We gaan terug naar het jaar tweeduizendenvijftien. Het jaar was slechts enkele dagen oud, de alcohol van oudjaarsavond was amper verdampt en het gewone leven kwam weer op gang. In het bourgondische Maastricht ontwaakte een ietwat verfomfaaide blonde prinses. Zodra zij haar ogen opende verscheen boven haar hoofd een denkbeeldige gloeilamp, net als in tekenfilms. De prinses had een idee, een geweldig idee!

Nadat de ietwat verfomfaaide prinses zichzelf had gladgestreken en zij haar vrolijke baby uit bed had gevist ging ze naar beneden voor een lekker ontbijt. Want om dit idee uit te werken kon ze wel wat energie gebruiken. Ze was heel wat van plan en stuiterde door de woonkamer. Dat ze hier niet eerder aan had gedacht! Ze prees zichzelf alom vanwege haar eigen vindingrijkheid. Er was ook niemand anders in de buurt om haar te prijzen, van haar baby kon ze niet meer dan een ‘prrrrrr dada pffff’ krijgen en haar man, die later bekend werd als de roodharige hunk, was werken.

De prinses kroop achter de laptop, nadat haar baby weer opnieuw naar dromenland was vertrokken. Ze typte in: www.wordpress.com en ging aan de slag. Het aanmaken van haar eigen website was een makkie, aangezien zij al eens eerder een poging gewaagd had. Destijds had ze nooit artikelen durven publiceren, dit keer was ze zeker van haar zaak.  Vol trots typte ze haar gekozen naam in. Hij was nog beschikbaar, wat fijn! De naam die die ochtend omhoog was geschoten in haar hoofd. De naam die precies goed verwoordde wat de prinses wilde gaan doen op het wereld wijde web. De prinses koos een thema – met veel roze!- en begon te typen.

..zo zit ik hier nu tijdens het slaapje van Laurens driftig te typen, foto’s uit te kiezen en te bedenken wat ik allemaal wil delen. Ik heb er plezier in en dat is voor mij ook de enige reden om hiermee te beginnen. Naast mijn parttime baan en mijn gezin vind ik het lekker om van me af schrijven en wie weet inspireer ik ook nog wel een enkeling met mijn belevenissen..

(uit: ‘Mijn eerste blog!’ 5 januari 2015, bregblogt.nl)

Ietwat nerveus en met een trillende wijsvinger klikte de prinses op publiceren. Wat was dit spannend zeg! De prinses voelde vlinders in haar buik en de inspiratie stroomde door haar lijf. Ze wist dat ze aan het begin stond van iets heel erg moois!

Na het publiceren durfde de prinses nog een grote stap te zetten. Ze kopieerde de link van haar eerste blogpost en plaatste die op Facebook. De reacties stroomden binnen en vele landgenoten vonden het net zo’n goed idee als de prinses, dat ze hiermee was begonnen.

Hoe de website van de prinses heette? Heel simpel, vernoemd naar de prinses en wat ze deed: Breg Blogt. Naast de naam had haar blog ook een ondertitel nodig. De prinses dacht heel hard na, haar hersenpan kraakte ervan. Na een tijdje wist ze het: ‘Boergondische belevenissen met een vleugje baby’. En nee, Boergondisch is niet fout geschreven, het is een woordspeling met de achternaam van de prinses. Na een tijdje berispte één van de landgenoten de prinses. Het vleugje baby was inmiddels wel een heleboel baby geworden. De prinses moest de landgenote hierin gelijk geven en veranderde de ondertitel: ‘Boergondische belevenissen met een korreltje zout en een flinke scheut diksap’

En de prinses blogde nog lang en gelukkig!

Dit blog maakt onderdeel uit van de 30 Day Blog Challenge. Ik zal in de komende periode regelmatig een blog schrijven aan de hand van de onderwerpen die Maris van HareMaristeit.nl heeft opgesteld.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Het is zo makkelijk eigenlijk hè. Hoe wordt je blogger? Je begint gewoon n blog. Zo heb ik het ook gedaan. Meer planning heb je niet nodig. 🙂

  2. Leuk geschreven! Als je een bog wilt beginnen is het ook een kwestie van van gewoon doen en je uit je comfort zone halen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.