Eind september is het zover, dan trouwt mijn vriendinnetje Verie in het überromantische Toscane. Inmiddels zijn we helemaal klaar voor onze trip: tickets zijn geboekt, evenals de huurauto en onze slaapplekken. Er restte nog maar één uitdaging: kleding! Etienne slaagde eerder deze week al voor een mooi pak, ik lag dagenlang bij de voordeur te wachten op de pakketbezorger, omdat hij mijn droomjurk zou komen leveren….

De dresscode

Nou, daar begon de stress al mee, de dresscode is ‘boho chic’. In lichte paniek appte ik mijn styling-goeroe Yolande. Zij schreef op haar beurt een heel leuk blog over deze conversatie en haar reactie. Check het even hier en kom dan maar weer verder lezen. 😉

Ik bestelde uiteindelijk 5 jurken bij de webshop asos.com. Eerst had ik er 8 in mijn winkelmandje, maar werd ik afgeleid. Toen ik later de bestelling wilde afronden was mijn winkelmandje weer leeg, dus moest ik opnieuw beginnen. Opnieuw ploegde ik 1300 jurken-met-kant door en dit keer eindigden er maar 5 in mijn mandje. Dit kan er ook mee te maken hebben dat Yolande al licht kritisch was over een aantal exemplaren…

Passen maar!

De jurken werden bezorgd toen Laurens in bed lag, dus ik ging gauw aan de slag met de eerste passessie. Deze sessie vatte ik samen in een tweet:

img_20160812_141725.jpg

Behoeft geen verdere uitleg toch? Omdat ik de beroerdste niet ben, besloot ik om jullie toch alle vijf de jurken te showen. Inclusief half gesloten ritsen. Geniet mee van deze vermakelijke slideshow…

Wat ik ervan vind…

De blauwe jurk met het diepe decolleté, die Yolande ook had uitgekozen, vind ik echt prachtig. Een maatje groter zou misschien wel kunnen, maar ik vraag me af hoe vaak ik hem nog draag na de bruiloft…

De hemelsblauwe kanten promdress zag er op de site echt heel gaaf uit. Ik voelde me net een soort boerinneke toen ik hem aan had. Dat stukje stof in mijn hals snap ik ook niet helemaal. Hij kon sowieso niet dicht, dus hop: terug naar de winkel!

De tweede lange donkerblauwe jurk kon wel dicht, maar zie je die opening bij de knoopjes? Hoort niet. Een maat groter zou veel te ruim worden en ook hierbij twijfel ik of ik hem vaker aan zal doen…

De lichtblauwe lange jurk vind ik heel tof qua kleur, hij sluit ook goed aan. De stof kreukt wel flink en geeft daardoor een rommelig effect bij mijn boobies. Ook heb ik nog weleens moeite met rechtopstaan, waardoor ik nog weleens een beetje zwanger lijk door mijn ingezakte houding met vooruitgestoken buik.

De korte, donkerblauwe kanten jurk…wat zal ik zeggen? IK BEN VERLIEFD! Hij zit als gegoten, de stof voelt heerlijk aan. Ik voel me hierin echt op en top vrouw!

Mijn keuze is dus helemaal duidelijk. Nu is de vraag, is mijn stylist-friend het hier ook mee eens?

Het advies van Yolande

De door mij gekozen jurk lijkt een beetje op de rood/zwarte kanten jurk in de blog van Yolande. Niet 100% boho chic, maar ik kan er wel iets moois van maken. Ik heb nu het advies gekregen om hem te stylen met boho accessoires, zoals een bloem in mijn haar, mooie armbandjes, andere schoenen/sandalen etc…

Ik ga ermee aan de slag en eind september zal ik foto’s showen van mijn uiteindelijke outfit!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Jaaah, de korte donkerblauwe is zeker de mooiste. De lange lichtblauwe vind ik ook mooi, het kreuken kan ik niet echt zien nop de foto. Maar als die niet goed voelt, dan goed dat je die niet gekozen hebt. En wow, een bruiloft in Toscane… Jaloers…

 2. Zonde hoe het dan thuis toch nog kan tegenvallen, maar wat heb je uiteindelijk een mooi exemplaar gevonden. Staat je zeker goed! Benieuwd naar het eindresultaat.

 3. Deze passessie is veel beter dan die ik had voor mijn nep bruiloft hihi.
  Vind het allemaal wel mooie jurken maar hij moet ook goed zitten en dichtgaan is ook wel heel handig haha! Ben benieuwd hoe je uiteindelijke outfit gaat worden met alle accessoires erbij!

 4. Vermakelijk om te lezen! De jurk die je uit hebt gekozen is top. Erg mooi. Ik vind online shoppen veelal lastig hoor, dat zie je nu ook bij jouw met de maten. Veel succes en plezier nog bij het uitzoeken van de rest bij de outfit.

 5. Wow alles blauw! Ik hou niet zo van blauw, maar die donkerblauwe helemaal links op de foto is mijn favoriet. Ik snapte niet helemaal of die het nou ook geworden is of niet haha

  • Haha ja die is het geworden!! Blauw is mijn favoriete kleur, dus had niet anders verwacht dat t niet jouw favoriet was ?

 6. mathiske's mama blog Antwoord

  Ze zijn allemaal erg gaaf! Ik ben benieuwd welke het geworden is!

 7. Ze staan je allemaal mooi!!!
  Irritant he, als het dan zo anders is als je verwacht had of dat de maat niet klopt ?
  En wat heerlijk, een bruiloft in Italië! ☀️?

 8. Ze staan je prachtig! Vooral de jurk die het geworden is.fijn dat je geslaagd bent en je jezelf ook zo mooi voelt in je jurk. ..dan kun je extra genieten op de grote dag. Veel plezier!

 9. Prachtig! Ik houd van blauw 🙂 De allereerste vind ik je het beste staan. Benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden!

 10. Wauw, die lichtblauwe! Ik ben op slag verliefd. Maar je hebt wel gelijk, die blauwe links staat je echt het allermooiste. Prachtig! Goede keus!

 11. Heel gaaf! En ik heb wel zitten lachen om je ‘de rits gaat niet dicht’-foto, haha!

 12. Ik ga ook voor kort en donkerblauw!

  Ik zou in september naar een bruiloft in Canada moeten, maar het blijkt allemaal niet zo simpel.
  Ik heb al een jurk en nu kan ik hem misschien niet dragen!

  Veel plezier en ben benieuwd naar het totale plaatje!

 13. Pingback: 10 vrolijke jurkjes voor een bruiloft!* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.