snelle salade met meloen en feta

Snelle salade met meloen en feta

Ken je dat? Er ligt een meloen op de fruitschaal die je door het verspreiden van een heerlijk zoete geur subtiel laat weten dat hij klaar is om opgegeten te worden. Zo lag hier vorige week een galia meloen te schreeuwen om mijn aandacht, terwijl hij (of zij?) steeds pufjes zoete lucht door de keuken verspreidde. Ik besloot een stuk meloen te gebruiken in een lunchsalade en dook de koelkast in om de andere ingrediënten te verzamelen. Al graaiende ontstond een bonte verzameling van de lekkerste producten, waarmee ik een snelle, zomerse salade samenstelde.

snelle salade met meloen en feta

Benodigdheden

Ik heb de salade voor 1 persoon gemaakt, je kunt naar wens en smaak zo veel of zo weinig van de ingrediënten erin doen!

  • Een flinke hand veldsla
  • Een stuk (galia) meloen
  • Een handje druiven
  • een eetlepel feta of witte kaas
  • Een halve avocado
  • Paar plakjes gerookte zalm of een handje gesneden gerookte kip
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1/2 limoen

Bereiding

Was de veldsla en laat deze goed uitlekken. Of gebruik zo’n geweldige slacentrifuge die je blaadjes in een paar handomdraaien weer droog maakt. Verdeel de veldsla over een bord. Snijd de druiven door de helft, de meloen in stukken en de avocado in plakjes.

Doe de yogonaise in een bakje en knijp er het sap van de halve limoen over uit. Roer dit goed door elkaar. Als je de dressing nog te dik vindt, kun je er wat water aan toevoegen. Voor een extra frisse limoensmaak kun je ook wat van de schil raspen en door de dressing doen.

Verdeel de meloen, feta, druiven en avocado over de veldsla. Leg de plakjes zalm erboven op en verdeel de dressing over het geheel.

img_20160616_131011.jpg

That’s it! De smaakcombinatie van zout, zoet en zuur vond ik zelf erg lekker. Het is een simpele basissalade waarmee je volop kunt variëren. Snel en makkelijk voor de lunch of op een warme zomeravond!

Eet smakelijk!Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

5 thoughts on “Snelle salade met meloen en feta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.