Hoppakee, dat is dan deel drie. (lees deel 1 en deel 2 hier) Ik vertel je vandaag hoe ik eruit zou zien als ik sushi was, wat ik Laurens wil meegeven als wijze raad en wat ik zou doen als ik de grootste blogger van Nederland was…

Laten we deel 3 beginnen met lolbroeken Geertje en Edmée die zeer interessante levensvragen aan me stelden:

Stel dat je een sushi was, hoe zou je er dan uit zien? (Geertje)

Om op te vreten natuurlijk!

 Als je een kleur zou mogen kiezen…. zou je dan bij de rotonde rechts of links gaan? (Edmée)

Paprika, maar misschien ook wel met het vliegtuig naar Brussel om daar te gaan dwergwerpen. Hangt er even vanaf of de kleur donderdag of zondag is.

Mèlanie had ook een mooie vraag:

Is er iets wat je heel graag anders zou willen doen als je morgen de kans zou krijgen?

Ik zou heel graag weer aan het werk gaan. Ik sta er nog altijd achter hoe ik op dit punt ben beland, maar ik merk wel dat ik sta te popelen om weer aan de slag te mogen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het binnenkort helemaal goed komt!

Jantine stelde twee vragen:

Hoe ben je aan die geniale naam van je zoon gekomen?

wpid-img_20151212_132907.jpg

Jantine’s jongste zoon heet ook Laurens, vandaar het woordje geniaal in haar vraag 😉 Ik schreef al weleens een blogje over hoe we op deze naam zijn gekomen. Je leest het hier.

En wat is het allerbelangrijkste wat je hem mee wilt geven in z’n leven?

Dat hij goed en mooi is, zoals hij is. De Laurens die we nu kennen is een vrolijk, ontwapenend, sociaal en lief mannetje. Ik hoop dat hij die eigenschappen altijd zal houden en mensen zal verblijden met zijn stralende aanwezigheid. Als ik zie hoeveel hij nu al betekent voor mijn vriendinnen en onze familie, komt dat helemaal goed.

Mijn oud-collega Kim heeft een mooie vraag:

Welke “thuistaal” (lees; eigen verzonnen woorden die een betekenis hebben die iedereen in huis kent) hebben jullie?

Heb je even? De zelfverzonnen woorden vliegen je hier geregeld om de oren. Zo noemen we het geluidje dat we maken als we Laurens op zijn blote buik blazen mondwinden. Inmiddels heeft Laurens het woord overgenomen en roept hij het te pas en te onpas, terwijl hij scheetjes laat met zijn mond. Verder hebben we nog boevenkont (dondersteen), heppelen (verzonnen door Laurens, beter bekend als helpen) en hebben Etienne en ik de neiging om af en toe alleen maar in musicalvorm met elkaar te communiceren. Nee, daar is geen beeldmateriaal van… 😉

Mijn vriendinnetje Margot wil graag het volgende weten:

Als je alles zou kunnen worden wat je wilt, als in: beroep, wat zou je dan worden/doen?

Jeetje. Alles? Daar moet ik echt even over nadenken. Op dit moment wil ik echt graag aan de slag als HR Adviseur of Verzuimcoach. Aan de andere kant is het schrijven in de afgelopen anderhalf jaar zo’n groot deel van mijn leven geworden, dat ik me daar ook wel verder in zou willen ontwikkelen. Wie weet lukt het me ooit nog om een boek te schrijven….

Tot slot nog een mooie vraag van blogger Astrid:

Wat zou je (anders) doen als jij de grootste blogger van NL zou zijn?

Ik denk niet dat het zover komt hahaha! Maar stel dat? Dan zou ik hopelijk nog net zoveel plezier hebben in het delen van mijn verhalen. Ik vind het zo gaaf om te lezen dat mijn verhalen herkenbaar zijn voor jullie. Bij een groter publiek zou dat voor nog grotere herkenning zorgen. Ik vind het zelf fijn om te weten dat ik niet de enige ben bij wie alles in de soep loopt of die jankend wegloopt van de crèche, omdat ze net een kind met een pruillipje heeft achtergelaten. Dus kort samengevat: ik zou doorgaan met het delen van persoonlijke verhalen!

Heb jij nog leuke vragen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Leuk om te lezen! Zo leer ik je weer een beetje beter kennen 😀 Als je zou verhuizen naar een andere provincie, welke zou dat dan zijn? Ik vind dat zelf een lastige vraag, want ik zou absoluut niet uit deze provincie weg willen en al helemaal niet bij het strand vandaan haha.

  2. Hahah ik moet erg lachen om de ‘paprika’ en bedankt voor de antwoorden ?!

  3. Wat leuk om weer te lezen…
    Heb er nog een voor je, als je jou naam mocht veranderen jongen/meid hoe zou je dan willen heten?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.