Hartelijk zondag! Op deze laatste zondag van juli geef ik het woord aan Angela van de blog mamametpassie.nl. Angela deelt vandaag haar favoriete kerstplaat haar tieneridool en haar mooiste concertherinnering met jullie. Veel lees- en luisterplezier!

De muziek van...Angela - bregblogt.nl

Wie ben je?

Hoi hoi lieve lezers van Bregje. Mijn naam is Angela (25) en ruim 2,5 jaar getrouwd met Stephan (27). Samen hebben wij een prachtige dochter Naomi. Inmiddels geen baby meer, maar een dreumes. Sinds mijn zwangerschap en de geboorte van Naomi zit ik vol met verhalen. Ik ben eerlijk en recht voor zijn raap. Het ouderschap is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn toch!? Dat deel ik op mijn website en 101 andere verhalen, tips en tricks rondom zwanger zijn en het ouderschap, met een vleugje humor. Verder werk ik 24 uur in de week als communicatieadviseur bij een grote stichting voor mensen met een lichamelijk- en verstandelijke beperking.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Ik had geen flauw idee welk nummer dat was, dus erg leuk om te zien! Natuurlijk moest ik hem luisteren en eerlijk gezegd verbaasde het nummer mij. Het klinkt best lekker, zeker voor die tijd;-)

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn eerste echte zoen kan ik mij nog herinneren en ook waar dat was. Er stond geen muziek aan;-)

Wie was je tieneridool?

Het waren er meerdere, Backstreetboys, Britney Spears en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar op 1 stonden toch echt de Spice Girls. Ik was zo fan. Mappen vol met plaatjes uit de Hitkrant en de Breakout. Ik plakte het allemaal in. En ken je die plateauzolen nog van de Spice Girls? Jep, die wilde ik ook, maar kreeg ze helaas niet.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Ik heb geen specifiek nummer dat mij laat dansen door de kamer. Ik vind het heerlijk om naar Radio 538 te luisteren of naar Slam FM.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Ik keek naar DWDD en toen kwam Ali B voorbij. Hij zong : Terwijl jullie nog bij me zijn samen met Ruben Annink. Hij was zo emotioneel en ik voelde wat hij voelde. Naomi was twee dagen oud en mijn hart liep meteen al over van liefde voor haar. Het liedje raakte mij enorm. De tranen rolden over mijn wangen. Ik had Naomi vast, keek naar haar en hoorde de prachtige woorden en muziek. Rillingen over mijn hele lichaam. Ik zou dit prachtige meisje nooit meer loslaten, maar dat moment gaat komen. Daar denken we nu nog maar even niet aan!

https://www.youtube.com/watch?v=I08OcvRapWY

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Mariah Carey – all I want for Christmas. Hoe cliché 😉 Ik vind het zo’n heerlijk nummer.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik ga niet naar zo heel veel concerten. Mijn beste vriendin en ik gaan naar ieder groot concert van Marco Borsato. Als hij een cd heeft uitgebracht, zijn wij van de partij bij zijn concert! Ik hou van zijn muziek, van zijn stem en van zijn concerten. Vanaf 2006 ben ik naar ieder concert geweest en daarnaast hadden we in 2010 een bedrijfsuitje van onze bijbaan in de Heineken Musichall waar hij ook was. Dat was misschien wel het gaafste concert. Het was heel intiem.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

For King & Country ‘Run Wild’ Het is gewoon een fantastisch lied. De muziek, de stemmen van de band, de tekst. Een sterk nummer. Gewoon eens luisteren 😉 Het is overigens een christelijke band, maar echt gewoon even luisteren!

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Absoluut dit prachtige lied. Ik ben Christen en heb houvast aan mijn geloof. Muziek raakt mij, zo ook dit lied. Mijn vader heeft ruim twee weken in het ziekenhuis gelegen. Een onzekere tijd, waarin hij alleen maar zieker werd. Bidden deed ik sowieso al iedere dag, maar nu liepen de tranen over mijn wangen tijdens het bidden en dat deed ik vurig. Ik bad dat God de artsen wijsheid gaf om erachter te komen welke bacterie in zijn longen mijn vader zo ziek maakte. Dan konden ze de juiste antibiotica geven en niet gokken welke combinatie. Ontzettend veel steun heb ik gehad van familie, vrienden, collegabloggers en gemeenteleden uit onze kerk. Ineens sloeg de antibiotica aan en knapte hij op. Welke bacterie is nog steeds de vraag en daar komen ze niet meer achter. Maar wij zijn God zo dankbaar! Vol ontzag sta ik voor Hem, zoals dit lied ook zegt.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik krijg niet zo snel kromme tenen en een pesthumeur van een liedje. Maar er is op dit moment een liedje dat ik qua tekst echt verschrikkelijk vind: B-Brave – One Night Stand ft. Sevn Alias. De muziek klinkt nog best wel lekker, maar even serieus, een liedje over een one night stand?

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Er zijn zoveel gave nummers gemaakt, ik heb geen favoriet. Mijn man speelt gitaar en luistert heel vaak naar Joe Bonamassa. Een fantastische gitarist met een heerlijk geluid. Muziek die wij vaak op zondag luisteren, dat is echt genieten. Qua genre zit het tussen jazz en rock in denk ik.

https://www.youtube.com/watch?v=YhGw6lgEA0s

 

Dank je  voor het delen van jouw muziek lieve Angela! Jullie kunnen Angela volgen op Facebook en Instagram!

Fijne zondag!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Met plezier gelezen! Misschien mag je nu heel blij zijn dat je die plateauzolen van de Spice Girls nooit hebt gehad 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.