Dat ik van lekker eten houd moge inmiddels wel duidelijk zijn. Dat ik graag met Laurens, Etienne en/of mijn vriendinnen uit lunchen ga, hebben jullie ook wel door. Daarom leek het me een goed plan om eens wat favoriete lunchplekken op een rijtje te zetten. Waar kun je nou lekker lunchen in Zuid Limburg?

Luna Sittard - bregblogt.nl

Luna – Sittard

Deze zaak ontdekte ik onlangs tijdens een shopdagje. Een gezellige zaak met een uitgebreide en gevarieerde menukaart. Ze scoren bij mij extra punten door de uitgebreide kinderkaart, die meer bevat dan alleen frietjes. De bediening is heel vriendelijk en correct. Je merkt amper dat ze rondlopen, er heerst een fijne, relaxte sfeer op het terras.

Website
Markt 39, Sittard

Hairz & Coffeez – Maastricht

Een kapsalon en koffie/lunchzaak in één: een topcombinatie als je het mij vraagt! Ik combineer een bezoekje aan de kapper met mijn zoon vaak met een lunch bij Hairz & Coffeez. Je kunt gezellig binnen inzitten in de mooi, industrieel ingerichte zaak. Of bij mooi weer strijk je neer op het zonnige terras. Er is een groot speeltoestel en een trampoline voor de kinderen, dan kun je zelf lekker bijkletsen met een vriendin of genieten van de zon!

Website

Ambyerstraat Noord 102
Maastricht

 

Hof van Huntjens - bregblogt.nl

Hof van Huntjens – Maastricht

Deze mooie zaak zit bij ons om de hoek. Erg handig als ik lekker wil gaan lunchen, maar geen zin heb om naar de stad te gaan. Eén van mijn favorieten is de Lunch Teleur, een bord (teleur is Maastrichts voor bord) vol met kleine lunchgerechtjes als een klein glaasje soep en een mini-uitsmijter. Je kunt hier overigens ook terecht voor een uitgebreide high tea en de dinerkaart is ook de moeite waard! Je voelt je echt welkom in deze huiskameromgeving!

Website
Ambyerstraat Noord 74, Maastricht

Café Charlemagne - bregblogt.nl

Café Charlemagne – Maastricht

Dit prachtige bruine (eet)café is gelegen aan één van de mooiste pleinen van Nederland: het Onze Lieve Vrouweplein. Onder de bomen is het heerlijk vertoeven op het grote plein. Eén van mijn favoriete plekken is het terras tegen de gevel aan, vanwaar je uitgebreid kunt loeren naar de passerende Maastrichtenaren en toeristen. De lunchkaart is uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ambachtelijke Italiaans broodje, een lekkere kop soep of de Club Charlemagne. In de herfst en winter is het binnen een gezellige boel, waar je met gemak uren blijft plakken!

Website
Onze Lieve Vrouweplein 24, Maastricht

De Twee Heeren- bregblogt.nl

Café de Twee Heeren – Maastricht

Deze zaak is een begrip in Maastricht. In de avonden en de weekends is de Twee Heeren vooral geliefd bij het uitgaanspubliek, overdag en in de vroege avond vind je er winkelend publiek en locals die lekker komen eten en/of borrelen. Wij strijken hier graag neer voor de lunch tijdens een dagje shoppen. De lunchkaart bevat een aantal goedgevulde salades en broodjes. Wat denk je bijvoorbeeld van de Kickstarter? Een broodje met gerookte kipfilet, kruidenmayonaise, kaas en salade. Een smoothie maakt dit gerecht compleet, daarna kun je zeker weer een paar uur flink shoppen!

Website
Platielstraat 17-19, Maastricht

Aon 't Bat - bregblogt.nl

Eetcafé Aon ‘t Bat – Eijsden

Dat Zuid Limburg barst van de mooie plekjes weet je misschien wel. Aon ‘t Bat is ook zo’n pareltje. Gelegen aan de oever van de Maas in het dorp Eijsden, net onder Maastricht zit je hier echt even vakantie te vieren. Zowel buiten op het ruime terras als binnen in de gezellig ingerichte zaak. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment broodjes, boterhammen, salades en warme gerechten. Het water loopt mij in de mond van het broodje oosterse kip met taugé, cashewnoten en een pittig sausje.

Website
Bat 9, Eijsden

Heb jij nog toffe lunchtips? Stuur ze naar me door en wie weet zie je ze binnenkort terug op mijn blog!

Liefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Avatar

  Handig! Ben al zo lang niet meer in Maastricht geweest, moet ik echt weer eens doen. Zo’n mooie en gezellige stad.

 2. Avatar

  Helaas allemaal totaal niet in de buurt, maar mjom mjom wat klinkt dat weer allemaal lekker!

 3. Avatar

  Ik vind dat je erg leuk schrijft, Bregje. Ik vind het ook heerlijk om af en toe lang na te tafelen in een eetcafé in ons boergondische zuiden :))

 4. Pingback: De Twee Heeren: fijne food hotspot in Maastricht! - Breg Blogt

 5. Pingback: 5x leukste glamping accomodaties in Nederland* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.