Lezen, ik geniet ervan sinds ik een klein kind was. Mijn moeder is ook een ontzettende boekenwurm en samen gingen we regelmatig naar de bieb. Sinds ik vorig jaar opnieuw lid ben geworden van de bieb lees ik veel meer. De Boektober-challenge van Dagmar gaf me nog een extra zetje en dat resulteerde erin dat ik in 2016 al 22 boeken heb uitgelezen! Vandaag geef ik weer eens een update van de gelezen boeken en ik ben van plan om dit vaker te doen in de rubriek Breg leest!

Oei, de laatste keer dat ik een update gaf, was ik bezig in boek nummer 6. Om jullie niet te vervelen met een lijst van 16 boeken heb ik besloten om de lijst in 2 te delen. Vandaag 8 boeken en volgende week nog eens 8. Als het een beetje meezit kan ik daarna maandelijks 4 boeken met jullie delen!

Oké, daar gaan we!

Love, Rosie – Cecelia Ahern

Dit vond ik écht een zalig boek! De eerste paar bladzijden moest ik even wennen, het boek is namelijk niet geschreven in verhalende vorm. Je leest mee in de brieven, sms’jes en mails van Rosie en haar beste vriend Alex. Ze groeien samen op en delen alles met elkaar. Als het einde van de middelbare schooltij nadert verhuist Alex met zijn familie van Dublin naar Boston. Rosie besluit om hem achterna te reizen en in Amerika te gaan studeren. Vlak voor ze de grote oversteek maakt, komt Rosie erachter dat ze zwanger is. Ze blijft in Ierland en Alex vertrekt naar Amerika. Beiden trouwen en gaan door met hun leven, maar hun magische band blijft. Een echte pageturner die ook nog eens prachtig verfilmd is!

De zwaluw en de kolibrie – Santa Montefiore

Weer een boek van één van mijn favoriete schrijfsters. Santa Montefiore weet me gewoon elke keer weer mee te zuigen in haar verhalen. Zo ook in dit prachtige boek, waarin ze schrijft over Rita, die al ongeveer haar hele leven houdt van George. Ze wonen in een klein dorpje aan de westkust van Engeland. De oorlog scheidt hen voor drie lange jaren. Als George terugkomt, ligt een huwelijk tussen de twee voor de hand. George is veranderd en hij ontvlucht zijn thuishaven om bij zijn tante in Argentinië te gaan wonen. De vraag is: overleeft de liefde van George en Rita deze ingrijpende verandering?

Up – Myrthe van der Meer

Een héél ander boek dan ik meestal lees. Ik had veel goede verhalen gehoord over Up en de voorganger Paaz. Beide boeken zijn autobiografisch getint. Paaz staat nog op mijn leeslijst, maar je kunt beide boeken ook prima los lezen. Als iemand die zelf een burnout en depressieve klachten heeft gekend vond ik  het soms best confronterend om te lezen wat er gebeurt binnen zo’n psychiatrische afdeling en hoe het mis kan gaan in iemands hoofd. Een prachtig boek!

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck

Mona vertelt haar verhaal, als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Een verhaal dat je laat zien hoe we worden wie we zijn. Over ouders en kinderen. Over ziekte, verdriet, schaamte, verantwoordelijkheid en liefde. Soms pijnlijk en bijna gênant. Door het Vlaamse taalgebruik (I love it!) heerlijk geschreven. Een boek dat ik binnen 3 dagen uit had, ik kón het gewoon niet wegleggen!

Kwetsbaar – Tatiana de Rosnay

Deze schrijfster is bekend van het prachtige ‘Haar naam was Sarah’, dat ik jaren geleden binnen twee dagen uitlas en waarbij ik tranen met tuiten huilde. Ik was dus erg benieuwd naar dit boek.  De dertienjarige Malcolm wordt op een middag in Parijs aangereden, als hij uit school komt. Hij belandt in een coma.  Zijn moeder, Justine, gaat op zoek naar de dader. Met behulp van een rechercheur en een getuigenverklaring komt ze terecht bij Eva, in Biarritz. Justine confronteert Eva met wat ze weet en komt achter de pijnlijke waarheid van het ongeluk. Je wordt meegezogen in de wanhopige pogingen van Justine, om haar kind te beschermen, de waarheid te achterhalen en ondertussen haar huwelijk in stand te houden in de nachtmerrie waarin ze leeft.

Vier plus één – Jojo Moyes

Ik  had al weleens boeken van Jojo Moyes voorbij zien komen, maar ze nog nooit gelezen. Wat een gemis, blijkt nu! Wat een prachtboeken, een schrijfster die je echt vast weet te houden in het verhaal, je laat lachen, soms een traantje weg laat slikken: genieten! Dit boek gaat over alleenstaande moeder Jess, die samen met haar stiefzoon Nicky en haar dochtertje Tanzie in het zuiden van Engeland woont. Haar man is een paar jaar eerder weggegaan en Jess doet er alles aan om de eindjes aan elkaar te knopen. Tanzie is een wiskundegenie en als zij de kans krijgt om mee te doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland, besluit het drietal ervoor te gaan. Van de hoofdprijs van de wedstrijd kan Tanzie naar een vooraanstaande school. Als ze nog maar net onderweg zijn begeeft de auto het. Gelukkig stopt er een auto aan de kant en Ed stapt uit. Vanaf dat moment verandert er een heleboel….

De witte duif – Santa Montefiore

Santa Montefiore (ja daar is ze weer!) schreef dit korte verhaal speciaal voor haar Nederlandse en Belgische fans, omdat – zo zegt ze zelf – ze haar succes aan hen heeft te danken. Het verhaal gaat over Daisy die samen met haar zoontje gaat logeren bij haar ouders op het platteland. Daisy maakt zich zorgen over haar huwelijk en ze denkt dat haar man vreemdgaat. Bij haar ouders ontmoet ze de knappe Nederlandse Matthias. Hij neemt haar mee op ontdekkingsreis over het landgoed en laat haar opnieuw houden van de natuur. Laat Daisy zich verleiden door de charmes van deze knappe man?

Welke boeken uit deze lijst ken je al? Heb je nog leestips voor me?

fotocredits omslagfoto: Brigitte Tohm via unsplash.com
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. De laatste keer dat ik een boek heb gelezen is geloof ik 3 jaar geleden geweest, op onze huwelijksreis. Ik gun er mezelf de tijd niet voor helaas…

  2. Leuke lijst. Ik heb alleen Kom hier dat ik u kus gelezen, mooi boek en ik hou ook wel van Vlaams. De rest ken ik niet, maar fijn weer wat boekentips te hebben. ?

  3. Love, Rosie heb ik pas ook gelezen. Inderdaad je moet er even inkomen maar mooi verhaal. Nu wil ik de film ook gaan kijken natuurlijk! Up vond ik ook een mooi vervolg op paaz.

  4. Ik ken ze allemaal niet 🙁 Wel ben ik sinds kort begonnen met lezen. Nu de kinderen iets groter zijn heb ik meer ruimte en tijd om te lezen.

  5. Ik ben gek op ‘slechte’ boeken… Ik durf t bijna niet toe te geven, maar ik lees heel veel young adult boeken, vooral die over vampieren. *bloos* Het laatste boek dat ik las was deel 12 (!) van de vampire academy en bloodlines van Richelle Mead. Heb alle 12 delen achter elkaar in record tempo gelezen 🙂 Nu ben ik Digital nomads van Esther Jacobs aan t lezen. Een non-fictie dus. Als ik die uit heb ga ik er eentje van jouw lijstje kiezen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.