat mijn publiek groeit. Met name op Facebook heb ik veel interactie met mijn leuke lezers!

Lay out en archief

Mijn logo is sinds begin dit jaar eindelijk klaar en ik vind het nog steeds heel tof! Daarnaast had ik grote plannen voor het optimaliseren van oude berichten, waar ik ook mee gestart ben. Het is alleen niet zo’n leuke klus, dus ik stel het steeds uit. Met als gevolg dat mijn archief steeds voller wordt en de klus niet kleiner. Nu ik mijn vijfhonderdste artikel in het vizier heb wordt het toch weleens tijd. Voor ik t weet ben ik weer aan het werk en komt het er helemaal niet meer van…. 😉

En verder…

Ik nam me voor om meer structuur aan te brengen in mijn blog. Nou, bijna elke zondag komt ‘De muziek van…’ online. Toevallig gisteren niet, omdat ik in de lappenmand lag. Verder heb ik geen vaste rubrieken. Ik heb een tijdje weekoverzichten bijgehouden, maar vond dat zelf niet zo leuk om te maken. Ik geniet meer van het schrijven van een Oh Happy Day of een verhaaltje over een gewone dag waarop iets bijzonders of geks gebeurde. Ook de maandoverzichten zijn een beetje verdwenen, omdat ik er vaak pas na de 15e van de nieuwe maand aan denk en dan vind ik het een beetje mosterd na de maaltijd haha! Ik voel me fijn bij de niet bestaande structuur die ik nu heb. De inspiratie komt en gaat en tot nog toe lukt het me steeds om bijna dagelijks te bloggen. Ik voel me niet rot als ik een dag niks plaats, want er komt altijd weer een nieuwe dag.

Jij mag het zeggen!

Tot slot nog een vraag aan jou, mijn lieve lezer: Wat zou je graag eens willen lezen op Breg Blogt? Zijn er misschien oude rubrieken die je mist? Of bepaalde onderwerpen waarover je eens mijn mening wilt weten? Ik hoor het graag, dus vertel het me zeker in de comments, op Facebook of via mail!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

18 Reacties

 1. Blogdoelen… ik vind het zó lastig om ze op te stellen. Te weinig ervaring nog met bloggen denk ik. Maar jij heb er nú al een hoop gehaald. En het ik nog niet eens september!!! Heel mooi.

 2. Super goed zeg, dit zijn cijfers waar ik alleen nog maar van droom haha. Ach zolang ik er maar plezier in heb, vindt ik zelf…
  Ben wel benieuwd naar jou roodharige hunk zijn verhalen…

 3. Wat goed! Ik heb ook al mijn blogdoelen gehaald. Alleen ik zit er wel over te denken om GooglePlus te dissen. Haal er nauwelijks verkeer uit en het is toch weer een extra handeling?

  • Ik deel automatisch op G+ via Jetpack, dus wat dat betreft geen extra werk. Maar verder: abracadabra! ?

 4. Wat een mooie resultaten! Je bent ook goed gegroeid op FB zeg! Dat lukt mij dus absoluut niet.. ik heb geen verzoekjes voor je blog, vooral zo doorgaan zou ik zeggen! 😉

 5. Wow mooie cijfers!! Goed bezig Breg! Van G+ snap ik ook niks, daar ben ik dan ook mee gestopt. Zal eens even nadenken over een onderwerp waar ik wel benieuwd naar ben… Heb wellicht wel een ideetje, ik ga je even pb’en 🙂

 6. Lottes Anekdotes Antwoord

  Wauw, jij bent al goed geslaagd in jouw doelen! 🙂 Heb je iets specifieks gedaan om je blog (en je publiek en cijfers) zo te laten groeien?

  • Ik zorg vooral dat ik vanuit mezelf blijf schrijven, de persoonlijke stukken doen het erg goed. Verder interactie met lezers, zowel hier als op Facebook, dat helpt enorm. En af en toe een bericht promoten op Facebook..dan komt het vanzelf 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.