Sinds december heb ik een Manduca draagzak voor Laurens. Ik baal ervan dat ik die niet veeeeeeel eerder heb gekocht, want ik vind het heerlijk. En Laurens ook! Zodra hij erin zit voel ik hem ontspannen en gaan we al knuffelend op pad. Ook al weegt hij 13 kilo, het is echt heel goed te doen. Mijn oud-collega Jeannette heeft zich gespecialiseerd in het dragen van baby’s en peuters en ze vroeg me of ze daar wat over mocht vertellen. Tot slot hebben we ook nog een mooie winactie voor mijn Limburgse volgers, dus lees gauw verder!

foto door Esther Hameleers

Draagkoorts

Zoveel vertederende blikken als ik ’s ochtend de hond uitlaat met mijn peutermeisje van net 2 en mijn 6 weken oude babymeisje. Zelfs mensen die in de auto langsrijden bekijken ons van top tot teen en geven mij een brede glimlach. Sommige mensen kijken me aan en ik zie ze puzzelen in gedachten, en dan goedkeurend knikken. Wow, wat een boost in de ochtend, na een korte nacht.

En het is ook echt een wonderbaarlijk ding…. Mijn draagdoek! Ik kan niet meer zonder. Sinds mijn oudste dochter 10 weken oud was ben ik fan! Ik vind het zo geweldig, dat ik zelfs draagconsulente ben geworden. Ik geef het toe; ik heb draagkoorts en dat is besmettelijk!

Knopen is niet moeilijk

Ergonomisch dragen, het lijkt voor sommige mensen een hele puzzel, een draagdoek knopen. Maar het valt echt reuze mee. In een draagconsult leer ik mensen op de juiste manier de draagdoek te gebruiken en de meesten kunnen erna ook niet meer zonder. Dragen is niet alleen handig zodat je je handen vrij hebt om met de hond te gaan wandelen, maar heeft zoveel meer voordelen. En iedereen draagt om zijn eigen redenen. Zo heb ik al consulten gedaan bij mensen die hun handen soms wat meer vrij willen hebben voor bijv. de oudste. Of bij mensen van wie de baby alleen tevreden is bij mama en zij toch haar ding moet doen. En ook voor moeders met bekken en of rugklachten, die toch hun baby bij zich willen dragen en gewoon omdat moeder en kind het heerlijk vinden. (Maar ook heel veel papa’s hoor!)

Ik ben heel blij dat ik het dragen ontdekt heb en dat ik mijn tweede spruitje meteen vanaf de geboorte bij me kon dragen in de doek. Lekker dicht bij me in plaats van in de kinderwagen. De kinderwagen wordt hier nauwelijks gebruikt. Ja, de kinderwagen gaat soms mee naar de winkel, of als we een dagje weggaan, maar dan wordt hij eigenlijk alleen gebruikt als rijdende pakezel, om alle tassen en jassen in te leggen. Handig en mijn man allang blij. En over mijn man gesproken, ook hij draagt met alle liefde onze meisjes. De doeken gaan altijd mee, en als we ze eens vergeten, dan vloekt hij het hardst. Dat had ik me in mijn beginnende draagdagen niet kunnen bedenken.

De voordelen van dragen

En waarom zou je je kindje niet dragen? Je voldoet aan de huidhonger van je baby. 9 Maanden heeft je kleintje heerlijk in de buik dubbel gelegen. Wat een geborgenheid, die wil hij echt nog niet kwijt. Je hartslag, je ademhaling daar wordt hij rustig van. Je stimuleert je baby want hij ziet wat jij ziet, ziet hoe je op dingen reageert en wat een bepaald situatie met je doet. Mama is niet bang voor dat harde geluid, dus hoeft hij dat ook niet te zijn. Heeft je baby krampjes? Last van reflux? Een sprongetje? Hup, in de doek! Dat is mijn antwoord op bijna alles. En er zijn zoveel manieren van dragen, buikdragen, heupdragen, rugdragen. Dragen met een doek of met een drager. En ook dubbeldragen!!

Babymeisje draag ik op mijn buik en Peutermeisje draag ik op mijn rug. Zo kunnen we lekker in het bos wandelen met onze hond en kijgt iedereen zijn dagelijkse portie vitamine D. Als we terug naar huis wandelen hier in het boerse Spaubeek tussen de weilanden door hoor ik dochterlief op mijn rug het geluid van een koetje en een schaapje nadoen, dan word ik overspoeld door de liefde en geborgenheid die ik nog steeds aan mijn meisje van 2 kan geven terwijl ons babymeisje natuurlijk heel veel aandacht nodig heeft. Maar stiekem geven mijn meisjes dat op deze manier ook aan mij.<3!!

WINACTIE

Jeannette stelt voor één van mijn Limburgse lezeressen een draagconsult ter beschikking t.w.v. €45,- voor de duur van 1,5 uur*! Ben je zwanger? Of heb je al een baby of peuter en wil je graag gaan dragen met een doek? Doe dan zeker mee met deze winactie! Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet en je maakt meteen kans.

Natuurlijk vinden we het heel tof als je de Facebookpagina’s van Breg Blogt en Jeannette Houwen liket, maar dat is niet verplicht. Net als het delen van dit bericht. Vinden we wel heel lief als je dat doet! 😉

Meedoen kan tot en met donderdag 11 augustus 2016, op vrijdag 12 augustus maken we de gelukkige winnaar bekend op mijn blog! SUCCES!

Draag jij je kindje(s)?

 

*Het draagconsult vindt plaats binnen een straal van 35 kilometer vanaf Spaubeek, Limburg.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Ik had een stokke my carrier, maar die stond heel snel op marktplaats. Snapte er helemaal niets van, hogere wiskunde zo’n kind erin krijgen al en dan nog op mijn rug! Mij te ingewikkeld!

  2. Wauw, respect! Twee kindjes dragen! Ik krijg al pijn in mijn rug als ik er naar kijk. Ik heb mijn zoontje ook wel eens in zo’n drager gehad, maar voor mij is het gewoon te zwaar, dat houd ik helaas niet vol.

  3. Cindy Schreurs Antwoord

    Ja ik zou willen winnen, heb het draagvirus ook bij onze 2e spruit leren kennen, hij is nu 1 maand oud. Zou ideaal zijn om een andere knoop te leren bijvoorbeeld voor op de rug.

  4. Ik draag ook, maar wel met full buckle dragers. Ondanks een consult was knopen echt te ingewikkeld voor mij, al ligt dat vooral aan mijn (gebrek aan) geduld, haha. Maar dragen is zeker heel erg fijn. Ook met mijn 15 kg wegende dreumes nog!

  5. Pingback: Marstyle winspiratie augustus

  6. Pingback: Marstyle winspiratie augustus ⋆ Marstyle

  7. Pingback: Marstyle winspiratie augustus ⋆ Marstyle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.