Hee, twee mensen aan het woord vandaag? Jazeker, vandaag vertellen bloggers Linda en Sergio van het toffe foodblog Talk Nomz To Me je alles over hun favoriete en minder favoriete muziek. Ga er maar eens lekker voor zitten!

whostalking

Wie zijn jullie?

Linda, 35, mama van vier geweldige kinderen, voormalig internetondernemer en nu een bloggende foodie die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Sergio, 32, chef-kok en blogger samen met Linda.

Linda en Sergio zijn te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest!

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Linda: Research via geboortedaghit.nl vertelt me dat ‘How ‘bout us’ van Campaign op die mooie eerste junidag op 1 stond in de top 40. Een nummer wat voor mij niet zo nodig hoeft om eerlijk te zijn. Volgens het Top40 overzicht voor week 23 in 1981, stond ‘Funkytown’ van Lipps, Inc. op de dag dat ik ter wereld kwam op 1. Dat nummer hoor ik een stuk liever!

Sergio: ‘I want to break free’ van Queen

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Linda: Mijn eerste échte kus? Dat was stiekem buiten bij de voordeur toen mijn vriendje me thuis kwam brengen na een avondje kermis in een dorp verderop. De achtergrondmuziek was de wind die door het gras en de bomen op de dijk ruisde. Ook heel romantisch 😉

Sergio: Ehhhhhhhhhhhmmm volgens mij was dat ergens buiten zonder muziek…

Wie was je tieneridool?

Linda: Het fan-girl dingetje heb ik eigenlijk nooit echt gedaan volgens mij. Wel had ik een hele grote poster van Michael Jackson op mijn kamer hangen. Dat was een speciale poster van Moonwalker (de film) die een keer als spread in de Telegraaf zat. Michael in zijn witte pak met gleufhoed, een regenboog en een fade-out van zijn indringende blik. Er stond vast nog veel meer op die poster, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Eigenlijk wel gek, want die poster heeft er echt jaren gehangen. Speciaal de extended versie van de clip opgezocht omdat daar ook een stuk van de film in terugkomt.

Sergio: Michael Jackson!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Linda: Dat moet op dit moment toch wel ‘Zookey (Lift your leg up)’ van Yves LaRock zijn. Op dit nummer dans ik meestal met mijn dochters van 7 en 8. Ze doen het dansje uit de clip na en tillen, net als mama, één been op en staan dan op het ritme van de muziek met hun kont te schudden. Vooral mijn dochter had een Antilliaanse kunnen zijn. Ze heeft geen kont, maar kan er mee schudden om jaloers op te worden. En voor de mensen die vinden dat kinderen niet zo horen te dansen; Dat mag jouw mening zijn. Mijn mening is dat het geen enkel probleem is als kinderen zo dansen. Ze hebben plezier, ontwikkelen hun gevoel voor ritme, leren hun lichaam en hun bewegingen beter controleren, kunnen heel goed afbakenen wat hun “private space” is en het is een intensieve manier van bewegen. Hartstikke sportief dus! Als het zou kunnen zou ik ze morgen op buikdansles of iets vergelijkbaars doen. Mijn zoons dansen overigens ook mee op dit nummer, al is dat iets minder enthousiast, want “schudde-billen- muziek is leuk om te luisteren, maar voor meisjesom op te dansen”.

En wat ook altijd een succes is zijn de nummers ‘Come on to me’ van Major Lazer ft. Sean Paul en One shot van Maitre Gimms ft. Dry. Ook weer van die heerlijke dansmuziek waar we met zijn allen helemaal op los kunnen gaan.

We maken meerdere keren per jaar een soort van summerplaylist met vrolijke muziek en dit zijn nummers die iedere keer weer terugkomen.

