Laatste update: 20 juli 2020

Zuid-Limburg, dat is de plek waar het bourgondische leven goed gevierd wordt! Niet alleen ‘s avonds in de kaffees, maar zeker ook overdag tijdens een lekkere lunch! Lees hier op welke plekken je heerlijk kunt lunchen in Zuid-Limburg!

Lunchen in Zuid-Limburg

Lekker uitgebreid lunchen, de ene keer met een lekker sapje erbij, de andere keer met een goed glas wijn. Het breekt zo lekker je dag en is het uitgelezen moment om bij te komen van een wandeling, een fietstocht of een dagje shoppen! In Zuid-Limburg zijn zo ontzettend veel fijne plekken om te lunchen, dat het nog lastig was om een selectie te maken!

Luna – Sittard

Luna is een gezellige zaak met een uitgebreide en gevarieerde menukaart. Ze scoren bij mij extra punten door de uitgebreide kinderkaart, die meer bevat dan alleen frietjes. De bediening is heel vriendelijk en correct. Je merkt amper dat ze rondlopen, er heerst een fijne, relaxte sfeer op het terras.

Website
Markt 39, Sittard

Grand Café Geusseltbad – Maastricht

Heb je geen zin om de stad in te gaan of zoek je een lunchplek in Maastricht, waar je gratis kunt parkeren? Dan is Grand Café Geusseltbad een aanrader! Hier vind je lekkere broodjes en warme lunchgerechten voor een prima prijs. Het Grand Café is ruim opgezet, er is een speelhoek voor de kinderen en bij mooi weer zit je heerlijk op het zonnige terras!

Discusworp 6
Maastricht
Website

Loods 81 – Margraten

Loods 81 is een unieke plek, net buiten Maastricht. Zodra je binnenloopt begin je al te watertanden als je de vitrine vol heerlijks ziet. Je kunt hier niet alleen lunchen, maar ook allerlei lekkers meenemen voor thuis. Van verse vleeswaren, tot complete kant-en-klaarmaaltijden! Schuif aan aan de lange tafel en geniet van de smaakvolle streekgerechten, goede koffie en een lekker fris pilsje of glas wijn.

Rijksweg 81
Margraten
Website

Brasserie Mijn Streek – Heerlen

Wil je eens lunchen met een prachtig uitzicht over Heerlen? Dan moet je zeker een keer naar Brasserie Mijn Streek. Je zit hier heerlijk, op de bovenste verdieping van het Glaspaleis. Op de kaart staan gerechten uit de streek, die met veel liefde en aandacht bereid worden.

Bongerd 18
Heerlen
Website

Hof van Huntjens – Maastricht

Deze mooie zaak ligt in het voormalige dorp Amby! Lekkere gerechten, bereid met verse streekproducten. Je zit heerlijk in een van de binnenkamers of bij mooi weer op het grote terras op de binnenplaats of het kleine terras aan de voorzijde. Je kunt hier overigens ook terecht voor een uitgebreide high tea en de dinerkaart is ook de moeite waard Je voelt je echt welkom in deze huiskameromgeving!

Ambyerstraat Noord 74
Maastricht
Website

Bernardushoeve – Ubachsberg (Voerendaal)

Als je hier zit beleef je écht een vakantiegevoel! Vanaf het ruime terras kijk je uit over de glooiende Limburgse heuvels. Er is een grote speeltuin voor de kinderen. Op de menukaart vind je heerlijke gerechten uit de streek, broodjes, salades en pannenkoeken. Je kunt hier ook een van de 19 vakantieappartementen boeken en er een minivakantie van maken!

Mingersborg 20-22
Voerendaal
Website

Café Charlemagne – Maastricht

Dit prachtige bruine (eet)café is gelegen aan één van de mooiste pleinen van Nederland: het Onze Lieve Vrouweplein. Onder de bomen is het heerlijk vertoeven op het grote plein. Eén van mijn favoriete plekken is het terras tegen de gevel aan, vanwaar je uitgebreid kunt loeren naar de passerende Maastrichtenaren en toeristen. De lunchkaart is uitgebreid en wisselt door het jaar heen. In de herfst en winter is het binnen een gezellige boel, waar je met gemak uren blijft plakken!

Onze Lieve Vrouweplein 24
Maastricht
Website

Gastrobar de Twee Heeren – Maastricht

Gastrobar de Twee Heeren is een hele fijne plek in het centrum van Maastricht, waar je verwend wordt met bijzondere gerechten. Alles wordt in eigen keuken gemaakt, van de soepen tot de koekjes bij de koffie. Dat proef je! Je zit binnen heerlijk aan de lage of hoge tafels. Wil je buiten zitten? Dan is het terras een fijne plek!.

Platielstraat 17-19
Maastricht
Website

Eetcafé Aon ‘t Bat – Eijsden

Dat Zuid Limburg barst van de mooie plekjes weet je misschien wel. Aon ‘t Bat is ook zo’n pareltje. Gelegen aan de oever van de Maas in het dorp Eijsden, net onder Maastricht zit je hier echt even vakantie te vieren. Zowel buiten op het ruime terras als binnen in de gezellig ingerichte zaak. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment broodjes, boterhammen, salades en warme gerechten. Het water loopt mij in de mond van het broodje oosterse kip met taugé, cashewnoten en een pittig sausje.

Bat 9
Eijsden
Website

Heb jij nog toffe lunchtips? Stuur ze naar me door en wie weet zie je ze binnenkort terug op mijn blog!


Liefs, Breg
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Avatar

  Handig! Ben al zo lang niet meer in Maastricht geweest, moet ik echt weer eens doen. Zo’n mooie en gezellige stad.

 2. Avatar

  Helaas allemaal totaal niet in de buurt, maar mjom mjom wat klinkt dat weer allemaal lekker!

 3. Avatar

  Ik vind dat je erg leuk schrijft, Bregje. Ik vind het ook heerlijk om af en toe lang na te tafelen in een eetcafé in ons boergondische zuiden :))

 4. Pingback: De Twee Heeren: fijne food hotspot in Maastricht! - Breg Blogt

 5. Pingback: 5x leukste glamping accomodaties in Nederland* - Breg Blogt

 6. Avatar
  Leonie Koelen Antwoord

  Heerlijk lunchen in Zuid Limburg, kunt u bij de Auw Drukkerie in Gulpen. (eigenares: Joyce Bouvrie). Echt een aanrader!!! Een jonge onderneemster, een lieve gastvrouw, heerlijk eten, mooie kunstwerkjes, geweldig!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.