Laatst plaatste ik een oproep op mijn persoonlijke Facebook, ik had namelijk weer plek voor nieuwe muzieklijstjes. Mijn vriendinnetje Marita reageerde meteen enthousiast en zo komt het dat je vandaag kunt genieten van haar zalige muzieklijst!

Wie ben je?
Ik ben Marita van de Vin, 40-en-een-half jaar wijs en parttime levensgenieter. Het andere part van mn time ben ik werkzaam in een leuke en uitdagende baan bij de overheid. Ik woon samen met mn kat Miekie, waarmee ik al bijna 15 jaar heel wat te stellen heb. Maar ach, you must love cats, toch? Muzikaal vind ik mijzelf totaal niet. Wanneer ik mensen wel eens lyrisch hoor vertellen over hun idool, dat leuke festival of dat fantástische concert, kan ik wel eens een pietsie jaloers worden. Ik heb niets met muziek. Wel ga ik graag naar Dance Classics parties of een eighties party. Zou ik dan toch 10 jaar te laat geboren zijn?

image3.JPG

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Mississipi van Pussycat. Ja, een oude bekende. Eentje die altijd zo’n ‘vroeger, toen de wereld nog perfect was’ gevoel oproept. Op ieder old skool familiefeestje komt ie wel weer voorbij en nog steeds hoor ik hem graag.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Geen flauw idee. Het zal vast iets met een vrolijke beat zijn geweest want het was op de kermis. Een moment om snel weer te vergeten. Gelukkig zijn er daarna nog meer eerste zoenen geweest, maar heel eerlijk? Uhhh neem een paar carnavalsschlagers, wat nineties en zero’s hits en doe er wat hits van de afgelopen jaren bij. Dan heb je wel een compilatie van achtergrondmuziek indien van toepassing..

Wie was je tieneridool?  

Haha, grote posters van Jason Donovan en Kylie Minogue aan de muur.  Die samen met the New kids on the Block met een vleugje Backstreet Boys. Maar al dit schoon vlees  kon niet tippen aan mijn grote liefde Sam van de tv serie Flying Doctors..

image2.JPG

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Ik dans zelden  door de kamer. Daarentegen ga ik wel los achter het stuur van mn auto wanneer een lekker nummer voorbij komt. Bij voorkeur in de avond omdat ik mijn meezingtalent niet laat temperen door een stop voor het rode licht, en dus onbedoeld publiek. Welke liedjes dan? Zojuist nog Billy Ocean met ‘The going gets tough’. Waarom? Omdat dat het eerste nummer was waarbij ik het fenomeen videoclip en bijbehorende film ontdekte. Ik was n jaar of 8 en was zo gefascineerd door het dansje van Danny de Vito, Kathleen Turner en de toen mooie Michael Douglas, dat ik het binnen no time zelf kon dansen. Wat ik dus ook veelvuldig deed voor mn moeder en wie er dan ook maar op bezoek was.. Nu bedenk ik me dat dit liedje eigenlijk best goed past bij wie ik nu ben. Ow, en dat dansje kan ik vast nog steeds!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Ik kan in opperbest humeur zijn en acuut bijna in tranen omslaan als op een onverwacht moment ‘Can’t stop loving you’ van Phil Collins voorbij komt. Dit was het favoriete Engelse liedje van mijn moeder. Opgegroeid met de Duitse televisie was zij vooral van de Roy Black en Peter Alexander (ook daar kan ik menig deuntje van meezingen dankzij mn opvoeding hoor!;) ). Inmiddels moet ik haar inmiddels alweer bijna 10 jaar missen, maar zie ik háár weer zo voor me staan dansen en zingen door de kamer als dit liedje op de radio komt.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Grinch als ik ben, heb ik ook weinig met dat opgeprikte gedoe met kerst. Begrijp me niet verkeerd, I loooove bling, en de periode er omheen vind ik ook altijd wel gezellig. Zelfs de muziek op Sky Radio heeft wel n positieve invloed op mn humeur. Voor n weekje.. Ik ga hier dan ook voor de classic Merry Christmas Everybody van Slade. En een week later ga ik zoals ieder jaar net als Breg als afsluiter van onze verjaardag het vuurwerk tegemoet met Happy New Year van Abba..

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Zoals ik al heb laten blijken, ben ik niet echt een concert- of festivalganger. Toen ik ergens begin 20 was, ben ik eens in Vredenburg Utrecht naar een concert van Macy Gray geweest. Die dame kan live zingen zeg. Was n kleine setting en ik kreeg er kippevel van. Erg mooi.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Fury in the Slaughterhouse. Een Duitse groep, volgens mij daar wel vrij bekend. In mn tienertijd met zn allen op stap naar de Peppermill, draaide mn toenmalige vlam deze muziek in zijn auto. Ik werd betoverd. Dit was zulke mooie aparte muziek wat totaal afweek van de geijkte top 40 plaatjes. Hij heeft me twee albums op cassettebandjes gezet, ik kom ze nog wel eens tegen als ik door mn verleden snuffel. De muziek maakt nu nog steeds indruk op me (lees: de vlinders van toen fladderen dan weer even op) want ik luister af en toe nog via Spotify.

https://youtu.be/zpe4bw9qlschttps://youtu.be/MyJkrkqXtGQ

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Hoe voor de hand liggend en tegelijk krom ook, kan ik hier alleen maar heel hard roepen Geneet van ut Laeve van Sjef Diederen. Hoe wijzer ik word, hoe meer ik besef dat we geen tijd hebben, alleen maar NU. Geniet!

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Bittersweet Symphony van the Verve. Hate it, basta! Link was niet available op youtube.. Goddank.. 😉

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Ja, daar komt eigenlijk weer een hele lijst. Omdat ik niet van het verafgoden ben, kan ik ook niet zeggen dat ik fan ben van een artiest of groep. Blijkbaar wil ik gewoon niet kiezen.

Als ik ‘Happy’ van Pharrel Williams hoor, sta ik meteen weer aan zee in Byron Bay te genieten van de meest prachtige zonsondergang ooit. Hoor ik ‘Raise’ your glass van Pink, dan komt de rebel in me los. Mijn laatste crush qua liedjes blijft toch ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran. Mocht ik de vent tegenkomen die het gevoel dat ik bij dit liedje krijg evenaart, laat ik hem nooooit meer gaan.

De muziek van...Marita

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.