Zondag, ik vind het een van de fijnste dagen van de week. Misschien komt dat ook omdat ik op maandag niet hoef te werken, waardoor ik niet ‘s avonds al met mijn hoofd bij kantoorzaken ben. Of ondat het gewoon meestal een relaxte dag is. Afgelopen zondag was er eentje die je wel een Sunday well spent kunt noemen…

De dag begon laat, volgens mijn wekker om 10.15! Er werd gejubeld en de high fives vlogen door de lucht. Dat de wekker een paar (80) minuutjes voorstond mocht de pret niet drukken. 8.55 is ook zeker niet slecht! Naast ons werd uitbundig gezongen over een klein stationnetje en we besloten om de kleine Frans Bauer eens uit bed te halen. Na een uitgebreid ontbijt in bed, boekjes lezen en stoeien was het alweer bedtijd voor de kroonprins. Onder luid protest liet hij zich naar bed brengen, na 2 minuten was het al stil: hij was heus niet moe!

Ik dook met een boek in bad, Etienne deed een dutje en er hing een zalige rust in huis. Wat bij mij ook hielp was dat de batterij van mijn telefoon leeg was en ik dus niet steeds geneigd was om te kijken wat er in de (online) wereld gebeurde. Ik besloot het kleine apparaatje leeg te laten en er niet naar om te kijken. Die rust in mijn hoofd, heerlijk!

Na Laurens zijn schoonheidsslaapje pakten we de bus naar de stad. Het was prachtig fietsweer, maar door mijn pech van zaterdag was fietsen geen optie. De bus is vooral voor de kroonprins een groot feest! Na 20 minuutjes ‘ooeeeh!’ en ‘aaaah!’ geroep stapten we uit in Wijck. Even een nieuw horlogebandje scoren voor Etienne en gauw de winkelstraten uit, het was zo druk!

We gingen naar een van mijn favoriete plekjes: FAB! Eigenaar Riku had me uitgenodigd om zijn befaamde Margarita’s te komen proeven, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Op het terras genoten we van de mensen die voorbij liepen, een zelfgemaakte icetea, lekker biertje en natuurlijk een Margarita! Lau genoot van zijn ‘drankje’ en had de grootste lol.

img-20160814-wa0006-800x450.jpg

Van die drankjes kregen we honger, dus er werden wat sliders besteld: kleine hamburgers. Ze waren wederom erg lekker!

img-20160814-wa0005-800x450.jpg

Na nog een drankje namen we afscheid van Riku en liepen de stad in. Vanaf het Vrijthof klonk zomerse salsamuziek die ons nieuwsgierig maakte. In de muziekkiosk stond een band te spelen en op het plein waren allemaal stellen aan het dansen.

img-20160814-wa0009-800x450.jpg

Zo gezellig! Laurens deed ook een dansje en toen even later hij de fontein op het plein spotte wilde hij verder lopen. We genoten in het zonnetje van een vrolijke peuter die stond te springen van plezier. We wandelden verder door de stad, waar een heerlijke zomerse vibe hing. Inmiddels hadden we weer dorst, dus tijd voor een tussenstopje. Dit  keer bij Café Nouveau in de gezellige Koestraat. Ik waan me hier altijd een beetje in Parijs, in het smalle straatje met de kleine terrastafels en -stoelen. Lekker mensen kijken terwijl je van je wijntje nipt. Toen onze dorst gelest was vervolgden we onze wandeling. Terwijl ik net Etiennes telefoon had ‘gejat’ om een foto van mijn mannen te maken, kwam een vrolijke meneer aangelopen. Hij bood aan om een foto van ons drietjes te maken, zo lief!

img-20160815-wa0009-800x450.jpg

img-20160815-wa0004-480x854.jpg

Zoveel familieportretten hebben we niet, dus deze was hartstikke welkom! We liepen verder door het stadspark en Laurens wilde zelf de trappen van de Hoeg Brögk op klimmen. Eenmaal boven aangekomen speurde hij de Maas af, op zoek naar boten.

img-20160815-wa0006-800x450.jpg

We eindigden de dag bij Luna Rossa, waar ik zaterdag eigenlijk naartoe had willen gaan. Terwijl we genoten van een smakelijk ijsje, kwam Laurens zijn vriendje Beau eraan met zijn ouders. Wat toevallig! De jongens hebben even samen gespeeld en toen was het echt tijd om een einde te breien aan deze zalige zondag…. zo mogen ze van mij elke week wel zijn!

Heb jij afgelopen weekend ook zo genoten van het mooie weer?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Heerlijk, zo’n relaxte zondag waarop alles op zijn plek valt! Zo mogen ze inderdaad altijd wel zijn. Mooie foto van jullie drie.

  2. Klinkt inderdaad als een heerlijk dagje! Hier is zondag de drukste dag van de week, wij genieten altijd zo op maandag 🙂

  3. Klinkt als een heerlijk relaxte zondag! Het lukt mij niet altijd. Ik kan de pc/mobiel wel uitzetten, maar mijn hoofd uitzetten is lastiger!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.