Een paar weken geleden tagde blogvriendinnetje Nicole me voor de ‘Ik als blogger’ TAG. Zoals je weet ben ik dol op tags en ook deze, die bedacht is door Patricia, vul ik met veel plezier in!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Een beetje cliché: uit mijn dagelijks leven. Soms gebeurt er iets, zoals een tripje naar de supermarkt dat uit de hand loopt, en dan MOET ik er over schrijven. Ik neem me altijd voor om een notitieboekje mee te nemen, Odat ik altijd mijn ideeën kan opschrijven. In de praktijk vergeet ik het vaak, dus willen ideeën nog weleens verloren gaan. Afgelopen week ben ik weer eens wat ideeën gaan neerpennen en toen had ik meteen een pagina vol. Het werkt dus wel!

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik drink meestal thee. Tegenwoordig is mijn favoriet de Lemon macaroon van Lipton: net alsof je een stuk citroen cheesecake naar binnen werkt, zo lekker! Etienne zou hier graag wat aan toevoegen: “Ik zet thee voor Breg en dan is ze zo druk bezig met typen, dat ze het pas ontdekt als het water koud is. Ik kan dus net zo goed een glas koud water naast haar neerzetten…” Eten meestal chocola en/of koekjes, want dan kan ik met schone handen verder typen. 😉

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Afgelopen jaar was mijn eerste blogjaar en dat heb ik afgesloten met drie overzichten: mijn best gelezen, mijn minst gelezen en mijn eigen favoriete artikelen van 2015. Voor dit jaar weet ik nog niet wat ik ga doen, deze vraag geeft me wel stof tot nadenken!

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat ik iets heb gevonden waar ik goed in ben en wat ik echt heel erg leuk vind! Ik heb nooit echt hobby’s gehad en als ik ergens aan begon, was het meestal van korte duur. Ook was ik nooit echt ergens goed in – vind ik zelf. Bloggen wakkert een grote mate van creativiteit bij me aan. Ook heb ik ontdekt dat er een hele wereld achter schuilgaat, iets waar ik voorheen echt geen idee vanhad! Ik leer nog elke dag hoe ik mijn artikelen beter kan maken, dus voorlopig ben ik nog niet uitgeblogd!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Als Laurens niet in de buurt is. Hij wil altijd “heppelen” wat betekent dat hij als een dolle op het toetsenbord ramt of de stekker eruit trekt, juist als de batterij bijna leeg is. Het lekkerst werk ik als ik helemaal alleen ben, het tijdstip maakt dan niet zoveel uit. As we typ is het maandagavond en hoor ik door de babyfoon nog wat protesten tegen het feit dat het bedtijd is, dus ik zit nog niet helemaal in mijn blogflow….

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik zou als eerste mijn 5-jarig jubileum willen halen. Dat lijkt me echt te gek! Verder zou het natuurlijk tof zijn om het groeiende aantal bezoekers vast te houden en op die manier steeds meer mensen te vermaken en soms te inspireren met mijn artikelen. Ook wil ik graag een keer op persreis, het liefst naar een zonnige bestemming. Lijkt me echt te gek!  Vorige week was ik voor het eerst uitgenodigd om te gaan logeren in een hotel in Amsterdam. Ik stond als een klein kind te juichen toen ik dat hoorde, voelde me echt trots.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Soms wel. Het gekke is, dat de artikelen waar ik nerveus over ben, vaak het beste gelezen worden. Waarschijnlijk omdat ik er dan net wat meer van mezelf in laat zien dan in andere stukken. Of omdat het veel herkenning oproept, zoals bij het stuk over de supermarkt. Het artikel over mijn operatie, afgelopen maart, vond ik heel spannend om te plaatsen. Het werd ontzettend goed gelezen en het belangrijkste: ik kreeg er heel veel positieve reacties op. Ik heb zelfs lezers kunnen helpen door mijn ervaringen te delen, dat vind ik echt heel waardevol.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Jazeker! Er wordt heel wat af geappt elke dag. Zo hadden we laatst een hele gezellige bloggersmeeting in Amersfoort. Tof om elkaar in het echt te zien! Margot van Meer voor Mama’s is in het afgelopen jaar een hele goede vriendin geworden en we zien elkaar ook een paar keer per jaar in real life. We wonen 2 uur rijden bij elkaar vandaan, dus even gauw bij elkaar op de koffie zit er niet in. Zo’n dagje samen op pad, bijkletsen en sparren over het bloggen is dan ideaal!

