Een paar dagen geleden zei ik tegen Etienne: ‘Ik wil graag iets doen, om mezelf uit te dagen en te inspireren op bloggebied, zodat ik mijn schrijfflow vast kan houden.’ Ik verdenk mijn leuke medeblogger Maris ervan dat ze dit via telepathische kanalen heeft gehoord, want de volgende ochtend stond haar 30 day blog challenge online! Wat het precies is en hoe ik het in ga vullen vertel ik je vandaag!

Maris heeft een lijst gemaakt met 30 onderwerpen. Je kunt ze 30 dagen achter elkaar invullen, maar ook 1, 2, 3, 4 artikelen per week eraan wijden. Precies waar jij zin in hebt en wat bij je past. En dat vind ik er nou juist zo leuk aan. Op deze manier heb ik weer 30 toffe onderwerpen waar ik helemaal los op kan gaan, zodat ik jullie kan vermaken met verhaaltjes, anekdotes en lijstjes.

De 30 day blog challenge

Goed, daar gaan we! Dit zijn de 30 onderwerpen waar ik de komende periode over zal gaan schrijven. Ik denk niet dat ik het 30 dagen achter elkaar zal invullen, want zoals je van me gewend bent heb ik ook regelmatig à la minute ingevingen die ik dan meteen op mijn blog slinger of actuele verhalen die ik vertel.

Wát een leuke onderwerpen zitten erbij. Sommigen zijn al weleens aan bod gekomen op mijn blog, dus daar moet ik nog even over bedenken wat ik ermee doe. Misschien gewoon het ‘oude’ artikel afstoffen en opnieuw de wereld inslingeren. Gisteravond heb ik geschreven over het eerste onderwerp en ik had er zoveel plezier in. Aanstaande maandag lees je wat ik ervan heb gemaakt!

Hernieuwde inspiratie

Wat ik zo leuk vind aan deze lijst is dat het me leert om ‘in opdracht’ te schrijven. Ik heb dit al vaker gedaan voor een samenwerking met een bedrijf en dat bevalt me goed. Ik moet namelijk een klein beetje uit mijn comfortzone en het geeft een onwijs goed gevoel als ik er dan toch een lekker lopend, inspirerend artikel van weet te maken!

Doe je mee?

Voor alle bloggers onder jullie is de vraag: doe je ook  mee? Ik ben zo benieuwd naar de invulling van de challenge door alle verschillende bloggers die er zijn. Ik verwacht dan ook weer genoeg leesvoer voor deze zomer! Als je meedoet kun je de #30DayBlogChallengeNL gebruiken op social media. Onder die hashtag kun je ook al mijn blogs en die van andere deelnemers lezen.

Voor de lezers: naar welk onderwerp ben je het meest benieuwd? Heb je misschien zelf nog een onderwerp waar je graag eens over wil lezen op mijn site? Laat het me zeker weten, ook voor jullie schrijf ik met alle liefde ‘in opdracht’!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

27 Reacties

 1. Gaaf! Ik ga wel meedoen, alleen even kijken hoe ik het plan tussen de zomerse bedrijven door ?

  Ben benieuwd!

 2. Wat een leuke challenge! Ik kan wel wat bloginspiratie gebruiken, dus ga deze uitdaging zeker ook aan.

 3. Yes! Dit vind ik heel erg leuk en ik ga absoluut meedoen. Nog even kijken hoe ik het ga invullen. 30 dagen achterelkaar is me iets teveel van het goede, maar ik ga gewoon kijken. Freaky is wel dat ik net op mijn nieuwe blog een artikel heb geschreven over hoe de naam van mijn blog tot stand is gekomen hahaaha. Dat is echt vet toevallig!

  • Haha wat toevallig! Leuk dat je meedoet, fijne is dat je er alle kanten mee op kunt, ik doe ook niet 30 dagen achter elkaar 🙂

 4. aaaah leuk! Jij bent de eerste die ik nu lees, #coollll
  Kleine correctie over de hashtag: die jij noemt is een veelgebruikte en van Engelstalige bloggers. Die van ons is #30dayblogchallengeNL ❤️

 5. Best geinig! Al leent niet ieder onderwerp zich voor een hele blog denk ik. Wel leuk om zo inspiratie op te doen!

 6. Ahh leuk! Ik ga ook mee doen! Waarschijnlijk niet 30 dagen achter elkaar want ik heb al een paar dingen in de planning staan. Maar leuk 🙂 en ook handig zo’n hashtag voor het vinden van extra leesvoer!

 7. Leuk leuk leuk!!! Ik ga het wel bewaren, maar ik weet nog niet op wat voor een termijn ik mee ga doen. Druk druk druk, maar wel leuk leuk leuk!!

 8. Leuk ik ga ook meedoen, waarschijnlijk ook niet 30 dagen achter elkaar want heb nog wel wat onderwerpen liggen. En zal misschien sommige samenvoegen omdat ik niet van elk onderwerp een lang artikel kan maken?

  • Hier zit voor mij dus juist weer een persoonlijke uitdaging in: om NIET van alle onderwerpen een lang artikel te maken 🙂
   Ik vind het vaak fijn om leuke korte posts bij anderen te lezen, maar zelf krijg ik het altijd voor elkaar om er een 16 x scrollen epistel van te maken…

 9. Leuk dit komt als geroepen, want ik ben echt soort van in een dipje beland. Dus ik ben blij met deze inspiratie! Ik denk niet dat ik ze alle 30 ga doen, maar ik ga eens kijken hoever ik kom.

 10. Niet allen onderwerpen passen bij mij, maar ik heb wel weer wat leuke nieuwe blog onderwerpen. Leuk idee van haar!
  Benieuwd naar al je blogposts, leuk 🙂

 11. mathiske's mama blog Antwoord

  Ja leuk ! Ik heb een beetje een komkommertijd dipje denk ik ? klinkt als een goed plan

 12. Ik had het ook al bij Maris voorbij zijn komen, het lijkt me een hele uitdaging! Maar het hoeft dus niet 1 heel blog per onderwerp te zijn? Anders red ik het nooit. Superleuke kapstok voor je blogs inderdaad. 🙂

 13. Leuk! Ik doe ook mee! Al staat mijn planning voor volgende maand al vol. Mss start ik hem in september

 14. Ik kwam deze gisteren ook tegen en heb de onderwerpen opgeslagen voor onze Blogmutsen & Co edities. 30 dagen achter elkaar is niks voor mij, want ik wil mijn huidige vaste onderwerpen ook aan bod laten komen. Ik ben benieuwd naar jouw challenge!

 15. Leuk! Heeft Maris echt goed bedacht. Ik ga niet meedoen met die 30 dagen challenge, maar wel wat onderwerpen gebruiken als ik even niets heb. Zo handig!!

 16. Wat een leuke challenge! Ik denk dat ik hem zeker wel graag zou willen overnemen. Al weet ik niet of alle onderwerpen zo bij mijn blog passen. Ik ben erg benieuwd naar jouw invulling!

 17. Leuke challenge! Ik ga hem ook doen. Vooral de vrijblijvendheid vind ik wel fijn. Ik pak in ieder geval de tas mee en ben ook wel benieuwd wat er in jouw tas zit!

 18. Pingback: 30 Day Blog Challenge - ik doe mee! | MetMirjam

 19. Pingback: 30 Day Blog Challenge NL – Mathiske's mama Blog

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.