Een paar dagen geleden had ik mijn moeder aan de telefoon. Zij boog zich thuis over de agenda en ik deed in Maastricht op dat moment hetzelfde. We wilden elkaar graag weer zien, iets dat met een afstand van 185 kilometer niet zomaar even gaat. We hadden allebei geen plannen voor zondag 3 juli en dus zijn ze vandaag gezellig op bezoek. De daadwerkelijke invulling van dit bezoekje is echter iets anders dan de verwachtingen die ik vooraf had…

Laurens en Etienne zijn opa en oma van de trein gaan halen. Eén van de favoriete activiteiten van onze peuter is treinen kijken, dus de dag begon al erg feestelijk. Stralend liep hij hand in hand met opa en oma door het station. Bij aankomst in ons huis moest hij meteen zijn nieuwe kamer laten zien. We zijn dit weekend volop aan het klussen en het schiet al aardig op. De planning is om hier vanmiddag nog mee verder te gaan, zodat Laurens vanavond voor het eerst in zijn grote bed kan slapen. Ik zag mezelf al in de weer, samen met mama, om de kamer te stylen en naar onze zin in te richten. Boy, was I wrong….

Na een lunch met een -al zeg ik het zelf- heel goed gelukte spinazie-geitenkaastaart, wordt de peuter wat opstandig en dat betekent maar één ding: bedtijd! Samen met opa breng ik hem naar boven, waar hij na een kort zangoptreden in een diepe slaap valt.

Als we weer beneden komen wordt mijn moeder wat onrustig. ‘Hebben jullie Ziggo sport?’ Huh? Wat? ‘Ja, ik wil de Formule 1 graag zien!’ Als je mijn moeder ziet, zou je hier nooit een fervent formule 1 fan achter zoeken, toch is het zo. Sinds mijn nichtje jaren geleden verkering had met een autocoureur is mijn moeder om. De verkering crashte, mama’s liefde voor de Formule 1 ging nooit meer over. ‘Nee mam, wij hebben geen Ziggo Sport.’ Mijn vader vraagt: ‘Hebben jullie dan de Duitse RTL?’ Wederom een ontkennend antwoord van onze kant. Het is inmiddels 13.00 en om 14.00 begint de race. Ik merk dat die twee oudjes van me toch wel een beetje nerveus worden. Wat volgt is een uur van geklooi met kabels, apps, livestreams en weet ik veel wat nog meer….als dat maar goed komt…

img_20160703_140950.jpg

Om precies 14.01 is het Etienne en papa gelukt om de Ziggo app te installeren en te streamen op de TV. Terwijl ik dit typ zit aan mijn linkerhand een illuster trio op de bank: de roodharige hunk, mijn kleine moedertje en mijn grote vader, gemoedelijk zij aan zij, terwijl ze commentaar leveren op de race.

img_20160703_142419.jpg

We zijn inmiddels bij ronde 29 van de 71, Laurens slaapt nog, mijn vader ligt ook te tukken inmiddels en ik ga maar even wat voor mezelf doen. Gezellig zo’n familiebezoekje! 😉

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Tis dat ik geen foto’s kan plaatsen op je Blog anders had ik een foto laten zien van het wielrennen wat hier op staat , terwijl wij bij mijn ouders zijn
  -_-

 2. En dat terwijl er Tour de France is…. Het allermooiste sportevenement op de wereld en de allermooiste sport van de wereld….. En gewoon op Nederland 1 uitgezonden zonder moeilijk gedoe!

 3. Wij hebben de eerste prijs van Max gemist, omdat we te lang bij familie bleven plakken (iets met zo laat mogelijk eten zodat mensen zo laat mogelijk weg gaan). Dat was pas erg! 😉

 4. Haha geweldig, hier was het ook weer ‘fijn’ formule 1!
  Ik wilde boodschappen doen en opruimen en had daarbij hulp van de man in huis nodig, maar daar kon ik niet bepaald op rekenen….

 5. Haha geweldig, leuke foto. Gelukkig haalde Max de tweede plek en was er genoeg te zien. Hier stond hij ook op namelijk, ben van ellende maar trampoline gaan springen in de tuin…

 6. mathiske's mama blog Antwoord

  Wat lijkt je moeder op jou!!

  Wij hadden gisteren familie dag, zitten al die mannen, op de Wi-Fi een live stream te kijken. Naar de F1. Moet niet verder worden

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.