Wat voor mij ook nog wel een persoonlijke favoriet is om op te dansen in de keuken is Abdel Kader. Ik spreek geen woord Algerijns en weet dat het nummer gaat over een man die in de steek is gelaten door de vrouw van zijn dromen, of dat is tenminste wat me is verteld, en dit is gewoon een heerlijk nummer om op te swingen als ik in de keuken sta. Nee, ik kan niet koken zonder muziek 😉

Sergio: Ik doe het dans dingetje niet 😉

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Linda: Toen ik zwanger was van mijn jongste dochter stond Sweet Goodbyes van Krezip in de hitlijsten. Altijd als dat nummer nummer langskwam op de radio voelde ik me intens verdrietig en rolden de tranen over mijn wangen. Heel vreemd, want ik vind het wel een ontzettend mooi nummer. Helaas kan ik het nog steeds niet horen zonder me hartgrondig ellendig te voelen al heb ik geen idee waarom.

Gelukkig zijn er ook nummers waarvan je je, vreemd genoeg, “goed verdrietig” kunt voelen. Dat heb ik met ‘Far Away’ van Nickelback. Het is een beetje een Roosvicee liedje. “Komt wel goed schatje”.

Sergio: Dat hangt heel erg van mijn bui af maar de intro van Alex M.O.R.P.H – ‘Walk the edge’ zorgt meestal wel voor een kleine traan.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Linda: By far ‘Jingle Bombs’! Een van de weinige Kerstliedjes die ik ook buiten de decembermaand wil horen. (En die ik uit de grond van mijn tenen mee kan zingen, heel erg.) OK, als het om echte Kerstmuziek gaat en ik moet er echt naar luisteren dan hoor ik het liefst iets van Pentatonix. ‘White Winter Hymnal’ vind ik heel mooi en ook ‘Carol of the bells’ mag ik graag horen. Dat nummer steekt in deze uitvoering zo mooi in elkaar.

Sergio: Dus… Telt ‘Jingle Bombs’ mee?

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Linda: Ai, Pentatonix heb ik twee keer mogen zien en voor hun doe ik bijna wel het fan-girl dingetje. Ook heb ik artiesten als Manau (La tribu de Dana), Nick Cave (zonder zijn Bad Seeds) en John Hiatt live mogen zien optreden. Pentatonix wint in het rijtje voor het totale optreden, maar het is de uitvoering van ‘Have a little faith in me’ van John Hiatt die mij het meeste kippenvel ooit op een concert heeft bezorgd.

https://www.youtube.com/watch?v=-RWEseP-%20ouk

Sergio: Ik denk niet dat het als concert geldt, maar Armin Only staat wel heel hoog op de lijst, anders Pentatonix.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Linda: Wat mij betreft mogen meer mensen Pentatonix leren kennen. Of eigenlijk, doe maar niet, want dan worden de concertkaarten zo duur 😉

Sergio: Jeez, even denken hoor, Ik denk Breaking Benjamin – ‘Diary of Jane’ en waarom ik vind het een heel lekker nummer.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Linda: Dat nummer moet nog geschreven worden. Al komt de cadans, het verloop en de tegenstrijdigheid van ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen aardig in de buurt. En dan is de uitvoering van de Muppets waarschijnlijk nog iets beter spot on.

Sergio: Ook dit is voor mij weer lekker van mijn humeur afhankelijk.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Linda: Alle Nederlandstalige volksmuziek. Daar kun je me finaal het continent mee af jagen.

Sergio: Alles wat Nederlandstalig is haha.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Linda: Al zo lang ik me kan herinneren is ‘More than words’ van Extreme mijn favoriete nummer. Dat nummer mag ik ook heel graag zingen.

Iets recenter is ‘Light in the Hallway’ van Pentatonix ook een betekenisvolle favoriet geworden die ik over 20 jaar waarschijnlijk nog steeds in één adem noem met ‘More than Words’.

De clip is van het concert waar ik dit nummer voor het eerst hoorde en eerlijk is eerlijk, ik heb staan huilen in het publiek.

Sergio: Mag ik er echt maar één kiezen? Ik denk dat ik dan voor ‘Bad’ van Michael Jackson ga.

Zo, dat was een hele lijst! Heel erg leuk om op deze manier weer nieuwe muziek te ontdekken. Linda en Sergio, dank voor jullie invulling van deze rubriek!

Wil je ook een keer meedoen? Stuur me dan een mail!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wat een verzameling als je het zo bekijkt. We koken net zo divers als onze muzieksmaak is :’)

    Dankjewel voor dit plaatsje op het blog. Het was leuk om alles zo eens op een rijtje te zetten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.