Gezellig samen met Channa, Linda, Charlotte en Nicole op een bloggersmeeting!

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik heb jarenlang in een callcenter gewerkt, dus ik kan me daardoor makkelijk afsluiten voor omgevingsgeluiden. (Behalve in een stiltecoupé) Als ik ‘s avonds blog staat meestal de TV aan of kijkt Etienne naar een serie op Netflix.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Oh daar is geen peil op te trekken! Soms heb ik op zondag de tijd én de smaak te pakken en schrijf ik zo vijf artikelen. Een andere keer is de maandag weer productief, als Laurens ‘s middags ligt te slapen.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Jeetje, dat is een lastige vraag. Inmiddels heb ik al ruim 350 artikelen geplaatst en ik vind ze allemaal tof, anders had ik ze nooit online gezet natuurlijk. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor de reeks “Brieven aan Laurens“. Dit zijn twaalf brieven, geschreven door Etienne, mijn moeder, mijn vriendinnen en mijzelf. Stuk voor stuk ontroerende brieven, die later een waardevol geschenk voor Laurens zullen zijn.

bregblogt1941072_1718775731739503_320029382_n.jpgWaarom zou iemand een blog moeten starten?

Als je het heel leuk vindt om te schrijven, of het nu over één specifiek onderwerp is of over alles wat je maar wilt. Zolang je er maar plezier in hebt. Ik zou je niet aanraden om te gaan bloggen puur en alleen om er geld mee te verdienen. Dat is namelijk niet iets dat je 1,2,3 voor elkaar krijgt.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Volgens mij zijn er al veel bloggers getagd, dus ik zou zeggen: vind je het een leuke tag, neem hem dan zeker over! Vergeet dan niet om Patricia te vermelden als bedenker van de tag, da’s wel zo lief!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Leuke invulling! Ik heb m ook laatst gedaan en zo leuk om te lezen ook! Je antwoord op wat je hebt geleerd vind ik heel mooi. Ik had dat zelf nog niet zo bedacht maar eigenlijk klopt dat aardig. Heel bijzonder ook hoe zoiets je leven best wel kan veranderen en verrijken. En ja over de thee… hahaha. Ik drink altijd het eerste deel en dan vergeet ik het en is het laatste laagje ijskoud 😛

 2. Vind het een leuke tag om te lezen. Grappig (en logisch natuurlijk) dat iedereen een eigen manier van werken heeft.
  Wat lief van Laurens, ondanks dat zijn heppelen in praktijk niet direct handig is haha.

 3. Wat een leuke tag! Ik houd hem nog even in gedachte voor de toekomst! Wat goed dat je zoveel artikelen in één keer kan typen, dat lukt mij meestal niet. Liefs, Charlotte

 4. Leuk om terug te lezen. Ik wil ook altijd een notitieblok meenemen, maar vergeet het standaard… :s

 5. Sylvia Kuijsten Antwoord

  Ik vulde de tag toevallig afgelopen maandag in, leuk om de antwoorden van anderen te lezen 🙂 Slim om ook een overzicht met de minst gelezen artikelen te maken.

 6. Wauw, dat je zoveel achter elkaar kan schrijven, dat lukt mij echt niet haha. En als je dan op persreis gaat naar een zonnige bestemming, dan neem je mij vast wel mee he 😉

 7. Lemon pie thee…? Wow! Ik blog nog niet zo lang, dus ik sla de tag nog even over, maar leuk om te lezen.

 8. Pingback: Ik als blogger: Zij vulden hem in - Patricia neemt je mee

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.