Nu ik weer actief met mijn cv bezig ben, denk ik regelmatig terug aan mijn eerste baantjes. Toevallig is dit ook een opdracht in de 30 Day Blog Challenge én afgelopen week was de hashtag #7firstjobs razend populair op Twitter. Echt leuk om te zien wat voor baantjes mijn online vrienden allemaal hebben gehad. Anyway, genoeg reden om ook eens uit de doeken te doen waar ik vroegâh mijn geld mee verdiende!

Een huishoudelijke mededeling vooraf: ik heb mijn hele laptop binnenstebuiten gekeerd en kon geen enkele foto van mij in actie tijdens één van deze banen vinden. Komt waarschijnlijk omdat dit allemaal plaatsvond in de prehistorie en toen waren er nog geen digitale camera’s. De enkele analoge foto’s die ik heb liggen op zolder in een doos onder allemaal andere dozen. Die houden jullie dus nog tegoed!

La Place

Op mijn 14e of 15e begon ik bij La Place in de V&D in Tilburg. Eerst maakte ik vooral véél appeltaarten, later was ik de trotse uitbater van de softijskraam. Die kraam stond in de Heuvelstraat, de drukste winkelstraat van Tilburg. Ik stond daar de hele dag witte en roze ijsjes te draaien. Heel vervelend was dat ik mislukte ijsjes zelf mocht opeten….;)

Broodje Kras

Op een zaterdagmiddag haalde mijn vader me op van mijn werk. We besloten om nog even een broodje te eten, bij Broodje Kras, die pal naast de V&D lag. De eigenaar zag mijn werkkleding en vroeg of ik niet liever bij hem wilde werken. En zo geschiedde. Van mijn 15e tot mijn 18e werkte ik in de beste broodjeszaak van de omgeving. Ik begon in de keuken, waar ik de afwas deed en hamburgers en tosti’s bakte en uitgebreide broodjes klaarmaakte. Later mocht ik naar ‘voor’, waar ik ook klanten hielp. Ik kan in gedachten nog alle broodjes maken en weet nog precies hoe het er vanbinnen uitzag: een ouderwetse zaak met roodleren krukken en kunststof tafeltjes. Toen ik Tilburg ging verlaten om te gaan studeren hield mijn baantje op. Ik kwam niet meer elk weekend naar huis, dus het was tijd om te stoppen… Ik heb met ZOVEEL plezier bij deze zaak gewerkt en mijn hart brak dan ook toen ik in 2006 hoorde dat Broodje Kras was afgebrand.

Uitzendkracht van de maand

In de zomer voor ik ging studeren werkte ik nog bij Broodje Kras, maar omdat ik vakantie had, werkte ik ook via het uitzendbureau. Zo was ik wekenlang cassière in het bedrijfsrestaurant van Interpolis, waarmee ik de titel ‘Uitzendkracht van de maand’ binnensleepte bij Tempo Team. Daarnaast heb ik ook nog een paar blauwe maandagen bungalows gepoetst bij de Beekse Bergen en hotelkamers gepoetst bij een hotel in de buurt. Die laatste twee baantjes vond ik wat minder geslaagd, maarja, er moest geld verdiend worden hè!

Keukenprinses

Tijdens mijn studie ontpopte ik me als een ware keukenprinses. Ik ging aan de slag bij een horecauitzendbureau dat zich specialiseerde in keukenjobs. Zo reed ik geregeld met een busje vol collega’s naar Veghel, waar we in de enorme keuken van een grote cateraar werkten. We maakten bijvoorbeeld hapjes voor musicals in het Circustheater of maaltijden voor grote partijen. Hier beleefde ik ook mijn eerste keukenramp, waar ik laatst al over vertelde in de keukenprinses-tag.

Charlemagne

Het terras op

Na een tijdje was ik toe aan iets nieuws en belandde ik op het Onze Lieve Vrouwe plein in Maastricht, waar ik een aantal jaren met veel liefde en plezier heb gewerkt bij Café Charlemagne. Nog altijd is dit een van mijn favoriete zaken om heerlijk te borrelen en te eten. Toen ik in 2003 mijn studie afrondde was het tijd om een nieuwe stap te maken. Letterlijk, want ik vertrok naar het hotel aan de overkant van het plein. Daar werkte ik een half jaar als eerste medewerker bediening. Hierdoor ontdekte ik dat mijn horecaloopbaan wel even mooi was geweest en ik verlangde naar wat meer regelmaat..

