Vanwege Vaderdag heb ik de zondagse muziekpret even een weekje overgeslagen, maar vandaag zijn we er weer! Ik vind het onwijs tof dat ik nog steeds aanmeldingen krijg! Zo ook laatst van Tessa, die graag haar liefde voor muziek met jullie deelt…

Wie ben je?

Kort gezegd ben ik Tessa. Iets langer gezegd ben ik een gekke, ietwat onnozele maar altijd gemotiveerde 21-jarige flapdrol. Ik woon thuis, samen met mijn moeder, broertje en mijn vriend. Vooral mijn vriend wil nog wel eens op mijn blog verschijnen, voor de rest houdt ik de meeste mensen achter de schermen. Mijn grote liefde is op de eerste plaats natuurlijk mijn vriend, maar al snel daarna volgen mijn 3 cavia’s (Pixel, Puma en Pipo). Tja, wat kan ik nog meer vertellen? Ik ga naar school, maar in september wissel ik van opleiding. Ik wil het een beetje hogerop gaan zoeken en start dan met de studie ASW aan de universiteit van Utrecht. Wil je toch nog meer weten over mij? Mijn
blog is www.tessaijmker.nl, daar ligt mijn hele leven online. Dat volgen kan ook via social media trouwens, ik ben ook actief op Instagram.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Haha, dat weet ik niet uit mijn hoofd! Maar, onderzoek geeft aan dat dat ‘Dromen zijn bedrog’ was van Marco Borsato. Een prima nummer om op de nummer 1 te hebben, want stiekem luister ik dus best graag naar Marco Borsato. En dit nummer is ook prima toch?

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Dit wordt dan wel het moment om een bekentenis te doen. Ik kan me echt niet meer herinneren wanneer mijn eerste zoen was.. Toch kan het niet heel lang geleden zijn (lees: maximaal 5 jaar), maar ik weet het echt niet. Mijn eerste zoen met mijn vriend was niet met muziek, dat weet ik wel 🙂

Wie was je tieneridool?

Toen ik heel klein was vond ik Britney Spears geweldig, later vooral James Blunt. Van Britney Spears had ik toen al wel eens iets gehoord, maar ik was nooit fan. Tot ik van een vriend van ons een hele stapel cd’s van haar kreeg. Op dat moment besloot ik dat het maar beter was fan te worden, anders zou het ook zo raar staan als je zoveel cd’s had. Rare reden om fan te worden, maar wel heel praktisch gedacht. In mijn tienerjaren (wow, zo klink ik oud. Ik ben maar 21) was ik vooral fan van James Blunt. Of fan… ik luisterde heel graag naar zijn muziek. Het klinkt heel gevoelig als hij zingt, en wat hij ook zingt, het raakt me. Het zit ‘m in zijn stem, die zorgt daarvoor.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Momenteel heeft het nummer ‘7 years’ zich helemaal in zijn greep. Ik ga er niet alleen van dansen, ik ga er ook nog eens heel hard van zingen. Geen goede eigenschap, want er is nog geen noot geweest dat ik kan zingen zonder dat het vals wordt.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

‘Not over you’ van Gavin Degraw. Het is al een tijdje geleden dat ik dat nummer op de radio heb gehoord, maar hij raakt me echt. Hoewel de melodie wel echt heel vrolijk is, maakt het nummer mij verdrietig. Ook dat nummer zing ik altijd heel hard mee, maar dat is vooral omdat het me dan minder raakt, en ik vind het soms heel vervelend als een nummer invloed heeft op mijn humeur.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Oh, echt alle kerstnummers! Ik begin al vroeg in het jaar met het draaien van kerstliedjes, en er gaan heel veel weken overheen voor ik die weer zat ben. Vorig jaar begon ik op de eerste stagedag met allemaal kerstliedjes (tot irritatie van mijn stagebegeleider en de studenten die ik begeleid), en die dag was begin september. Achteraf misschien zelfs zielig voor de mensen in mijn buurt, maar ik werd er vrolijk van en de radio voldeed nog niet aan mijn kerstwensen.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

In mijn korte, bijna concertloze leven, ben ik bij 1 concert geweest. Samen met mijn vader ging ik naar Within Tempation, een band dat ik nog steeds geweldig vind. Hoewel ik dat nummer zelf nooit op zet, wordt ik er wel blij van als het op de radio komt. Zo werkt dat voor mij trouwens met de meeste platen waar ik heel blij van wordt.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Dan kom ik weer terug bij Within Temptation, die zongen ooit een nummer, Utopia, dat ik fantastisch vind, maar volgens mij is het nooit echt groot geworden. Jammer, want het klinkt heel mooi, en je kunt er fantastisch op mee zingen (als je kan zingen dan, hé). Dit is hem:

Wel even luisteren, hé?

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Ik zou het echt niet weten.. ik luister nooit naar songteksten, en weet in de meeste gevallen ook niet waar een nummer over gaat. Bij het bepalen of iets mooi is, ben ik dan ook vrij oppervlakkig. Het moet mooi klinken, en het liefst makkelijk om mee te zingen.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Haha, een pesthumeur krijg ik niet snel van een nummer, maar kromme tenen wel. Je kent vast het nummer ‘Drank en drugs’ wel, nou dat vind ik echt afschuwelijk. Dat iemand met zo dom lullen bekend kan worden vind ik echt een afknapper voor de muziekwereld. Maar goed: smaken verschillen.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Mijn favoriete nummer is ‘7 years’ maar tegen die tijd dat dit online komt kan dat al heel anders zijn. Ik ben erg impulsief als het om favorieten gaat. Hoewel ‘7 years’ al een tijdje bovenaan mijn favorietenlijst staat, sluit ik niet uit dat het snel wordt ingewisseld voor een ander.

 

Dankjewel Tessa, erg leuk om jouw antwoorden te lezen!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.