Kamperen bij iemand in de achtertuin, is dat leuk? JA! Onze vriend Patrick beschikt over een hele ruime tuin, net over de grens in België. afgelopen weekend hebben we daar met onze vriendengroep gekampeerd. Het was een heerlijk weekend. Kijk mee in een nieuwe Oh Happy Day!

Vrijdag arriveerden we rond half zes. Gelukkig hadden we niet zoveel zooi bij ons, Etienne is namelijk nog een keer teruggereden naar huis voor een tweede lading. Eigenlijk alleen om een extra tafel mee te nemen, dat maakt het iets minder awkward dat we zoveel meenamen voor 2 nachtjes kamperen. 😉 Toen hij terug was kon het grote tentopzetfestijn beginnen. We hadden nog niet geoefend, dus dit werd de eerste keer dat we onze nieuwe tent gingen gebruiken. Binnenkort volgt een aparte review van de tent, hieronder zie je hem vast in al zijn glorie staan, het is de lichtgrijze met blauwe strepen.

Campsite

Langzaamaan druppelde iedereen binnen en de eerste biertjes werden geopend. We gaan nu al 5 jaar met deze vriendengroep op pad. De ene keer in de achtertuin van Patrick, de andere keer huren we een huisje. Inmiddels zijn we met 10 volwassenen en 1 peuter, echt heel gezellig. Twee van de heren hadden gezorgd voor een spectaculaire opening met van die opblaas… ja hoe noem je die dingen eigenlijk? Nou ja, dit was in ieder geval de perfecte setting voor een groepsfoto. Je zou niet zeggen dat ik binnen 5 seconden van de camera naar de groep ben gerend hè? 😉

Opening

De avond bestond uit barbecueën, kletsen en fikkies stoken. Met twee vuurkorven konden de mannen in het gezelschap zich lekker uitleven. De gevatte opmerkingen vlogen het hele weekend door de lucht. Je kunt wel zeggen dat we allemaal op dreef waren, er is veel gelachen!

Laurens deed het – na een crèchedag- hartstikke goed op vrijdag. Rond half tien heb ik hem echt in bed moeten leggen, als het aan hem lag zat hij om middernacht nog gezellig aan tafel. Het slapen ging echt prima in zijn eigen ‘slaapkamer’!

Slapen

Zaterdag begon met een heerlijk ontbijt, uiteraard met verse broodjes, zoals dat hoort op de camping!

Ontbijt

De rest van de dag deed iedereen een beetje waar hij of zij zin in had: boekje lezen, dutje doen, sport kijken op tv, voetballen, you name it.

img_20160808_183216-800x479.jpg

Laurens had de tijd van zijn leven en scharrelde lekker rond. Het was dan ook -voor hem- hartstikke logisch dat een middagdutje niet nodig was. We hebben een poging gewaagd in de tent, maar dat resulteerde in een potje in-en-uit-de-bolderwagen-en-het-bed-klimmen. Dan maar geen dutje. Wonder boven wonder hield hij het vol tot het avondeten en is toen lekker gaan slapen. Check dat voetje…;)

Mislukte dutjes

Zaterdagavond deden we niet veel anders dan vrijdag: fikkie stoken, biertje drinken, boekje lezen, bbq’en. Heerlijk!

boek

Zondag besloot Laurens dat 6.00 echt een prima tijd was om wakker te worden. We deden nog wat pogingen om hem te verleiden tot een uurtje extra slaap, hij trapte er niet in. Zelfs niet toen hij bij mij in bed mocht en Etienne zich installeerde op het kindermatrasje…

Bedje ruilen 6.00

Dan maar naar binnen en even Netflixen….Dankjewel Peppa Pig, zo kon Etienne ook nog even chillen. De rest van de dag deden we niet veel spannends: dutjes, lezen, sport kijken, eten, biertjes drinken….

Hoera voor Netflix

Dit is echt mijn favoriete foto van het hele weekend. Laurens werd rond een uur of twaalf zichtbaar een beetje moe. Uiteraard dacht hij daar zelf anders over. Toch kwam hij samen met zijn knuffels bij me liggen. Ik zong een keer of tien – op verzoek – ‘In de Maneschijn’ en vlak voor hij in slaap viel draaide hij zijn rug naar me toe, kroop tegen me aan en zei: ‘Bij mama’. Tien seconden later was hij vertrokken. Aangezien hij zelden op zo’n plek in slaap valt, heb ik er enorm van genoten. Ik las een boek en lag af en toe verliefd naar mijn kleine, grote peuter te kijken. Je kunt aan mijn gezicht ook wel zien hoe ontspannen ik was, zo’n weekend doet wonderen!

Buiten slapen

We sloten het weekend af met, hoe verrassend, nog één keer bbq’en. Dit keer stond er bierkip op het menu. Kip insmeren met kruiden, een blikje bier in de bips en braden maar. Echt, ZO LEKKER! Ik ga het zeker ook een keertje maken…

Bierkip

Aan alle mooie dingen komt een keer een eind. Na het eten reden we bepakt en bezakt weer naar Maastricht. Laurens ging meteen naar bed en het zal je niks verbazen dat hij binnen 1 minuut sliep. Wij doken er niet veel later ook in, moe maar zeer voldaan na een geslaagd weekend. Een dikke dankjewel voor alle Nonnevotters, op naar de editie van 2017!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Ziet er super leuk uit!! Je boft met zo’n vriendengroep! En wat een mooie foto, snap helemaal dat je genoot van dat Laurens tegen je aan kwam slapen 🙂

  2. Ziet er reuze gezellig uit. En mooi dat je zo de nieuwe tent hebt kunnen uitproberen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.