Goedemorgen! Een nieuwe zondag, dus een nieuwe aflevering van De muziek van….Vandaag geef ik het woord aan Valerie, die ook reageerde op mijn oproepje voor deelnemers aan deze rubriek. Ik vind het zó leuk dat ik steeds weer aanmeldingen krijg! Lees en luister je weer mee?

Wie ben je?

De muziek van Valerie

Hallo, ik ben Valerie en blog over alles wat ik beleef op falderie.com. Ik ben voor de liefde van Antwerpen naar Brugge verhuisd en ben intussen ruim een jaar gelukkig getrouwd. Naast het bloggen werk ik fulltime als vertegenwoordiger én werk ik ook als freelancer.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

‘The Final Countdown’ van Europe. Ik weet niet of ze verder nog veel uitgebracht hebben, maar dit nummer is in elk geval een blijvertje. Jaren later hebben we we er nog vele keren op gedanst. Ik ben geboren in 1986 en dat is ook het jaar van de wereldhit ‘Don’t leave me this way’ van The Communards én België won dat jaar het songfestival met ‘J’aime la vie’ van Sandra Kim. Geen slecht muziekjaar dus!

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Geen idee! Ik denk zelfs niet dat er muziek opstond toen dat gebeurde. Als ik nu zou mogen kiezen welk liedje toen had gedraaid zou ik voor ‘Kiss’ van Prince gaan.

Wie was je tieneridool?

Het schaamtemoment van deze blogpost… Ik vond de Spice Girls helemaal het einde. Stiekem wilde ik graag Ginger Spice zijn. Geri Halliwell is ook de enige Spice Girl die ik na de split nog een beetje ben blijven volgen.

Toen ik een jaar of veertien was ben ik helemaal in de ban geraakt van Prince. En die liefde, die is nog altijd niet over.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

“Copacobana” van Barry Manilow. Een oud liedje maar heerlijk om op te dansen én zingen. Hoewel ik kattevals zing, heb ik het ongelofelijk vaak in de karaoké in Antwerpen met vrienden gezongen. Heerlijke herinneringen!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

“I try” van Macy Gray. Zo’n triestige tekst, zo’n fantastische stem. Als student heb ik een jaar bij de catering voor de Night of the Proms gewerkt. Dat jaar trad ook Macy Gray op en zij heeft een onuitwisbare indruk op mij nagelaten. Vaak te dronken om nog fatsoenlijk op haar benen te staan, maar een klok van een stem!

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

De ultieme kerstplaats is per definitie melig. Voor mij is het een nek-aan-nek race tussen ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey. Maar als ik écht moet kiezen, ga ik toch voor Wham!
Met een speciale vermelding voor de kerstversie van “Asereje (The Ketchup Song)” van Las Ketchup. Nóg fouter dan de doorsnee kerstsong.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Daar moet ik geen seconde over twijfelen: Prince op Werchter Boutique in 2010. De allereerste keer dat ik mijn muzikale god aan het werk mocht zien. Jaren eerder speelde hij zijn – tot dan – laatste concert in België, maar volgens mijn lieve ouders was ik toen nog véél te jong om alleen naar een concert te gaan. In 2010 kon het wel en trok ik met mijn zus en enkele vrienden naar de wei in Werchter. We gingen uren op voorhand en stonden daardoor helemaal vooraan in de golden circle. Wat een optreden! Wat een sfeer! Wat een prachtmuzikant! In de jaren die volgden ben ik ook nog naar zijn concert op het Gentse Sint-Pietersplein en in het Antwerpse Sportpaleis geweest. Maar die magische eerste keer, die blijft voor altijd legendarisch. Een triest gevoel overvalt me wanneer ik eraan denk dat we hem nooit meer live zullen zien spelen…

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Er zijn zoveel goede muzikanten die de wereld moet leren kennen. Dus ik maak graag even wat reclame voor Frank Mercelis en Martine De Kok . Als ik over de landsgrenzen ga kijken zou ik Xavier Naidoo (een Duitse zanger) en Yannick Noah (een Franse zanger en ex-tenniskampioen) aanraden.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

‘Happy’ van Pharell Williams. Omdat het leven één groot festijn moet zijn en daar probeer ik naar te leven. Maar een gek filmpje ga ik er niet bij maken… 🙂

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Velen zullen het met me oneens zijn, maar ik word echt zenuwachtig van de muziek van U2 en Coldplay. Ik heb een onverklaarbare aversie tegen beide frontmannen. En het allerergste vind ik het wanneer ik een liedje op de radio hoor, het erg mooi vindt en dan moet horen dat het door Chris Martin of Bono wordt gezongen… (Stiekem besef ik dus wel dat het goede muzikanten zijn…)

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Dat is een bijna onmogelijke vraag om te beantwoorden. Er bestaat zoveel prachtige muziek. Mijn keuze zal jullie wellicht niet verrassen: ‘The Most Beautiful Girl in the World’ van Prince. (Maar het had net zo goed een ander liedje van zijn purpelen hoogheid kunnen zijn)

https://www.youtube.com/watch?v=4HnSHYYVCuY

Dankjewel voor het meedoen Valerie, heel erg tof om jouw muziek te horen en de verhalen erbij te leren kennen.

Je kunt Valerie volgen op Facebook en Instagram!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Valerie: je mag je nooit schamen om je muzieksmaak, al zeker niet wanneer het over de Spice Girls gaat. 🙂

  En die aversie voor Bono: daar moeten we het nog even over hebben!

  • ’t Is waar… De Spice Girls zijn eigenlijk best cool. Als ze die reunietour echt gaan doen koop ik een ticket! Gaan we dan met zn allen?! 🙂

 2. plezant om te lezen.
  Over het drankgebruik van Macy Gray wist ik niets.
  En ook je onbekende artiesten waren dus compleet onbekend voor mij

 3. Leuk om te lezen! Even alles geluisterd wat ik nog niet kende. Xavier Naidoo bleek ik te kennen, zo’n prachtig nummer heeft hij: Wo willst du hin en Yannick Noah is ook leuk, heb “aux arbres citroyens” even op fb gedeeld, ben nu in frankrijk 🙂

  Dank voor de inspiratie!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.