Het is alweer eventjes geleden sinds ik vertelde over mijn favoriete TV series. Er is behoorlijk wat veranderd in de tussentijd, dus tijd voor een update!

Orange is the New Black

Afgelopen vrijdag was de dag waar ik (en velen met mij) LANG naar hebben uitgekeken. Het nieuwe seizoen van OITNB kwam online! Het leek wel een eeuwigheid te duren voor het verlossende woord kwam…de datum waarop een nieuw seizoen uit zou komen. Ik heb mezelf in moeten houden om niet meteen alle afleveringen achter elkaar te kijken. Ik probeer het een beetje te doseren, zodat ik er lekker lang mee kan doen. Voor wie de serie niet kent: deze draait om de rijkeluisdochter Piper die in een vrouwengevangenis belandt. Veel vrouwen bij elkaar zorgt al voor genoeg spanningen, maar als deze dan ook nog eens (bijna) allemaal crimineel en een tikkeltje gek zijn weet je het wel.

Call the Midwife

Eigenlijk heb ik net de laatste aflevering gekeken, maar deze serie verdient gewoon een plekje in deze lijst. Als je houdt van Britse drama’s ben je hier aan het goede adres. De serie gaat over een vroedvrouwenkliniek in de jaren 50 en 60 in een wijk van Londen. Je volgt de levens van de jonge vroedvrouwen, de nonnen en natuurlijk alle zwangeren die voorbijkomen. Ik heb menig traantje weggepinkt tijdens het kijken en ik baal ervan dat ik alle seizoenen nu af heb. Waarschijnlijk begin ik over een paar maanden gewoon opnieuw met seizoen 4!

White Collar

Ook hiervan hebben we afgelopen week de allerlaatste aflevering gekeken. Meestal beginnen Etienne en ik dan vol goede moed aan een nieuwe serie, maar nu lukte dat niet. We waren allebei een beetje verdrietig na afloop van de season’s finale. Bij mij waren de redenen daarvoor waarschijnlijk iets anders dan bij Etienne. Ik heb namelijk 6 seizoenen lang gesmuld van het prachtige gezicht (en lijf) van hoofdrolspeler Matt Bomer, die de rol van witteboordencrimineel Neil Caffrey speelt. Schaamteloos verzuchtte ik minstens één keer per aflevering:”Oh wat is hij toch mooi”. Ik deed niet eens meer de moeite om Etienne te zeggen dat hij ook knap is en Etienne liet mij op mijn beurt lekker kwijlen. White Collar gaat over een FBI  afdeling die zich bezighoudt met de witteboordencriminaliteit, oftewel witwaspraktijken, kunstroof en dat soort spannends. Neil is een boef en hij zit zijn straf uit door samen met FBO agent Peter Burke allerlei zaken op te lossen. Regelmatig is het retespannend, er zit veel humor in en tja…Neil Caffrey…oordeel zelf:

bron afbeelding

The Mentalist

Dankzij een tip van blogvriendinnetje Nicole ben ik aan deze serie begonnen. The Mentalist gaat over de (wederom knappe) Simon Jane, die de CBI (de FBI van Californië) adviseert en ondersteunt bij moordzaken. Ondertussen zit hij ook achter de moordenaar van zijn vrouw en kindje aan, de beruchte Red John. Deze serie kijkt lekker weg, heeft verrassende plotwendingen en tja, die meneer Jane is gewoon ook fijn om naar te kijken….

Jane the Virgin

Ik kijk heus niet alleen drama’s of FBI series, af en toe heb ik wat luchtigs nodig en daar leent deze serie zich perfect voor. Ik ben pas net begonnen, maar heb al een paar keer gelachen, dat is een goed teken. De serie gaat over Jane, een braaf meisje  dat haar maagdelijkheid wil bewaren tot  het huwelijk. Als ze voor een uitstrijkje naar de gynaecoloog gaat, wordt daar een enorme fout gemaakt. Jane wordt geïnsemineerd en raakt zwanger. Wat volgt is een hoop ongemakkelijke situaties, drama en toestanden. Smullen!

