Voor een kind kan muziek al gauw hard zijn en veel prikkels geven. Daarnaast kan harde muziek schadelijk zijn voor het gehoor. Gelukkig is er tegenwoordig groeiende aandacht voor gehoorbescherming voor jong en oud. Zo testte ik (of nou ja, Laurens) de Alpine Muffy School oorkappen, lees gauw verder voor onze ervaringen!

Toen Laurens 3,5 maand oud was belandde hij al op zijn eerste festival. Via Oorkappen-shop.nl kocht ik een gehoorbeschermer van BabyBanz. Hij heeft bijna de hele middag geslapen en had geen last van de muziek. Toen we dit jaar hadden besloten om Laurens mee te nemen naar ParkCity Live, ging ik op zoek naar nieuwe gehoorbeschermers. Ik mailde naar Oorkappenshop en kreeg snel een mailtje terug met een passend advies. Binnen een paar dagen had ik de oorkappen al in huis, ruim op tijd voor het festival!

5896

Gehoorbescherming op maat

De oorkappen kunnen ingevouwen worden, waardoor je ze makkelijk in je (luier)tas kunt stoppen. Je kunt de grootte afstemmen op de hoofdmaat van je kindje, voor een optimaal draagcomfort. Onze peuter houdt niet zo van petten, hoeden en andere dingen op zijn hoofd, maar wonder boven wonder liet hij deze kappen heel goed zitten. We hebben hem uitgelegd waarom hij ze op moet en wat het verschil is, zodat hij merkte dat het met oorkappen fijner was dan zonder.

img_20160717_172526.jpg

Het enige minpuntje vond ik, dat Laurens erg zweette door de oorkappen. Waarschijnlijk ook door het warme weer van dat weekend. Regelmatig even afdoen en hoofd en oren drogen is dus geen overbodige luxe.

Ook als je geen festivalganger bent kunnen de oorkappen handig zijn. Wat dacht je van carnaval? Of wanneer je kindje gevoelig is voor geluiden van bijvoorbeeld de stofzuiger of de boormachine.

Ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt op scholen, om de concentratie van de kinderen te bevorderen. Hier heb ik zelf geen ervaring mee en kan ik dus ook niks zinnigs over zeggen. 🙂

Gebruik jij gehoorbescherming voor je kind(eren)? 

samenwerking

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Ja te gekke winactie voor echte muziek- en festivalliefhebbers!!! Ik doe graag mee, alvast voor festival Bruis in september ! Thanks!

 2. Wat goed dat hij ze op hield! Wij nemen Aukje nooit mee naar dit soort dingen dus ik sla even over, maar super actie voor wie hier wel met de kids naartoe gaan! De muziek staat anders echt veel te hard! (Zo oma heeft gesproken haha)

 3. Dat is inderdaad heel handig..! Ik doe mee voor mijn dochtertje en ik ga voor de zwarte..☺️Facebook: An Na

 4. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee en ik zou gaan voor de Mini baby oorkap blauw – Baby Banz. Voor onze stoere zoon Mels

 5. Heel goed om de oren van je kinderen goed te beschermen. Ze kunnen daar niet vroeg genoeg aan wennen.

 6. Kleine Prinses Antwoord

  erg leuk én veilig! Ik ga niet naar zulke evenementen dus laat ik deze winactie voor iemand anders!

  Veel succes iedereen!

 7. Wauw deze zijn echt ideaal! Wij vinden het ook leuk om af en toe naar een festival/feestje te gaan, maar nu met J doen we dit toch stuk minder.
  Vooral de carnavalsoptocht vindt J erg leuk, maar ook daar staat muziek vaak (voor hem) te hard.
  Ik doe heel graag mee aan je winactie!

 8. Die wil ik voor het uitje met mijn kleine nichtje! Ook oud en nieuw en de carnaval tocht komen er weer aan!

 9. Wat een super leuke actie en vooral een belangrijke actie want je moet zuinig zijn op het gehoor van zowel jezelf als je kindje. Volgens mij wordt deze vorm van bescherming nog wel eens vergeten.

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje

 10. Wij gebruikten oordopjes. Niet zweterig en warm en de kinderen merkten ook niet dat ze ze in hadden. Ideaal 🙂

 11. Ik zou heel graag een paar roze winnen voor mijn meisje. Ze gaat net naar school en klaagt thuis erover dat het zo druk is. Ik denk dat met deze mooie gehoorbeschermers dit probleem makkelijk opgelost kan worden.

 12. Ik doe mee voor de Alpine Muffy School voor mijn zoontje, die leuke blauwe die Laurens op de foto’s op heeft. Stoer en afgesloten van rumoer <3!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.