Een echte vakantie staat hier voorlopig niet meer op de planning, dat weerhoudt ons er echter niet van om gewoon te doen alsof. Dit weekend bestond uit zwemmen, een tent uitzoeken en picknicken op een droomlocatie. Kijk mee in een nieuwe Oh Happy Day! ♥

Lekker rustig wakker worden met een flesje melk, het dagelijkse ritueel hier in huis. Etienne ging helpen verhuizen bij vrienden, dus moesten de mannen nog even wat kusjes en knuffels uitwisselen.

papa Laurens - bregblogt.nl

Na het middagdutje gingen Laurens en ik op pad. Samen met de bus naar Tante Chellie, die bovenop de berg woont. Met de auto doen we er nog geen tien minuten over. Aangezien Etienne de auto had, namen we de bus. Na een heerlijke wandeling van twintig minuutjes was het tijd om even te wachten bij de bushalte, waarna de bus ons in 6 minuten naar boven bracht. No way dat ik een kinderwagen met 13 kilo peuter een flinke berg op ga duwen, er zijn grenzen! 😉

img-20160723-wa0011-600x800.jpeg

Zwemmen is nog niet Laurens zijn favoriete bezigheid. Hij vond het leuk om bij mij in een grote opblaasband te zitten, maar zelf in het water was nog een stapje te ver. Omdat lang zwemmen ook niet zo goed is voor zijn eczeem brachten we de rest van de middag vooral spelend door. Het weer was echt perfect, niet te warm, lekker zonnetje: het voelde als vakantie!

Laurens spelen - bregblogt.nl

Na het zwemmen voegden nog wat vrienden zich bij ons en ook mijn lieve roodharige hunk was klaar met sjouwen en toe aan een barbecue. We hebben heerlijk gegeten en daar waren we zo druk mee, dat ik er geen foto’s van heb. Geloof me maar op mijn woord als ik zeg dat e karbonaadjes en worstjes errug goed smaakten. Rond een uur of negen was het bedtijd voor ons alledrie en roetsten we (dit keer met de auto) weer de berg af.

Zondag werd ik wakker met een lege telefoonbatterij en besloot ik dat het wel prima was zo.  Effe lekker een paar uurtjes offline. Gelukkig heb ik een handig compactcameraatje bij de hand om toch wat snapshots te maken. Zonder telefoon had ik zeeën van tijd 😉 en in een opwelling (hier ben ik nog steeds verbaasd over!!) besloten Etienne en ik aan het poetsen te slaan. Uit de badkamer kwam een volle vuilniszak met bijna-lege-douchgels-en-bodylotions, oude makeup en nog meer troep. Heerlijk om even lekker puin te ruimen. We poetsten ons zes slagen in de rondte en Laurens vermaakte zich met een potje verstoppertje in de wasmand…

Laurens verstoppertje - bregblogt.nl

Na het harde werk ging Laurens naar bed en dook ik even met mijn boek in bad, dat ligt echt een stuk lekkerder als de boel schoon, opgeruimd en netjes is.

Boek bad

Nadat de kroonprins ontwaakte uit zijn middagslaapje vertrokken we naar Kerkrade voor een rondje Decathlon.

Appel in de auto

Nu we wat vaker kamperen is ons 3-persoonstentje een beetje te klein en willen we voor het echte werk gaan. Het echte werk met comfort en gemak welteverstaan. Vrienden van ons hebben een opblaastent en zijn daar zo laaiend enthousiast over, dat we toch eens wilden kijken of dat ook iets voor ons zou zijn.

LAurens e papa - Nu we wat vaker kamperen is ons 3-persoonstentje een beetje te klein en willen we voor het echte werk gaan. Het echte werk met comfort en gemak welteverstaan. Vrienden van ons hebben een opblaastent en zijn daar zo laaiend enthousiast over, dat we toch eens wilden kijken of dat ook iets voor ons zou zijn.

Tadaaa, it is het exemplaar waar ons oog op is gevallen. Twee aparte slaapcompartimenten, zodat Laurens niet wakker wordt van ons en andersom. Genoeg ruimte om ook binnen te zitten bij slecht weer. Geen geklooi meer met stokken, want deze tent blaas je op met een pomp. Hoe cool is dat?!

quechua tent - bregblogt.nl

We slapen nog even een paar nachtjes over deze aankoop, maar ik denk dat hij binnen nu een week toch wel hier in huis is. Volgend weekend gaan we met onze vriendengroep kamperen en dat is het uitgelezen moment om de tent meteen uit te proberen. Laurens nam nog even een kijkje in een aantal andere tenten en ontpopte zich tot een ware kampeerder!

