Hartelijk zondag! Welkom bij een nieuwe aflevering van de muziek van…! Dit keer geef ik het woord aan Judith, die blij is dat ze haar liefde voor muziek mag en kan delen. Zelf heeft ze een kinderboekenblog en daar is het wat lastiger in te passen… 😉 Lees en luister je mee?

De muziek van...Judith

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Judith, 42 jaar en woon samen met mijn partner, een peuter van bijna 3 en een knuffelkat in het mooie Brabant. Ik doe graag mee aan dit blog omdat ik graag vertel over mijn brede muzieksmaak, graag naar festivals en concerten ga en me een leven zonder muziek echt niet kan voorstellen!

Je kunt Judith volgen op Facebook, Twitter en Pinterest!

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Radar Love, van the Golden Earring. Heerlijk nummer, moet keihard als ik ‘m op de radio hoor in de auto!

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn allereerste echte zoen was buiten dus tja..op vogelgeluiden!

Wie was je tieneridool?

Mijn liefde voor muziek begon vanaf 1982 ongeveer, en ik vond erg veel typische eighties artiesten leuk, zoals Madonna, Whitney Houston, Wham, Michael Jackson. Maar ik had wel een poster hangen van de bassist van Duran Duran: John Taylor. Jaren geleden zag ik weer ‘s een foto van ‘m. Hij is mooi oud(er) geworden vind ik!

Pas begin jaren 90, toen was ik al bijna geen tiener meer, leerde ik een band kennen waar ik heeeel erg fan van werd: The Pilgrims. Een Nederlandse band, rock/funk/pop een mix van alles. De stem van de zanger is echt geweldig. Ik hou van donkere mannenstemmen. Nou, dat heeft Reniet Vrieze zeker! En ik vond het ook nog eens een mooie man dus dubbel fijn haha. Ik was zo ongelooflijk fan, ik ben in die tijd ik denk naar wel 20 concerten van ze geweest en nam alles op als ze op radio of tv waren. Mijn studiegenoten en vrienden kwamen ook altijd met nieuwtjes aan zetten als ze iets over hun hadden gezien, het was wel bekend dat ik fan was haha. Ik heb op een gegeven moment alles bijgehouden en dat is zelfs een heus plakboek geworden! Nog altijd is hun muziek ‘thuiskomen’. De zanger heeft een opnamestudio in de Zaanstreek en we zijn Facebook-vrienden sinds kort (ieeeh was nog spannend ook om ‘m toe te voegen hahaha). En…hier kijk ik naar uit: ze gaan in januari 2017 weer touren!!! IEEEEEEHHHHHHHHH! Ik ga uiteraard meerdere keren!!

Ze zijn vooral bekend van “white men” maar dit is een andere video van ze:

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Inkoppertje want ik hou van salsa dansen dussss… op heerlijke salsa nummers! Of reggaeton, daar hou ik ook van.

Een voorbeeldje van beiden:

Salsa, met wat beelden van een mooie acteur erbij 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=HfWBBkxvPDI

Reggaeton, keihard zetten en swingen met die heupen, heerlijk. Nelly Furtado zingt ook nog een partijtje mee.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Dat is een prachtig duet van Maria Mena met Mads Langer: Habits. Hele indringende tekst, breekbaar gezongen, prachtige piano erbij. Draag mij maar weg, daar komen de tranen!

https://www.youtube.com/watch?v=GGGVNq2sJ_k

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Oeh kerstplaten. Tja. Ben niet echt een fan. Maar als jaren 80 kind ga ik dan toch echt voor Last Christmas van Wham. Een van de videoclips die me als kind ook bij bleven, denk zelfs een van de eerste clips die ik heb gezien.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

De meeste indruk maakte mijn allereerste concert… van Michael Jackson, in de Kuip in Rotterdam. Dat was tijdens zijn “Bad” tour. Ik geloof halverwege de jaren 80. Ik ging met mijn vader en zusje en we zaten halverwege het stadion aan de zijkant op de ring. Niet echt dichtbij maar wow we vonden het echt fantastisch!

Later, ergens eind jaren 90 denk ik, heb ik hem nog een keer gezien tijdens de “History” tour. Toen stond ik vrij vooraan, maar het raakte me toen niet echt, het was bijna overal playback. Een van de laatste concerten die ik heb gezien en die ik echt een van de beste ever vond, was van onze eigen Dotan. In december in 013. Ge-wel- dig. Wat een top-artiest. Goede nummers, goede muzikanten, mooie stem, leuke gast, het draaide echt om muziek.

Oh. En ik vergeet eigenlijk een ander best-ever concert… dat van Anouk : de “Anouk is alive” tour. Heb haar toen 2 keer gezien, in Ahoy en in Antwerpen. Wat een gaaf concert was dat, met al mijn favoriete nummers, dat was echt genieten. Inmiddels is mijn peuter ook fan, hij kijkt de dvd die ik heb heeel vaak en zingt inmiddels met een aantal nummers mee…

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Oeh dat zijn er best wel wat. Paar namen zodat jullie kunnen youtuben: Pete Murray, Sarah McLachlan, India Arie, Daughtry, Ricardo Arjona, Francisco Cespedes, Lara Fabian, Alex Ubago en zo kan ik nog wel heel lang doorgaan.

Maar als ik er dan een ‘moet’ kiezen…ik hou erg van de muziek van David Gray. Heb hem nu 2 keer live gezien, echt prachtig. Hier een voorbeeldje.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Hahaaa kindermuziek: we zijn thuis erg fan van Ageeth de Haan, zij maakt kinderliedjes die ook volwassenen leuk vinden. Echt geen straf om keer op keer te moeten horen. We zingen dan ook vrolijk mee.

En in de auto draai ik op dit moment de nieuwste cd van 3 Doors Down: Us and the night, omdat ik in oktober naar het concert ga in 013 en dan alle nummers wil kennen 🙂

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Platen zonder ziel. Platen die bol staan van de autotune. Platen die geen enkel origineel instrument bevatten. En ik kom dan wel uit Brabant maar ik hou ook niet van carnavalsmuziek…

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Jaaaaa te moeilijk deze vraag om hier maar met 1 nummer aan te komen. Dus ik smokkel en doe er 2 🙂

Galvanize van The Chemical Brothers.
Keihard aanzetten en gáán!!

en Silence van Sarah Mc Lachlan samen met Delirium, uit de prachtige film Brokedown Palace. Dat nummer is me echt bijgebleven na de film. En de film ook nog lange tijd hoor, poeh, heftig verhaal. Ik zat toen zelf in het buitenland en kon het me zo voorstellen dat ik het zou zijn die dat allemaal overkwam. Het is een lang nummer, maar echt afluisteren hoor, het zit prachtig in elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v=SMHif_yec4k
Veel luisterplezier en dank dat ik over mijn muziekliefdes mocht schrijven Bregje, dat kan ik niet echt kwijt in mijn kinderboekenblog haha!

Dank je voor je toffe invulling van de lijst, Judith!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Hihi leuk ook m te horen en veel ontdekplezier 🙂 dat maakt deze rubriek zo tof vind ik nieuwe muziek leren kennen. Veel luisterplezier!!

  2. Pingback: Gastblog over mijn favoriete muziek! - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.