fotocredits uitgelichte afbeelding: Pauline van Voormijnkleintje.nl

Afgelopen dinsdag kuste ik in de vroege ochtend mijn twee mannen gedag en….draaide me nog eens lekker om. Mijn dag begon namelijk helemaal goed: Etienne bracht Laurens naar de opvang en ik kon nog even blijven liggen!! Was ook wel nodig na de nacht ervoor. Ik dook vervolgens in een warm bad en bedacht wat ik aan zou trekken en in mijn koffertje zou stoppen. Er stond namelijk een tripje naar Amsterdam op de agenda. Niet zomaar een tripje, ik had namelijk een etentje met een stel andere loedermoeders!

Loedermoeder in de grote stad

Mijn lieve vriendinnetje Verie zorgde ervoor dat ik niet om 21.30 alweer in de trein terug hoefde te zitten en ik mocht op haar bank slapen. Daarnaast leende ze mij haar fiets, zodat ik naar Restaurant Carels in de Pijp kon crossen. Daar begon het avontuur hoor. Een provinciaaltje, op een onbekende fiets, met een weigerende navigatie app door Amsterdam. Gelukkig heb ik een soort van fotografisch geheugen en was de route niet zo moeilijk. Ik had me leuk aangekleed, een makeupje opgesmeerd, mijn haar zat beeldig: helemaal klaar om te vertrekken. Hmm, het regende zachtjes, nou ja dacht ik, daar is nog nooit iemand van gesmolten. Na een paar minuten leek het eerder of ik in een moesson terecht was gekomen en ik werd zeiknat. Daahaag leuke makeup, daahaag leuk kapsel! Ik zag geen drol meer, omdat mijn bril beslagen en beregend was. wonder boven wonder vond ik het restaurant en maakte mijn spetterende druppelende entree…

 

 

fotocredits: Melissa van Allinmam.com
fotocredits: Melissa van Allinmam.com

Best wel spannend

Ik vond het best spannend hoor, zo’n blind date met 9 andere vrouwen. Ik had Sharon drie weken geleden al ontmoet, maar de rest kende ik alleen online of zelfs nog helemaal niet. De andere aanwezigen waren mede-organisatoren Melissa en Pauline en mede-loedermoeders Elisabeth, Marieska, Lisette, Linda en Joyce.  De zenuwen waren nergens voor nodig, het was vanaf het eerste moment heel erg gezellig! We keken even vreemd op toen een man zich aansloot bij ons gezelschap. Al gauw bleek dat hij verslaggever is voor het Parool en dat hij 5 dagen per week feestjes afgaat en daar een column over schrijft. Wat een droombaan heeft die man! Je leest zijn bevindingen en een paar leuke foto’s van deze avond hier terug. Melissa maakte ook nog een tof filmpje:

Als eerste kregen we een interessante presentatie van Bol.com over affiliate marketing. Uuh watte? Nou, misschien heb je de banner van bol.com op mijn blog weleens gezien of doorgeklikt op een link van een boek waar ik over schreef. Als jij via die link of banner een bestelling doet bij de blauwe winkel, krijg ik daar commissie over.

Lekker eten en nog meer verwennerij

Vervolgens was het tijd om te eten! De tafel werd vol gezet met heerlijke Italiaanse gerechten, de meest zachte en romige mozzarella die ik ooit heb gegeten…heerlijke carpaccio, zalmtartaar: een feestje!

Fotocredits: Melissa van allinmam.com
Fotocredits: Melissa van allinmam.com

Later kregen we nog supermals lamsvlees, verrukkelijke risotto en mooie grote gamba’s geserveerd. Het dessert bestond uit allemaal lekkere gerechten, zoals brownies en tiramisu. Alles was gemaakt om samen te delen, wat ik altijd een hele gezellige manier van samen eten vind.

Alsof het allemaal niet al genoeg verwennerij was, kregen we een ENORME goodiebag! Echt, serieus, ik heb een beurse schouder van het sjouwen hoor mensen! Zie hier wat voor verwennerij erin zat:

We kletsten heel wat af en deelden onze loedermoeder-momenten met journalist Hans. En met elkaar. Het was absoluut een avond die voor herhaling vatbaar is, dus ik ga gauw mijn best doen om de titel “Loedermoeder van het jaar” binnen te slepen…;)

Niet al te serieus nemen

Uiteraard neem ik het hele Loedermoeder gebeuren met een flinke korrel zout. Ik vind het fijn om te weten dat het er bij anderen ook weleens chaotisch aan toe gaat. Dat ik heus niet de enige ben die friet haalt als het avondeten is mislukt of als ik te laat ben begonnen met koken. Gewoon allemaal niet zo serieus nemen en een beetje lachen: dat maakt het leven een stuk gezelliger. Loedermoeders zijn net als andere moeders. Het gaat niet er om wie de beste of slechtste moeder is, het is een manier om andere moeders te laten zien dat het niet altijd perfect hoeft te zijn. Er zijn ook genoeg moeders die het maar raar vinden en die de term Loedermoeder stom vinden of het hele principe stom vinden. Ik las zelfs dat het als naïef wordt bestempeld, dat we het krantenartikel uit het Parool tof vinden en hebben gedeeld. Helemaal prima. Als iedereen hetzelfde was, dacht en vond zou de wereld toch maar saai zijn? Ik heb een fijne avond gehad en zie het niet als iets schadelijks of negatiefs dat ik de term Loedermoeder gebruik. Naïef? Neuh, ik denk het niet. Ik doe gewoon lekker mijn eigen ding en dat voelt goed.

Heb jij nou ook weleens van die momentjes? Dat je je kid(s) voor de tv plant, zodat je even rustig kunt koken of voor je uit kunt staren? Dat je kind ongewassen naar bed gaat, omdat het al veel te laat is? Dat jouw kind nog voor het ontbijt de mixers mag aflikken als je een taart aan het maken bent? Deel die momentjes met de #loedermoeder op Facebook, Twitter of Instagram of stuur ze in via de site van Loedermoeder en maak kans op een tof en uniek Loedermoeder shirt. Elke maand wordt er een Loedermoeder van de maand uitgeroepen en aan het einde van het jaar is de verkiezing voor de Loedermoeder van het jaar!

Ik heb genoten van deze avond met een club gezellige vrouwen, ben er trots op dat ik deze blind date heb aangedurfd en verheug me al op de volgende keer!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

  1. Zo te lezen was t een leuke avond!! Moest ook erg lachen om t stukje uit de Parool met al die anecdotes. Joh, er zijn altijd mensen die wat te zeiken hebben, ik vind t idee achter loedermoeder erg goed!

  2. Pingback: Ben jij ook een loedermoeder? - Mamaliefde.nl

  3. Pingback: Wie wordt Loedermoeder van het jaar? - Breg Blogt

  4. Pingback: Werkloos en toch gebruikmaken van kinderopvang: kan dat? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.