Hallo lieve mensen! Ik heb een hoofd vol losse flodders, dus die ga ik vandaag even gezellig op jullie afvuren in een bijkletsblogje!

It’s a small step…

De overgang van ledikant naar grote bed, ik schreef er deze week al een stuk over. Dank voor alle lieve reacties! Alsof d’n duvel ermee speelde, ging het deze week hartstikke goed. Laurens heeft geen enkele keer naar het kleine bed gewezen of gevraagd, dus besloten we dat het moment daar was om het ledikant uit elkaar te halen. Onze peuter doet niets liever dan heppele, dus ging hij gisteravond samen met zijn vader en een inbussleutel aan de slag. Ik sloop de trap op en maakte stiekem een foto van dit tafereel….

img_20160804_213148.jpg

Project Peuterkamer

Dat brengt me op het  volgende: nu het ledikant weg is, kan ik bijna foto’s gaan maken van Laurens zijn nieuwe kamer. Ik vind het wel heel leuk om zijn domein te showen aan jullie! Ik wacht nog even tot ik alle puntjes op de i heb, er hangt bijvoorbeeld nog niets aan de muren. Zodra de kamer echt klaar is, deel ik een roomtour! Je weet, net als bij de keuken, dit kan nog wel even duren….;)

Campinglife

Een paar weken terug vertelde ik dat we een nieuwe tent op het oog hadden. We hebben er een paar nachtjes over geslapen en toen besloten om hem te kopen. Twee dagen later bezorgde de Decathlon een enorme doos. Het is geen klein tentje dat je effe tussen de achterbank en de voorstoelen propt, dit is het echte werk! Vandaag begint ons jaarlijkse vriendenweekend en dit jaar gaan we kamperen. Ik ben benieuwd hoe Laurens het vindt in zijn eigen slaapgedeelte. En ik hoop echt heel hard dat hij niet om 6.30 al liedjes gaat zingen… Uiteraard zal ik binnenkort eens een goede review van onze tent delen. Het schijnt dat je hem binnen 30 minuten helemaal op hebt staan, met alles d’r op en d’r an! Dat ik weer twee nachten op een luchtbed mag slapen negeer ik voor het gemak maar eventjes…

quechua tent - bregblogt.nl

Move it baby!

Weet je nog, dat er een paar maanden geleden iets raars gebeurde? Ik kreeg de kolder in mijn kop en wilde gaan hardlopen. Wat ik vervolgens ook meteen deed, aan zulke ingevingen moet je meteen gehoor geven toch? Nou, ik zal eerlijk zijn. Ik ben daarna nog vier keer geweest en toen niet meer. Ik vind het eigenlijk nog steeds niet leuk en vraag me af of ik het ooit wel leuk ga vinden. Ik hang mijn schoenen nog niet helemaal aan de wilgen, er is nog een kansje dat ik in september ga beginnen met Start to Run, daar moet ik alleen nog even een paar nachtjes over slapen. Ik ken alle voordelen van rennen en weet ook dat het echt heel goed voor me zou zijn, maar als iets niet leuk is om te doen, houdt het een beetje op vind ik. Wel ben ik weer trouw aan de pilates geslagen op de donderdagavond. Dat uurtje doet echt wonderen, ik werk aan mijn lichaam en vervolgens loop ik met een leeg hoofd naar buiten. Ook pak ik zoveel mogelijk de fiets en wandel lekker vaak met Laurens. Dat is voldoende om de koekjes die ik nu zit te eten te compenseren, toch?

Tot slot…

Dinsdag schreef ik over de rotdag die ik had en dat luchtte op. Ik was vastberaden om me niet meer zo te voelen en ben de rest van de week lekker bezig geweest. Woensdag ging ik met Laurens op stap, eerst weer naar de bieb (waar de boeken die ik dinsdag wilde lenen weer uitgeleend waren!) en daarna lunchen met een lief vriendinnetje. Donderdag kwam mijn tante gezellig op bezoek. Toen we haar aan het eind van de middag naar het station brachten straalde Laurens van oor tot oor. Hij keek zijn ogen uit en zat klappend en joelend op een bankje, helemaal zielsgelukkig op en neer te wippen en naar de trein te wijzen. Zo simpel kan geluk dus zijn….

img_20160804_161433.jpg

Zo, genoeg bijgekletst! Ik wens jullie allemaal een heel fijn (EN ZONNIG JEUJ!) weekend!!

Hoe gaat het met jou? Wat ga je dit weekend doen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. En is het gelukt in 30 minuten, meestal lijkt dat een onmogelijke opgave! Wat goed dat Lauren het al zo goed doet in zijn ‘grote’ bed! Heel veel plezier bij het vriendenweekend.

 2. Kamperen met Laurens wat spannend!! Ik hoop dat t jullie bevalt. Zelf vind ik kampeen altijd superfijn. Ik kan niet wachten om Jim mee te nemen. Maar jullie hadden al n btje geoefend natuurlijk. Het gaat vast goed.

  • Ja komt vast goed! Als hij het woord ‘tent’ hoort zegt hij meteen ‘Lau had tent nat gemaakt’ dus dat belooft wat ?

 3. Ben heel benieuwd naar jullie kampeeravontuur, maar denk dat t een succes wordt na t oefenen bij opa en oma in Zeeland! En dat hardlopen, je kunt ook iets anders gaan doen, iets wat je wel echt leuk vindt. Of, je schrijft je in voor een wedstrijdje. Dan heb je een enorme stok achter de deur en wie weet, als je eenmaal met gemak 5km loopt, ben je wel verslaafd. Of niet en dan weet je dat ook meteen!

 4. Wat leuk dat je met hardlopen bent begonnen. Hopelijk pak je de hardloopschoenen weer op. En gebruik trucjes om het makkelijker te maken.

  Zoals een kwartier van huis hardlopen. De rest gaat dan vanzelf, als je ooit weer thuis wilt komen. Verder is het slim om muziek te gebruiken en vooral niet te hard te gaan. Je moet nog kunnen babbelen.

  En lees vooral ook eens de verhalen van andere moeders die hardlopen op http://www.renmamaren.com!

 5. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met hardlopen via Start to Run en ik vond het erg leerzaam en tof. Kreeg zelfs mijn man zo ver dat ie mee ging en die loopt nog steeds hard (en ik waggel een beetje achter de kinderwagen momenteel).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.