Goeddemorgen! Hartelijk zondag! Vandaag geef ik het woord aan collega-blogger Bianca van de leuke site www.bblogt.nl! Lees mee welke muziek haar door de kamer laat dansen en wat haar favoriete kerstplaat is!

Bianca bblogt.nl

Wie ben je?

Ik ben Bianca, 30 jaar en een beetje, mama van een koningskoppel, getrouwd met mijn jeugdliefde en personeel van een behoorlijke stapel (huis)dieren.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Pat Benatar – ‘Love is a Battlefield’. Behoorlijk bekend en regelmatig gecoverd nummer. Met een echte jaren ’80 videoclip.


Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

De eerste zoen die ik deelde met, inmiddels de echtgenoot, mijn jeugdliefde was op het nummer ‘Stil in Mij’ van Van Dik Hout. Op een ranzige bank in een centerparcs huisje die behoorlijk uitgeleefd was na een midweekje huisvesten van scholieren. De cd met onder andere Van Dik Hout stond op repeat en het huisje stonk naar mixjes met breezer en malibu. Ja, het was een bijzonder romantische setting, haha.

Wie was je tieneridool?

Mijn allereerste idolen waren the New Kids On The Block. Ik had een mega crush op de babyface van de groep; Joey McIntyre. Het eerste cdtje dat ik zelf kocht was dan ook het eerste album van NKOTB. Ik heb hem nog steeds. (Ergens op zolder, dat dan weer wel.)

Daarna kreeg ik een onwijze Take That crush. Mijn muziekvoorkeur ging in die periode nogal naar de boybands. M’n kamer was behangen met posters van Take That en ja ook daar viel ik weer op de babyface; Mark Owen. Als jeugdsentiment ben ik vorig jaar dus maar naar Take That in de Ziggodome geweest, lekker mee gillen.

En toen werd ik een jaar of 16 en ontdekte ik Kane en die liefde heeft echt geduurd tot het moment dat ze stopten. En nog steeds luister ik wel eens een Kane cd-tje.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Moet ik dan echt kiezen? Dat is niet te doen joh. Momenteel vind ik de nieuwe van Justin Timberlake wel echt een heerlijk nummer; ‘Can’t stop the feeling’. Probeer maar eens te blijven zitten op dat nummer. Als ik in m’n auto zit gaat hij heel hard aan en als ik thuis ben dansen we met z’n allen door de kamer. Heerlijk.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Als tiener heb ik een zware depressie gehad. Ik heb destijds heel erg veel gehad aan muziek. Ik draaide vaak een nummer van Marco Borsato, ‘Vlinder’. Afgelopen voorjaar was ik met een vriendin bij Symphonica in Rosso en toen zong hij dat nummer. Ik krijg er onwijs kippenvel van en het brengt me weer helemaal terug naar het ellendige gevoel van toen. Toch vind ik het wel een heel mooi nummer maar hij hakt er wel in bij me.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Pfff moeilijk. Ik vind al die uitgekauwde kerstnummers eigenlijk bloed irritant maar stiekem krijg ik er wel altijd een kerstgevoel van. Maar als ik dan moet kiezen ga ik toch voor Wham met ‘Last Christmas’. Ik kan hem helemaal mee zingen en hoe fout hij ook is, het hoort er gewoon echt bij.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Moeilijk moeilijk. Samen met een vriendin ga ik naar erg veel concerten. Veelal rock, maar ook pop en Pinkpop sla ik ook nooit over. Twee jaar geleden zijn we naar Nickelback geweest en dat overtrof echt onze verwachtingen. Ze hebben zo enorm veel energie op het podium en ze knalden die Ziggodome door, heel kicke. Maar U2 was ook wel onwijs gaaf afgelopen jaar. Dus kiezen is wel een beetje dingetje.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Selah Sue, een Belgische singer-songwriter. Ze heeft wel een paar hits gehad maar word bijna nooit gedraaid. Ik vind het heerlijke luistermuziek waar je vrolijk van word. Het is een combinatie van soul, jazz en reggae invloeden. Ze heeft een onwijs apart en herkenbaar stemgeluid, ik hou ervan.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Goeie vraag waar ik echt geen antwoord op kan vinden. Ik heb gezocht en nagedacht maar ik kan geen plaat vinden die nu bij me past. Ik denk dat het een combinatie van K3 en een goeie rockplaat zou moeten zijn, haha.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Alles van André Hazes. Sorry, maar ik begrijp echt niet wat er nou zo fantastisch is aan zijn nummers. Ik vind het echt verschrikkelijk, haha. Toen wij trouwden hadden we the Crazy Pianos op ons feest. De gasten mochten dan verzoeknummertjes op een bierviltje zetten en dan speelde de band dat. Ik heb toen zelfs vooraf tegen de band gezegd dat ze absoluut geen André Hazes mochten spelen. Slecht hè?

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Clocks van Coldplay. Het blijft een onwijs lekker nummer. Tijdens onze bruiloft dansten we onze openingsdans op een salsa-versie van dit nummer.

Wat een heerlijke lijst Bianca, veel herkenning!

Je kunt Bianca volgen op Facebook!

Wil je ook meedoen? Stuur me dan een mailtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.