Bij andere (veul grotere) bloggers zie ik het regelmatig voorbij komen: een oproepje voor een Q&A oftewel: u vraagt, wij beantwoorden. Aangezien mij dat ook wel lachen leek, postte ik een oproepje op Facebook…

Onzekere muts dat ik soms ben, deed ik wel het vriendelijke verzoek om in ieder geval 1 vraag te stellen. Geloof me, het werd er eentje…meer dan eentje zelfs! Ik kan er zowaar twee artikelen van maken, dus ga er maar eens lekker voor zitten….

Charlotte beet het spits af met een vraag voor de roodharige hunk….

“Iets met wanneer en was jullie 5 jarig jubileum niet DE ultieme kans…? ??”

Tja, hier praat de roodharige hunk vakkundig overheen, hij zet een joker in en oh, wacht, hij moet echt NU even boodschappen doen…

Sharon gooide het over een hele andere boeg en was zeer nieuwsgierig naar mijn toiletgebruik:

“Als je naar een openbaar toilet gaat, wat is dan je strategie? Gewoon zitten? Wc papier op de rand? Hurkend op de bril? Of ben jij een bovenhanger?”

Als ik al naar een openbaar toilet ga is dat A. omdat ik echt HEEL NODIG moet of B. als ik op een festival ben. In beide gevallen is de nood vaak hoog en ga ik dus gewoon zitten. Als de bril heel vies is maak ik hem effe schoon met een wc papiertje. Hoe doe je dat überhapt, hurken op de bril? 😉

Hup, daar komt Tamara om de hoek vliegen en ze vuurt even een heel vragenvuur op me af:

“Wat is je favoriete rode lipstick. Wat is het vreselijkste kapsel dat je ooit gehad hebt, hoe wilde je vroeger heten toen je klein was?”

Mijn favoriete rode lipstick is van de Catrice en heet iets met long lasting. Geen idee ook welk kleurnummer het is, want ik ben hem kwijt. Zit in één van mijn honderd tassen denk ik.

Het vreselijkste kapsel…daar kan ik me er twee van herinneren. Toen ik een jaar of 8 was, behoorde de boblijn tot de modieuze kapsels. En dan niet met een lok opzij, maar met de pony geknipt in stekeltjes. Vraag me niet waarom ik dat zo mooi vond, want daar snap ik tot op de dag van vandaag niks van. Het tweede kapsel was in 2012, toen ik besloot om het heel kort met een soort van kuif te dragen. Fijne bijkomstigheid is dat ik zo ook op de foto’s sta die gemaakt zijn bij de notaris toen we ons huis kochten. What was I thinking….again?

Zoals een vriendinnetje zei toen ik haar net een foto-met-kuif appte: "Toen was het leuk"
Zoals een vriendinnetje zei toen ik haar net een foto-met-kuif appte: “Toen was het leuk”

Hoe ik wilde heten? Ik heb vroeger eigenlijk nooit gehoopt, gedroomd of gefantaseerd over een nieuwe naam. Ik heette gewoon Bregje en dat was dat. Hadden jullie dat wel? Dat je liever anders wilde heten?

Mijn (inmiddels ex-)collega Deanna deed ook een mooie duit in het zakje:

“Tell me all your secrets!! ? wait..I actually have two questions. What’s the nicest thing you have ever done for someone? And what’s your biggest regret?”

Gelukkig spreek je ook Nederlands D, scheelt mij weer typen in het Engels…

Poeh, ik hoop dat ik regelmatig iets fijns, liefs of aardigs voor een ander doe. Ik doe mijn best om er te zijn voor mijn vrienden en familie en help waar ik kan en nodig ben. Ik heb goede herinneringen aan de tijd dat ik vrijwilligerswerk deed voor Vodafone. Ik heb een aantal keer meegeholpen op de Hoogvliegersdag, waarbij zieke kindjes voor één dag piloot zijn. De stralende koppies waren echt onbetaalbaar!

Mijn grootste spijt? Dat ik mijn studie heb verprutst op mijn 18e. Ten eerste voor mijn ouders, die er veel geld in hadden gestoken en ten tweede voor mezelf. Al vind ik het ook een mooie gedachte dat – als ik  wel was doorgegaan en afgestudeerd – mijn leven er nu heel anders uit had gezien. Hoogstwaarschijnlijk zonder Etienne en Laurens…dus wat dat betreft heb ik er geen spijt van dat het zo is gelopen.

Tot slot een mooie vraag van mijn basisschoolvriendinnetje én naamgenote Bregje:

“Wat is je leukste herinnering aan de Blokkendoos?”

Kijk nou wat een guppie, ik denk dat dit in groep 3 of groep 4 was...
Kijk nou wat een guppie, ik denk dat dit in groep 3 of groep 4 was…

So hee, daar moet ik dus even meer dan 20 jaar voor terug in de tijd, De Blokkendoos is namelijk de basisschool waar ik mijn jeugd doorbracht. Ik heb een fijne basisschooltijd gehad. Hooguit wat pesterijtjes en meidengezeik links en rechts, maar verder was het leuk. Ik kan me nog herinneren dat we aan het einde van de kleuterschool allemaal frietjes gingen eten bij juffrouw Annet thuis. En dan, jaren later,  samen top 40 liedjes zingen op het schoolplein. Oh wat kon ik geweldig fonetisch de Red Hot Chilli Peppers nadoen. Tot slot moet ik nu erg lachen om de ontluikende liefdes in groep 8…stiekem briefjes doorgeven en verkering vragen aan…ja Breg jij weet misschien nog wel aan wie ik die briefjes gaf…. 😉

Dit was hem dan, deel 1 van mijn antwoorden. Volgende week ga ik verder met deel 2. Heb je in de tussentijd nog een vraag? Stel hem dan in de comments en je leest het antwoord binnenkort terug!

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Wat een leuk idee! En goeie vragen ? jammer van die eerste vraag haha!

    Of ik anders had willen heten? Vroeger wel. Inmiddels ben ik gewoon Merel, geaccepteerd en wel.

  2. Oh die kuif…… Haha. Ik heb die oproep echt helemaal gemist maar ik zou uiteraard hetzelfde aan die rooie vragen. Maar ja die is dan net even tanken ofzo…..

  3. Ik dacht serieus dat onze basischool de enige was waar de afschuwelijke bob met stekeltjes trend bestond. Ik had hem ook…. hahaha

    We zullen het er maar op houden dat we toen gewoon de cool girls waren en trendbewust. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.