Als je 2 jaar wordt ben je natuurlijk al een hele kerel. Tenminste, als ik het peutergedrag van mijn zoon zo aanschouw vermoed ik dat peuterjongetjes elkaar dit stiekem wijsmaken op de crèche. Ineens is er geen baby, geen dreumes meer in huis, maar een wijs mannetje dat zich zes slagen in de rondte papegaait, steeds zelfstandiger wordt en bijna uit zijn ledikant groeit. En juist vanwege die laatste reden gaan we de komende tijd aan de slag om de logeerkamer om te toveren tot een echte grote jongenskamer…

Een deel van de meubels van zijn huidige kamer gaat gewoon mee. Het zijn mooie geschuurde grenen meubels, die door het harde werk van Etienne een stoere look hebben gekregen. Daarnaast heb ik een tijdje terug van een collega een heel gaaf houten lessenaartje gekregen, waar hij heerlijk aan kan tekenen en spelen. We zijn nog druk op zoek naar een mooi bed, hierover zal ik binnenkort een apart stukje schrijven. Ik vermoed namelijk dat het nogal wat voeten in de aarde gaat hebben voor we iets vinden dat we mooi vinden.

Over voeten gesproken (ooh wat een slecht bruggetje Breg!), die moeten warm zijn vind ik. Niks zo vervelend als uit bed stappen en op een koude laminaatvloer landen. Daarom wil ik voor Laurens zijn kamertje een fijn kleed kopen. Eentje waar hij zacht op landt als hij uit bed komt, maar waar hij ook lekker comfortabel op kan zitten als hij op zijn kamer speelt. Of als hij even op de grond moet gaan liggen, omdat hij het niet eens is met ongeveer alles wat er op dat moment gebeurt in de wereld. Op de website van Sukhi kwam ik een paar mooie handgemaakte kleden tegen, die erom schreeuwen dat er zo’n poezelig luierkontje op komt zitten. Kijk mee!

sukhi kleed - bregblogt.nl
Dit grijze kleed is heel stoer, maar toch lekker zacht: een perfecte combi!
sukhi kleed - bregblogt.nl
Een detailfoto: dit kan toch alleen maar lekker aanvoelen?
sukhi kleed - bregblogt.nl
Deze kleur vind ik heel erg gaaf….maar niet heel praktisch in een peuterkamer ben ik bang…

Een wollen kleed in de peuterkamer kan nog weleens voor vlekken zorgen. Gelukkig is daar ook over nagedacht. De bolletjes worden gemaakt van 100% nieuwe, pure wol uit Nieuw-Zeeland. Geweldig materiaal. Onze vakmensen maken er schitterende, duurzame bolletjeskleden van die makkelijk schoon te houden zijn. Wol stoot van nature stof en vloeistof af, waardoor de kleden lang mee gaan.

Wat ik overigens ook wel een mooie gedachte vind achter deze kleden, is dat ze rechtstreeks van de makers komen. Deze dames en heren maken de kleden onder goede omstandigheden en ze worden fatsoenlijk betaald. Zo kun je de wereld ook een klein beetje mooier maken, nietwaar?

Heeft jouw kindje een kleed op de slaapkamer? Heb je nog tips waar ik rekening mee moet houden?

samenwerking

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Nee geen kleed op zijn slaapkamer of onze slaapkamer. Wel een hele heftige in de woonkamer!

  2. Mathiske's mama blog Antwoord

    Op onze babykamer ligt ook een klein kleedje, voor de nachtelijke uurtjes was dat voor onze voeten erg fijn. Dit is wel een heel erg mooi kleed!

  3. Wij hebben wel een kleed, maar dat is zo’n harige zeg maar. Niet zo blij mee achteraf. Deze zien er erg mooi uit!

  4. Aukje heeft ook geen kleed op haar slaapkamer, ik vind het wel altijd heel schattig staan maar het lijkt me niet zo praktisch…

  5. Ik heb de kleden al vaker voorbij zien komen en ze lijken me inderdaad lekker aanvoelen als je er met blote voeten over heen loopt. Wij willen ook nog eens een kleed in de slaapkamer maar hebben de juiste nog niet gevonden, iets met smaken verschillen 🙂

  6. Ramona van den Arend (Kijk, mama!) Antwoord

    Ik dacht ook goed te doen met een kleed, maar ze vonden het leuk daar treinrails onder te leggen voor de bobbels en achteraf bleek het laminaat lekkerder te rijden voor al hun auto’s. Het lijkt ze niet veel te kunnen schelen haha. Regelmatig leg ik de boel weer recht. Ach ja…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.