Elk seizoen heeft haar geuren, geluiden en kleuren. De eerste lentedag heeft bijvoorbeeld altijd iets magisch vind ik: we doen onze zware winterjassen uit en stappen – nog wat onwennig – met zonder jas op de fiets. Op de eerste echte zomerdag ruist de wind net wat zachter en muzikaler door de bomen dan anders. De zon brandt en we zoeken massaal verkoeling in badjes, teiltjes en supersonische waterglijbanen. Ik hou van de zomer en ik noem het zomerliefde.

De hangmat schommelt me zachtjes heen en weer, geholpen door een licht zomerbriesje. In de verte klinkt het geluid van spetterend water en gillende kinderen. Eén van de weinige momenten waarop het geluid van gillende kinderen niet irritant is. Het hoort gewoon bij de zomer. Naast mij is een meneertje van nog geen 90 centimeter hoog druk in de weer met een schepje, emmertje, gietertje en een bezem. Hij leeft volledig in zijn fantasiewereld en vermaakt zich prima met het schrobben van het terras, de muren, de deuren en als ik even pech heb: mijn benen. Dit overigens allemaal op eigen initiatief, al zou het best bij mijn rol als Loedermoeder passen…;)

Regelmatig klimt de kroonprins met zijn natte lijfje bij me in de hangmat. Hij wiebelt net zo lang tot hij helemaal perfect ligt. Als ik een beetje geluk heb, word ik overladen met natte zoenen en dikke knuffels. Soms liggen we zo een kwartier of zelfs langer. Soms mag ik al blij zijn met dertig seconden en blijf ik achter met een nat shirt en een lege hangmat. Als het te warm wordt ga ik gezellig met mijn voeten in het badje zitten, waar ik meteen een goede wasbeurt krijg.

img_20160720_162605.jpg

Als de roodharige hunk aan het einde van de middag thuiskomt begint het tweede deel van de dag. Om met de peuter te spreken, we gaan Bahkjoeje! Om het grillfestijn nog enigszins verantwoord te houden gooien we flink wat groenten op het hete vuur. Een lekker stukkie vlees erbij, wat frisse salade en je hebt een perfecte zomerse maaltijd. Terwijl we onder de overkapping zitten en er af en toe een druif op mijn hoofd of in mijn glas belandt, kijk ik naar mijn mannen. Ik voel het meteen weer opborrelen in mijn binnenste: zomerliefde.

Terwijl ik geniet van mijn ijskoude radler, gaan de mannen nog even los in het waterparadijs. Ze schateren het uit en zijn nat tot op de luier (dit geldt uiteraard niet voor de roodharige hunk, voor er weer gekke beelden in je hoofd ontstaan!) Als de kroonprins een paar uur later tevreden en uitgeteld in zijn bed ligt, ploffen wij nog even neer op ons terras. We proosten op het leven en luisteren naar de kwetterende vogels die zich langzaam klaarmaken voor de nacht. Met een beetje mazzel komt er nog een luchtballon overgedreven en als het echt feest is kleurt de lucht in de meest adembenemende tinten roze. Dit soort momenten laten me weer realiseren dat het geluk in kleine, simpele dingen zit. Zomerliefde.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Hmmm ik geniet helemaal mee zo! Lijkt me zo fijn een hangmat ook. Baal echt dat wij niet hebben om hem op te hangen..

  2. Heerlijk zo genieten! Ik kan daar ook zo intens blij en gelukkig van worden 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.