Juist op de dag dat ik heb bedacht om lekker een dagje in de bieb door te brengen, komt de regen met bakken uit de hemel. ‘Maar je zit toch droog in de bieb?’ Dat klopt, alleen was het fietstochtje hiernaartoe toch echt vergelijkbaar met een langdurige openluchtdouche. Toch ben ik blij, want ik doe iets wat ik leuk vind. Wil je weten waar ik nou écht blij van word? Lees dan zeker verder!

De bieb

Als kind kwam ik er al regelmatig, samen met mama die ook zo’n boekenwurm is. Ik vond het heerlijk om door de rekken te struinen, op zoek naar nieuw leesvoer. Jarenlang heb ik de bieb links laten liggen, tot ik vorig jaar voor mijn studie toch echt literatuuronderzoek moest gaan doen. Ik  besloot om weer lid te worden en daar heb ik nog geen enkel moment spijt van gehad. Stiekem heeft mijn e-reader wel de voorkeur boven gewone boeken, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat ik met mijn e-reader makkelijker liggend kan lezen. Gelukkig zijn bij de bieb ook e-books te krijgen, dus dit prinsesje wordt op haar wenken bediend!

Een dagje alleen op pad

Ik kan me prima vermaken als ik alleen ben. Lekker naar de stad, beginnen met een kopje koffie en dan even shoppen. Tussen de middag een tussenstop voor een broodje en dan moe, maar voldaan weer naar huis. Het is heerlijk om even met niemand rekening te houden en alleen te zijn met mijn gedachten. Ik voel me ook totaal niet ongemakkelijk als ik ergens alleen iets zit te eten of te drinken, er is altijd genoeg te zien om me heen!

Doen alsof het vakantie is

Soms heb je van die dagen, die gewoon van begin tot eind perfect zijn. Zoals laatst, toen ik met mijn mannen ging picknicken. We zijn hooguit vier uurtjes van huis weggeweest, het voelde als een eeuwigheid. Of wanneer ik naar Zeeland ga, waar mijn ouders een seizoensplaats hebben met de caravan. Zet me daar drie dagen neer en ik kan er weer weken tegenaan. Ook een dag gewoon lekker thuis kan zo voelen. Als het hele huis aan kant is en we niks anders hoeven dan lekker chillen in de tuin, of zoals in de gemiddelde Hollandse zomer het geval is: binnen op de bank. Komend weekend gaan we met vrienden kamperen, gewoon bij één van hen in de achtertuin. We zetten een heel tentenkamp op, er is eten en drinken voor een heel weeshuis en we gaan vooral lekker chillen. Door de aanwezige drank denk ik wel dat ik daarna een week bij moet komen, maar het voelt als vakantie en dat telt!

schaapjes kijken - bregblogt.nl

Laurens

Joh, Breg, je mééént het! Ja, lieve mensen! Ik word echt heel erg blij van mijn zoon. Niet zo verrassend toch? Laat ik eens vertellen wanneer ik écht heel blij van hem word.

 • Als ik ‘s ochtends zijn kamertje binnenkom, hij me stralend aankijkt en met zijn zoete stemmetje ‘goejemogge mama’ zegt
 • Wanneer we samen op de fiets zitten en hij zijn handjes op mijn handen legt
 • Als hij me ernstig aankijkt, mijn gezicht met twee handen vastpakt en een dikke vette zoen op mijn mond plant. Vaak ook met een lekker laagje snot erbij
 • Als hij  lekker in de draagzak zit en zijn hoofdje tegen me aanlegt. Dan kun je me echt opvegen…

Zo kan ik nog wel uuuuren doorgaan, maar dat bewaar ik nog weleens voor een ander artikel!

bregblogt.nl

De roodharige hunk

Nog zo’n verrassende, maar absoluut eentje die niet mag ontbreken in dit lijstje. Na vijf jaar ben ik nog steeds stapelgek op die rooie. Hij is, zoals ik hem eerder deze week al noemde, mijn rots in de branding. Ik wil nog weleens bij de pakken neer gaan zitten en hij takelt me dan rustig weer omhoog. Hij is daarnaast ook nog eens knap, megahandig en supergrappig. Hoe kun je daar niet blij van worden??

Tot slot nog eentje, waar ik geen hele alinea aan kan wijden, maar die wel de uitgelichte afbeelding bij dit artikel verklaart: superzachte handdoeken in een hotel! Behoeft geen verdere uitleg toch? 😉

Ik ga mezelf deze vraag de komende maanden wat vaker stellen. Ik merk dat ik genoeg dingen heb waar ik blij van word, maar dat ik het niet altijd in de gaten heb. Goed dus om er even bij stil te staan, want het geeft me meteen energie en een lach op mijn gezicht!

Waar word jij heel erg blij van?

Dit blog maakt onderdeel uit van de 30 Day Blog Challenge. Ik zal in de komende periode regelmatig een blog schrijven aan de hand van de onderwerpen die Maris van HareMaristeit.nl heeft opgesteld.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Ja hoe blij word je als moeder van je kind hè? Daar deed ik het voor hoor, moeder worden. Dat gevoel als hij je aankijkt als ie net wakker is, maar ook als je zn kamertje ingaat om te checken of ie wel lekker ligt te slapen. Heerlijk!

 2. Wat een mooi lijstje! En zeker goed om er vaker bij stil te staan. In de sleur van alledag vergeet je dit soort makkelijk! Heb net op mn facebook pagina Samen de wereld ontdekken een filmpje gedeeld van Roan die helemaal hyper wordt van ontbijten. Daar word ik echt super blij van!! (Wil niet de boel spammen hoor maar denk serieus dat je er ook vrolijk van wordt:)) xx

 3. Wat een fijn lijstje. Ik was laatst in de bieb om mijn zoon aan te melden en ik merkte gelijk op hoe fijn ik het daar ook vond. Maar ik ben er sindsdien niet meer geweest.
  Ik word ook heel blij als ik mijn zoon uit zijn bedje haal, hij praat nog niet maar hij moet wel altijd heel erg lachen.
  Ik word ook heel blij van een aantal nachten heel goed slapen, een weekend zonder plannen, een dag er op uit met mijn mannen en lekker eten.

 4. Hier word ik vrolijk van! Ik moest echt hardop lachen om je blijheid als Laurens je een (snot)zoen geeft.

 5. Wat een fijne blogpost, ik word er blij van 🙂 Herkenbaar hoor dat je blij wordt van je zoontje. Goejemogge, smelt… Hier ook iedere ochtend standaard ritueel. Mijn dag is dan echt weer goed begonnen als ik dat heb gehoord.

 6. Yes yes and yes! Ik heb mijn lijstje ook net gemaakt vandaag. Iets minder tekst wel, en snot wordt niet genoemd. 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.