Villa Modigliani

Ah oui, Paris!

Tijdens mijn studie heb ik twee keer stage gelopen. Ik was vastberaden om mijn eerste stage in het buitenland te lopen en al gauw viel mijn keuze op Parijs. Het is inmiddels 14 jaar geleden (au!) en ik denk nog regelmatig met een grote glimlach terug aan die tijd. Ik werkte als receptioniste in een hotel in de fijne wijk Montparnasse. Mijn Frans ging met sprongen vooruit en ik vond het heerlijk om me vijf maanden een heuse Parisienne te wanen.

Mijn tweede stage was iets minder spannend, ‘gewoon’ bij een hotel in Maastricht. Daar werkte ik in de bediening. Niet heel spannend, wel een leuke tijd.

‘Goedemiddag, waarmee kan ik u helpen?’

In mijn zoektocht naar een fijne baan buiten de horeca belandde ik bij Vodafone, waarvan ik had gehoord dat het een leuk bedrijf was.. De eerste paar jaar zat ik aan de telefoon op de klantenservice voor prepaidklanten. We waren 24/7 geopend, dus die regelmaat die ik zocht was er niet echt, maar toch was het een stuk relaxter dan de horeca. En het verdiende beter, dat ook nog. Eigenlijk was dit geen bijbaantje meer, maar mijn eerste échte’ baan. Ik verliet het bedrijf 9 jaar en verschillende functies later, dus je kunt wel stellen dat ik het er goed naar mijn zin had! Verrijkt met een heleboel ervaring, mooie herinneringen en de Roodharige Hunk stapte ik mijn nieuwe toekomst in.

Vertel eens, wat is het leukste baantje dat jij hebt gehad?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Mijn leukste baan was op een camping in Spanje haha. Maar vond mijn baan als keukenprinses ook leuk… Ik wil overigens ook meedoen met die challenge haha, had ik me meteen al voorgenomen maar heb nog niets gepubliceerd haha. Wel al volop in concept dus ook deze 😛

  2. Leuk om te lezen! Ik heb zelf nooit gewerkt, dus weet absoluut niet hoe dat is. Toch leuk om te lezen hoe jij je eerste baantjes ervoer. Jammer dat Broodje Kras is afgebrand, omdat dat de beste broodjeszaak van de omgeving was en jij er met veel plezier werkte.

  3. Flink wat baantjes heb je gehad! En de horeca is leuk hè, ik heb het ook altijd zo geweldig gevonden in de horeca. Moet er nou overigens niet meer aan denken haha maar toen was het top!

  4. Wat onwijs toevallig! Ik ben ook op mij 15e begonnen bij V&D Tilburg maar dan op de schoolcampus en daarna nog twee jaar op de kantoorboekhandel gewerkt. Weet inderdaad nog dat Kras afgebrand is. Mijn leukste baan? In de schoenenwinkel, werken met een gezellige club meiden!

  5. Ah, ik schrok er zelfs van dat Broodje Kras was afgebrand in dit stukje. Wat lijkt me dat een leuke baan geweest! Ik heb zelf ook in de horeca gewerkt. Broodjeszaken, brasserieën, discotheken zelfs. Maar de baan die ik nu heb, is de beste baan! (super cliché, natuurlijk)

  6. Wat grappig dat je in het bedrijfsrestaurant bij Interpolis hebt gewerkt. In die periode kwam ik er nog niet. Toen gingen we net fuseren. Maar tegenwoordig mag je alles zelf afrekenen. Geen caissières meer.

    Oh en mijn leukste baantje was denk dan toch in de supermarkt achter de kassa, klantenservice. Toptijd gehad!

  7. Heel leuk met al die baantjes! Ik heb ook veel in de horeca gewerkt, ook ijsverkoop. Dat was ik al helemaal vergeten!

  8. Pingback: Wil je eens een andere vakantie? Maak eens een rondreis!* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.