Dat ik flink aan het lezen geslagen ben moge inmiddels wel duidelijk zijn. Vorige week deelde ik al acht boeken en wat ik daarvan vond, vandaag heb ik de volgende acht voor je op een rijtje gezet. Inmiddels is boek 24 ook uit en ben ik bezig in nummer 25. Op naar de 50!

De erfenis – Elisabeth Mollema

Na het overlijden van haar moeder gaat Emma naar de notaris om de erfenis te bespreken. De notaris vertelt Emma dat ze een halfzus, genaamd Lucy, heeft. Ook blijkt dat deze halfzus alles erft, dus ook de kwekerij van Emma’s ouders. Emma heeft zolang ze leeft het vruchtgebruik, tenzij de kwekerij failliet gaat. Wat volgt is een aantal mysterieuze gebeurtenissen, die tot een spannende climax leiden. Fijn boek voor tussendoor, even wat anders dan alle liefdesverhalen die ik meestal lees! 😉

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Weer een boek van Jojo Moyes en wát voor een! Journaliste Ellie stuit in de archieven van de krant op een aantal liefdesbrieven. Ze raakt gefascineerd door de brieven en probeert het verhaal erachter te ontrafelen. Tegelijkertijd word je als lezer meegenomen naar de tijd waarin de brieven geschreven zijn, de jaren ’60. In 1960 wordt de rijke Jennifer wakker in het ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niks meer herinneren. Door het onderzoek van Ellie in het heden en de flarden die Jennifer zich in 1960 herinnert komt de lezer langzaam achter het ware verhaal, dat op het einde een hele verrassende wending krijgt…

Vakantiepret?! – Mariëlle Bovenkamp

De chaotische Floor is smoorverliefd op Ruud. ze besluiten om samen op vakantie te gaan. Wat ga je doen als je budget beperkt is? Kamperen. Maar of dat nou  zo’n goed idee is als je pas net verkering hebt? Het boek ging soms wel erg snel, waardoor het een beetje ongeloofwaardig was. Verder wel een heel vermakelijk vakantieboekje voor aan het zwembad met een cocktail in je hand!

Meer lezen? De leukste kobo plus kinderboeken

Glazuur – Lisette Jonkman

Via de bieb kun je tegenwoordig ook e-books downloaden. Lezen op mijn ereader vind ik nog steeds handig, het is een stuk prettiger dan met een zwaar boek van de ene op de andere zij rollen, in bed bijvoorbeeld. Anyway, tijdens het zoeken van boeken kwam ik Glazuur tegen. Ik had nog nooit van Lisette Jonkman gehoord en was erg benieuwd! Nu zijn we een maand verder en ik heb al drie boeken van deze schrijfster gelezen. Grappig, herkenbaar en beeldend: zo kun je de schrijfstijl wel samenvatten. Glazuur vertelt het verhaal van Sophie die doodongelukkig is in haar baan bij het grote reclamebureau Copy Blinders. Haar vroegere beste vriendin Karlin is haar voorbij-gepromoveerd en maakt haar het leven niet veel makkelijker. Tot overmaat van ramp is Sophie ook nog verliefd op Rein, de vriend van Karlin. Wanneer Karlin Sophie voor de zoveelste keer vernedert is de maat vol: Sophie trekt ten strijde…

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Maak kennis met Lucy, een achttienjarig meisje, tikkeltje verwend, dat verhuist naar Enschede. Haar vader heeft een kamer gevonden in een flat op de campus van de Universiteit Twente. Een nerdhol zoals Lucy het noemt. Ze doet weinig moeite om kennis te maken met haar flatgenoten en voelt zich voornamelijk te goed voor hen. Alle flatbewoners hebben een bijnaam, zo ook de knappe blonde Kikker. Lucy krijgt het behoorlijk warm wanneer ze hem voor het eerst in zijn groene ogen kijkt. Ze verzet zich hevig tegen haar gevoelens, want hallo, een nerd past écht niet bij haar! Of toch wel?

Dit boek heb ik echt in TGV tempo uitgelezen, ik móest gewoon weten hoe het verder ging. Ook herkende ik mezelf af en toe (pijnlijk haha) in de jonge Lucy. Toen ik erachter kwam dat er ook een vervolg was ben ik als een gek naar de bieb gegaan…om in de eerste instantie het verkeerde boek mee te nemen, uiteindelijk kwam het goed!

Verslingerd – Lisette Jonkman

Het vervolg op Verkikkerd! Tussen Lucy en Kikker is iets moois opgebloeid, maar de relatie komt onder druk te staan als Kikker samen gaat werken met de mooie Laura. Ondertussen is Lucy een beautyblog gestart en heeft ze te maken met een socialmediaverslaving. Tel daarbij op dat er in de vriendenkring van Lucy vanalles mis is en je hebt een boek vol enerverende, verrassende en soms verdrietige verhaallijnen. Ik denk dat ik over deze 352 pagina’s nog geen drie dagen heb gedaan…

De verjaardagen – Hanneke Hendrix

Een héél ander boek dan alles hierboven. De verjaardagen vertelt het verhaal van de onhandige Boris, die in een klein dorpje woont met zijn ouders. Op een dag vertellen zijn ouders hem een geheim dat zijn hele wereld op zijn kop zet. Boris is boos op de hele wereld, behalve op zijn buurmeisje Lies. Lies is ernstig ziek en aan huis gekluisterd. Boris en Lies zijn eenzaam en dat is precies wat hen bindt. Ze zoeken elkaar op. Als Boris op een dag door het lint gaat wordt hij voor jaren opgesloten. Wanneer hij terugkeert is Lies nog steeds waar ze altijd was. Ze krijgen een relatie en een kind. Zal dit eindelijk rust brengen in het leven van Boris?

Een bijzonder boek, op een eigen manier geschreven. Veel gevoelens en gebeurtenissen lees je tussen de regels door. Het boek is me nog een tijdje bijgebleven..

Nachtblauw – Simone van der Vlugt

Dit boek kreeg ik op een maandagavond van een vriendin, ik begon met lezen en op zaterdag was het uit. Best knap met een peuter in de buurt toch? Wederom een heel ander boek dan ik gewend ben.  Nachtblauw vertelt het verhaal van Catrijn die opgroeit in het Noord-Hollandse De Rijp, in de 17e eeuw. Als Catrijns man overlijdt vertrekt ze naar Amsterdam. Ze wil haar verleden achter zich laten en wordt huishoudster bij een rijke familie. Als haar verleden haar in dreigt te halen vertrekt ze naar Delft. Daar overleeft ze ternauwernood een enorme explosie en vervolgens komt ze voor de keuze te staan: wachten op haar grote liefde of trouwen met een man die haar zekerheid kan bieden.

Ik ben normaal niet zo van de historische romans, maar door de manier waarop Simone van der Vlugt de geschiedenis in het leven van Catrijn verweeft leest het heerlijk weg.

Welke boeken uit deze lijst heb jij ook gelezen? Tips zijn welkom!

fotocredits omslagfoto: Brigitte Tohm via unsplash.com
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Lisette Jonkman kende ik nog niet. Klinkt goed! En ik heb hier Het huis aan de gouden bocht staat. Ook een historische roman, normaal geen fan van maar het verhaal pakt je. Je wil weten hoe het zit. Beetje vreemd soms, maar wel een aanrader.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.