Voor de tweede keer deze maand hadden de roodharige hunk en ondergetekende een datenight op het program staan. Goed bezig toch? Dit keer een heel bijzondere datenight, op een sprookjesachtige locatie!

Toen ik een tijdje terug ontdekte dat er een uniek concert van Maaike Ouboter kwam in het Openluchttheater in Valkenburg, twijfelde ik geen seconde. Etienne en ik zijn allebei muziekliefhebbers en laten zo min mogelijk kansen op een bijzonder concert aan ons voorbijgaan.

Om de datenight compleet te maken besloten we om vooraf lekker wat te gaan eten. De keuze was gauw gemaakt: sushi! Op zoek naar een parkeerplaats zag ik een afgesloten parkeerterrein waarop de naam van het restaurant stond. Ah, mooi, ze hebben een eigen parking! Het hek stond open, dus we reden het parkeerterrein op. Nadat we uitstapten wachtte ons een verrassing… Het hek was dicht! We zagen nergens een klein poortje of hekje om de parkeerplaats te verlaten. Etienne, alias McGyver, speurde de omgeving af naar mogelijkheden. Het hek aan de zijkant was niet zo heel hoog. Mijn kokerrok was echter wel heel strak. En om nou op klaarlichte dag mijn rok op te hijsen en over een hek te klimmen… Mijn roodharige hunk belde het restaurant, waarna de manager lachend het hek voor ons opende. Eenmaal aangekomen in het restaurant werd er nog wat gelachen en we mochten de auto gewoon laten staan. De parkeerplaats was eigenlijk voor personeel en gasten van het bovengelegen hotel….wisten wij veel! We hebben genoten van heerlijke sushi en de quality time met zijn tweetjes. Uiteraard moesten we ons inhouden om niet de hele tijd over onze superschattige, knappe en grappige peuter te praten. Da’s  best moeilijk hoor!

sushi - bregblogt.nl

Met een buik die prima door kon gaan voor 20 weken zwangerschap waggelden we naar de auto. Voor de zekerheid haalden we hem van het parkeerterrein af… één keer per dag opgesloten worden vonden we wel genoeg. Karma was ons gunstig gezind, er was een parkeerplek recht tegenover het theater! Het Openluchttheater ligt op een heuvel, in een bosrijke omgeving. Echt sprookjesachtig, tussen de ruisende bomen en de fluitende vogels. Vanwege het grillige weer was er een knusse setting gecreëerd in de bijbehorende grot.

In het voorprogramma speelde Jasmine Ressang, een jong muzikaal talent dat vorig jaar finaliste was in de Kunstbende. Jasmine wisselde haar zelfgeschreven liedjes af met korte verhaaltjes. Heerlijk om van haar enthousiasme en talent te mogen genieten, ik werd echt vrolijk van haar!

openluchttheater Valkenburg - Bregblogt.nl

Na het optreden van Jasmine en een nieuw rondje drankjes was het zo ver: Maaike Ouboter begon met spelen. Mocht je nou denken ‘WIE?’ luister maar even naar dit nummer, dat heb je vast weleens op de radio gehoord:

Maaike verwende ons anderhalf uur lang met prachtige muziek. Woorden die als zachte donsveertjes door de lucht dwarrelden en neerdaalden op het publiek. De intieme setting en het doodstille publiek maakten het een sprookjesachtige, magische ervaring. De kers op de taart waren de vogels die vanuit de omliggende bomen vrolijk mee floten met de muziek. Overigens kan Maaike niet alleen prachtig zingen, ze heeft echt leuke humor en kreeg het publiek regelmatig aan het lachen.

Toen we na afloop van het concert de heuvel, versierd met honderden kleine lichtjes, afliepen, keken we elkaar blij aan. Wat een bijzondere, sprookjesachtige invulling van onze datenight. ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Wij zijn onlangs naar haar theatertour geweest in Haarlem. Was fantastisch, ik vind haar iets magisch hebben.

  2. Haha in elk geval mooi verhaal om nog eens te vertellen. Klinkt heel mooi zoals je het beschrijft, vooral de locatie ook. Zulke avonden zijn om te koesteren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.