Larens kamperen - bregblogt.nl

Na het windowshoppen hadden we trek gekregen. Onderweg was het spontane idee ontstaan dat we ergens wat eten zouden halen en dit op een mooi plekje op zouden eten. We hebben een favoriet plekje dat voor Etienne en mij heel speciaal is. Op onze eerste echte date nam hij mij hier mee naartoe en sindsdien ben ik ook verkocht: een prachtige, rustige plek, midden in het Heuvelland. We haalden pizza’s bij Happy Italy en streken neer….

picknick - bregblogt.nl

Zeg nou zelf, dit is toch een prachtplek? Achter het hekje stond een kudde schapen te grazen, waarvan een enkeling af en toe even nieuwsgierig kwam kijken.

picknick - bregblogt.nl

Note to self: neem voortaan bestek mee als je gaat picknicken of vraag of de pizza’s gesneden kunnen worden. 😉 Ach gescheurde pizza is ook prima te eten. Laurens vond het vooral lekker om ricotta te eten met zijn handjes…

pizza eten - bregblogt.nl

Wat heerlijk ontspannen was dit. Samen schaapjes kijken, genieten van het uitzicht en onze vrolijke peuter die alle ruimte had om rond te rennen. Hij benaderde de schapen overigens zeer subtiel met een: ‘HEEJ! SCHAAP!’ 😉

schaapjes kijken - bregblogt.nl

Op een gegeven moment ontdekten we dat we echt heel dichtbij de schaapjes konden komen. Kon de kroonprins nog even lekker tegen ze schreeuwen van dichtbij. Iets dat ze overigens niet echt uitnodigde om dichterbij te komen! 😉

schaapjes kijken - bregblogt.nl

Nog even met papa een kleiner bergje beklimmen en dan is het tijd om weer naar huis te gaan…

vader en zoon - bregblogt.nl

We reden via een ruime omweg naar huis. Onderweg kwamen we allerlei mooie campings tegen, die ons een stukje dichterbij de aanschaf van de nieuwe tent brachten. Hoe lekker is het om in een vrij weekend de boel in te pakken en lekker een  nachtje te gaan kamperen in de buurt? Zuid Limburg is zó mooi, ik kan echt genieten van zo’n middagje vakantie in onze eigen omgeving.

Eenmaal thuis was het tijd voor thee, chocolade en….

thee en chocola - bregblogt.nl

…de laatste was voor deze dag. Even gauw opvouwen en….

was

……Netflixen! Op dit moment is Elementary onze ‘samenkijkserie’. Meer dan 1 aflevering zat er niet in, toen vielen de luikjes bij mijn wederhelft dicht.

Netflix

Ik was gezellig de halve nacht zoet met een stel muggen en om 2.00 waren ze eindelijk allemaal opgerot. Of ik lag toen eindelijk te slapen en hoorde ze niet meer, dat zou ook goed kunnen….

Wát een heerlijk weekend hebben we gehad. Lekker genoten van het mooie weer en ook nog wat nuttigs gedaan, de perfecte combinatie. Wat mij betreft mogen alle weekends deze zomer wel zo zijn!

Heb jij ook zo genoten van het zomerse weer dit weekend?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Zo dat klinkt idd als een vakantie in t weekend! En zeker is Limburg mooi, wij hebben daar ook nog gekampeerd (voor Roan er was) en veel gefietst met de racefiets.

 2. Wat een leuke tent hebben jullie uitgezocht.
  En dat vakantie vieren gaat jullie duidelijk goed af, als ik de foto’s zo eens bekijk.

 3. Een opblaastent? Wat grappig, nog niet eerder van gehoord! Ik zou dan wel een beetje bang zijn dat dat ding dan ineens lek zou zijn of iemander er een gaatje in prikt… en heel je tent dan instort 🙁 – of is dat niet mogelijk?

  • Haha daar heb ik nog niet eens aan gedacht! De buizen die je opblaast zijn echt superstevig, dus denk dat t wel goed zit!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.