Halverwege mijn werkdag bliept er een whatsapp logo in mijn smartphone. Een snelle swipe later zie ik dat Breg me een afbeelding gestuurd heeft. Ah leuk! Ik word altijd happy van een foto van het thuisfront en open de app dus meteen en ik zie…  een printscreen van Google analytics met haar bezoekersaantallen van die dag.

Heus, het valt wel mee zo`n bloggende vriendin. Heel soms daarentegen…

Een tijdje terug hadden we datenight. Ik had net een flinke werkdag achter de rug. Thuis aangekomen zijn we vrijwel meteen in de auto gesprongen en met een rommelende maag aangeschoven aan ons tafeltje. Toen de eerste gang eindelijk zijn culinaire dampen in mijn neus wreef en mijn bloedsuikerspiegel een dieptepunt had bereikt, kwam bloggende Breg tussen mij en mijn overheerlijke gerecht. EERST EEN FOTO VOOR DE BLOG! Hierna kwamen er nog vijf gangen en… vijf foto`s. Dat heet, als de eerste foto meteen naar wens was.

Heus het valt reuze mee zo`n interwebs minnend meisje aan mijn zijde. Soms echter…

Breg is soms überzenuwachtig vanwege een persoonlijk blog. Ik ben dan klankbord, redigator, content manager, ghost author en persoonlijke coach ineen. Als ik dan tot drie keer toe heb aangegeven dat ik het een topstukje vind en ze het echt wel kan publiceren, keert de rust weder. Voor eventjes dan. Als we een paar uur later eindelijk lekker in bed genesteld zijn en ik heerlijk wegdut, schrik ik weer wakker van de vraag: “Maar het kan toch echt he?”

Echt waar, soms is het gewoon ronduit ruk.

Net als 90% van de mensheid ben ik niet zo te spreken op de manier waarop ik op foto`s blijf plakken. Daarom heb ik al jaren het motto: “Dom kijken of lens ontwijken”. Dit heeft er toe geleid dat sommige mensen gewoonweg geen foto`s meer van me maken. Breg daarentegen heeft soms beeldmateriaal nodig om een post kracht bij te zetten. En jawel, daar zitten ook foto`s van ondergetekende bij die zijn motto hanteert. Super leuk! Zeker als je net ff lekker een tukkie doet tijdens een volstrekt emotieloos live-optreden. Kijk je drie dagen later op het blog, sta je erop! (ik zie net pas dat mevrouw er een handtas bij heeft gelegd)

Eigenlijk is het altijd vervelend!

Stel je voor dat je een gratis hangmat mag uitkiezen! Super tof natuurlijk, maar wat blijkt: Die dingen hangen zichzelf niet op! Drie keer raden wie er naar de gamma mag en aansluitend moet gaan klussen om hangmatgenot te kunnen beleven. Stel je mag een heel prijzenpakket weggeven aan lezers! Super tof natuurlijk, maar wie mag de cadeautjes gaan inpakken? MOI! Stel je voor dat je op je werk niet bekend bent vanwege je prestaties, maar vanwege het feit je de roodharige hunk bent!

Daar staat dan wel weer tegenover dat het ervoor zorgt dat we nieuwe vrienden leren kennen. We op plekken komen waar we anders nooit waren geweest en dat het voor heerlijke erkenning zorgt voor mijn schrijftalentje thuis.

Breg? Gewoon door blijven bloggen! Je doet het super!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Etienne, ook wel bekend als de Roodharige Hunk, neemt af en toe het woord op Breg Blogt om zijn visie over allerlei onderwerpen te delen.

32 Reacties

 1. Leuk stuk weer! Help je haar ook met ideeën voor haar blog? Mijn man roept werkelijk bij alles: oh daar moet je over bloggen!!

 2. Wat leuk geschreven! En heel leuk om ook eens van de wederhelft van een blogger te horen. Het zal soms idd best zwaar zijn dat leven met ons 😉

 3. Haha wat leuk geschreven. Ik vind het wel een beetje sneu voor je dat je tot slapende tasbewaker bent benoemd ?

 4. Wat leuk zo’n kijkje in het leven met een blogger.
  En die tas maakt de foto natuurlijk wel helemaal af. 🙂

 5. Wat vind ik het jammer dat mijn man dyslectie heeft en dus niet graag schrijft! Meestal schrijft hij wel wat maar dan moet ik het redigeren.
  Super leuk stukje en denk dat mijn man hetzelfde zou zeggen 😉

 6. Haha geweldig geschreven 🙂 Een goed begin van de vrijdag na een pittige nacht met onze dochter. Roodharige hunk, had je een naam dan? GRAPJE! Benieuwd naar je volgende blog 😉

 7. Hmm, ik ben benieuwd of B. hier thuis ook zo over denkt, maar dan als de vrouw van een bloggende man ?.
  Superleuk geschreven weer trouwens! ??

 8. Ramona (Kijk, mama!) Antwoord

  Haha, hilarisch! Fijn dat hij je wel bij kan staan met bloggen hoor!

 9. Dit is zo leuk!!! Wat goed dat hij zo goed meedoet! Mijn “meneer Tegendraads” vind bloggen maar helemaal niks, dus die wil niet op de foto en zeker geen stukjes schrijven. Heel jammer, want ik vind artikels als deze wel heel erg leuk om te lezen.

 10. Oei haha, ik vrees dat dit voor mijn vriend heel herkenbaar is. Vooral de foto’s die te pas en onpas gemaakt worden… Heb gelijk de link doorgestuurd, lezen van lotgenoten doet het altijd goed 😉

  Echt geweldig geschreven!

 11. Wat onwijs leuk! Mijn man wil niet met naam en gezicht op de blog maar wie weet kan ik hem wel eens een keer strikken voor een artikel, haha!

 12. Heel eerlijk, Etienne: dat roze kleedje staat je gewoon supergoed en de handtas maakt het af. Dus jij ook vooral doorgaan, E! ?

 13. Wat een leuke blog! Hahaha, en oooooh zo herkenbaar. Leuk geschreven, leuk gedaan. Chapeau voor al die arme mannen van ons. Zo maakt die van mij altijd mijn foto’s, waar soms halve echtscheidingen door ontstaan hihi
  Liefs Josine

 14. Ge-wel-dig!!! Mag ik even de alinea copy pasten hier in dit comment die ik zodadelijk aan mijn hubbie ga sturen? Ik denk dat hij direct wil ‘hi-fiven’ met jouw man 🙂 –> “Breg is soms überzenuwachtig vanwege een persoonlijk blog. Ik ben dan klankbord, redigator, content manager, ghost author en persoonlijke coach ineen. Als ik dan tot drie keer toe heb aangegeven dat ik het een topstukje vind en ze het echt wel kan publiceren, keert de rust weder. Voor eventjes dan. Als we een paar uur later eindelijk lekker in bed genesteld zijn en ik heerlijk wegdut, schrik ik weer wakker van de vraag: “Maar het kan toch echt he?”” Echt, wat ontzettend herkenbaar!!! Heerlijk dat ik niet de enige ben, hahaha.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.