De bioscoop. Ik kon me niet herinneren wanneer ik er voor het laatst was geweest. Ik zag de filmtitel ‘Me before you’ ergens voorbijkomen en nog diezelfde avond zat ik met een vriendin in het rode pluche. We hadden geen betere filmkeuze kunnen maken!
Me before you vertelt het verhaal van de jonge Lou(isa) Clark (Emilia Clarke), een chaotische jonge vrouw met een bijzondere kledingstijl en een chronisch goed humeur. Op zoek naar een nieuwe baan belandt ze bij de familie Trainor. De zoon van het rijke gezin, Will Trainor (Sam Claflin), is door een ongeluk verlamd geraakt vanaf zijn nek naar beneden. Voor zijn ongeluk was hij een snelle jongen in Londen: rijk, succesvol, avontuurlijk. Lou wordt aangenomen om Will gezelschap te houden…

Will is door zijn ongeluk veranderd in een boze, cynische man. De kleurrijke aanwezigheid van Lou laat de muur die Will heeft opgetrokken langzaam verdwijnen. Maar of dit ook genoeg is om hem de zin in het leven weer terug te geven?

Ik huil niet vaak bij een film, maar bij deze gingen de sluizen regelmatig open. Wat ik heel tof vond, is dat er ook regelmatig iets grappigs gebeurt, zodat je als kijker weer even uit je tranendal wordt gesleurd.

De film is gebaseerd op het boek Voor jou van Jojo Moyes. Dit wist ik niet voor ik het begin van de film zag (lekker goed voorbereid weer!). Jojo Moyes is echt een geweldige schrijfster. Ik ontdekte haar boeken een paar weken geleden en sindsdien ben ik hooked. De boeken die ik tot nu heb gelezen kon ik amper wegleggen, ik werd echt in het verhaal gezogen. Zo ging het ook met de film. Ik heb bijna ademloos zitten kijken…

Bekijk hier de trailer!

Mocht je houden van een mooi Engels drama, met een lach en een traan: zeker even Me before you gaan kijken!

Welke film is jou nog lang bijgebleven?Liefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

18 Reacties

 1. Avatar

  Ik moet echt nog naar de bios toe voor deze film. Ik heb het boek gelezen en toen al hard zitten huilen haha

 2. Avatar

  Ik vind de trailer al een behoorlijke tranentrekker. Ben nu ook wel benieuwd naar het boek.

 3. Avatar

  Ja dit leek mij echt een super film. Denk niet dat mijn man m leuk vind haha.. misschien eens met m’n zusje keertje filmpje kijken.
  ik vind haar ook zo’n leuke actrice.

 4. Avatar

  Sinds ik deze trailer maanden geleden zag wil ik hem al zien…alleen nog steeds niet geweest…ik hou van dit soort verhalen…helemaal met al die hormonen in mijn lijf..hihi

 5. Avatar

  Prachtige film inderdaad, afgelopen woensdag gezien! Deze staat zeker in mijn top 3 van beste biosfilms van afgelopen vijf jaar. Goede boodschappen zitten er in en inderdaad ik denk dat niemand ‘gevoelloos’ kan blijven kijken. Lang geleden dat ik echt tranen kreeg bij een film. Van het boek hoorde ik ook pas na de film aan de ene kant wel fijn want dan is het echt een verrassing het verhaal.

 6. Avatar

  Ja, ik wil hem ook zien! Ik zag de trailer een tijd terug en dacht “Yes, gaan we doen!”. Zodra hij uit is, kijk ik hem. Ben trouwens ook gewoon dol op Britten en hun accent, haha.

 7. Avatar
  mathiske's mama blog Antwoord

  Ik ben een verschrikkelijke jankerd, dus ik wacht tot ik m thuis kan kijken. Hij lijkt me wel echt super mooi. Ik vond intouchables en The fault in our stars ook bizar mooi

 8. Pingback: Boekenlijst voor het lezen van 1 boek per week #inspiratie - bregblogt.nl

 9. Pingback: Boekrecensie: Voor jou - Jojo Moyes | Breg Blogt

 10. Pingback: Recensie: Een glimp van jou - Holly Miller - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.