Welke serie(s) kijk jij momenteel? Heb je nog must-see tips voor me?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Ik zat gister ook klaar boor OITNB
  natuurlijk!
  En call the midwife keek ik toen ik zwanger was, mooie serie!
  Dexter vond ik altijd super spannend en op dit moment zitten we helemaal in House of Cards.
  Snapte eerst de ophef daarover niet zo, maar als je even doorzet, man dan is het echt een top serie!

  Leuk om je lijstje te lezen! Ik kende nog niet alles …

 2. Gisteren begonnen aan OITNB. Eén aflevering heb ik gezien en nog geen idee wanneer ik de volgende ga kijken. Maar ik zit er al weer helemaal in!

 3. Oitnb is gaaf! En natuurlijk The Mentalist en white collar. Helaas heb ik die allebei al af gekeken.

 4. Manon van Leijenhorst Antwoord

  Ik ben echt een serieliefhebber. Van Castle (afgelopen ?) tot The Mysteries of Laura (deze loopt nog en is super leuk, moeder van een tweeling, gescheiden en toch weer gek op haar ex en ze heeft de een manier over zich. ..heerlijk. hup ze haalt een broodje van histeren uit haar tas of haar jongens halen weer kattekwaad uit.)
  Net begonnen aan Wynonna Earp, dame die het geerft heeft dat ze the badguys moet neerschieten, beetje mysterieus. Love it.
  En ik volg outlander. Dit is zo ontzettend mooi. In de schotse hooglanden,heerlijke mannen in quilts en een heel aterk verhaal en spel. Echt een aanrader…jamie is lekker!!!

 5. White Collar wil ik nog graag zien….puur omdat die Matt Bomer zo knap is haha. Maar ik hoor van veel mensen dat het ook een goede serie is gelukkig:-p
  Zelf kijk ik nu The Bridge. Ook echt een hele spannende serie!

 6. White collar ben ik nog niet aan begonnen. Ik ben net klaar met ‘billions’ en nu bezig met ‘he night manager’. Echt geweldig allebei. Zo spannend!

 7. White Collar kende ik niet, maar gaat nu op mijn lijstje…eerst The Tudors afkijken, samen met Reign vind ik het één van de mooiste Middeleeuwen-series (I looooove the costumes and the drama!). Daarna nog het nieuwe seizoen Call the Midwife en OITNB. Pffff ik kom niet meer van die bank af! 😉

 8. Mathiske's mama blog Antwoord

  Call the midwife en Jane the virgin lijkt me erg leuk! Alleen netflix zeker?

 9. Call the Midwife is geweldig! Verder kijk ik nu Two Pints of Lager (opnieuw), Penny Dreadful, Shadowhunters, Hannibal en HBO Girls. The Middle vind ik ook erg leuk.

 10. White collar wil ik graag gaan kijken. Vind dat ook een interessant onderwerp.

 11. De meeste ken ik wel, maar bij gebrek aan Netflix (ja echt!) nog niet gezien. Jane the Virgin lijkt me erg leuk, net als Call the midwife. Toch binnenkort maar een abonnement nemen.

 12. Game of Thrones!! Zondag de laatste aflevering van dit seizoen en o help, wat moet ik nu? Echt een gave serie, man en ik zijn er samen weg van. Wij zijn goede serie partners, want we keken eerder al Breaking Bad samen (echt een aanrader!) Lost en Prison Break. Bij The Walking Dead zijn we in seizoen 3 blijven hangen. Ik zit zelf ook al weer midden in Orange is the New Black, maar dit zijn goede tips voor daarna (en na GOT!).

 13. The Mentalist en White Collar heb ik ook allebei gekeken. Zulke leuke series! Ik kijk momenteel Preacher, Breaking Bad en Gotham. Breaking Bad vind ik echt idioot spannend en is zeker een aanrader! Verder ben ik een groot fan van Sherlock (BBC), Daredevil en Dexter.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.