Ken je dat gevoel? Dat je uitgenodigd wordt voor een te gek feestje? Dat je staat te juichen van blijdschap en niet kunt wachten tot het zover is? Nou, dat gebeurde mij een paar weken geleden, toen ik uitgenodigd werd voor de officiële opening van het Jaz Hotel in Amsterdam!! Vorige week was het eindelijk zo ver en vandaag breng ik uitgebreid verslag uit in beeld én geluid!

Als je mijn blog al sinds 2015 volgt, weet je misschien nog wel dat Etienne en ik in november in dit gloedjenieuwe hotel hebben geslapen. Ik heb er toen ook een uitgebreid verslag over geschreven, dat kun je hier teruglezen.

Built by music

De slogan van het hotel is built by music. Daar is geen woord van gelogen! Het 258 kamers tellende hotel is volledig ingericht rondom het thema muziek. Van tot lamp omgebouwde trombones tot muziekinstrumenten in de lobby. Van muziek in alle gangen tot songteksten in de douche: de muziek is overal! Het hotel opende in november 2015 haar deuren, als een softe opening. Dit gaf het team de kans om alle eventuele kinderziekten nog de deur uit te werken en de laatste puntjes op de i te zetten. Over het team gesproken: dat is ook anders dan in het gemiddelde hotel. Zo heet de general manager band leader, is de sales manager bekend als promotor en vind je in de bediening en achter de receptie een heleboel smooth operators. Het personeel is ontzettend vriendelijk, kundig en goed. Dit komt ook omdat er niet met alleen maar horecamensen wordt gewerkt, maar met mensen met allerlei achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Zoals de Band Leader aangaf: net als in een band is iedereen gelijk en kennen we hier niet de klassieke hotel-hiërarchie.

Als een VIP

Ik vertrok woensdagmiddag samen met mijn vriendin Margot naar Amsterdam. Bij binnenkomst voelden we meteen een hele bruisende, enthousiaste sfeer. We werden hartelijk en persoonlijk ontvangen en kregen een gouden sticker met de titel Soul Diva uitgereikt.

img_20160601_152011.jpg

Onze kamer, gelegen op de 10e verdieping met een prachtig uitzicht over Amsterdam zuid-west, wachtte op ons. Op het bed lag een goodiebag, met daarin een heuse muziekbijbel. Een boek vol quotes uit bekende nummers. Terwijl ik dit typ zit naast mij een zeker roodharig persoon muisstil door het boek te bladeren. Mijn muzieklievende man is zo blij als een kind met zijn nieuwe aanwinst!

img_20160601_152432.jpg

Naast de bijbel lag er ook al een wijntje klaar. Nou ja, winegums in de smaken merlot en chardonnay. Ik had er al weleens van gehoord, maar ze nog nooit geproefd. Best geinig en lekker en weer eens wat anders dan een glaasje wijn…

Veel tijd om te chillen op het heerlijke bed was er niet. Om 16.00 werden we verwacht bij de persconferentie. Ik vond het heel tof om te zien welke mensen aan de wieg van dit bijzondere hotelconcept staan. Jaz in the City is onderdeel van de Duitse Steigenberger Hotel Group. Ze willen het Jaz concept in de komende jaren gaan uitrollen over heel Europa en het Amsterdamse hotel is de eerste van hopelijk een hele keten. De CEO, Vice President en de eerder genoemde Band Leader vertelden vol passie over hun nieuwste kindje. Na de persconferentie kregen we een tour door het hotel. Natuurlijk had ik het zelf al eens gezien, toch is zo’n kijkje achter de schermen altijd leuk. Wat denk je van een suite op de 11e verdieping met je eigen dakterras? Vind dat maar eens in Amsterdam!

Hieronder heb ik een uitgebreide fotogalerij gemaakt van het hotel, zodat je een mooie impressie krijgt. Het allerbeste is natuurlijk om het zelf te ervaren, dus als je een keer een concert hebt in de HMH of de Ziggo Dome, kan ik je dit zeker aanraden. En nee, die mening is niet gesponsord, maar komt voor de volle 100% uit mijn tenen.

Fotogredits: Jaz Hotel Amsterdam

Tijd voor een feestje!

Na de rondleiding was het tijd voor een borrel! Met een glas prosecco in de ene hand, smulden we met de andere hand van de verrukkelijke, kakelverse sushi die geserveerd werd. We kletsten wat met andere bloggers die aanwezig waren en snelden om half zes gauw naar boven om onszelf klaar te maken voor het feest. Jurkje aan, make up op de snoet, hoge hakken aan en gaan! Ik heb de hele dag gefilmd, met als resultaat de volgende vlog.

Disclaimer: dit is mijn eerste vlog, dus please be gentle. Ik weet dat er af en toe een vinger voor de lens schuift, wat geluid wegvalt en het licht ook niet altijd goed is. Wel kan ik je vertellen dat ik er gigantisch veel plezier in heb gehad en dit zeker nog eens wil doen.

Beneden in de lobby liepen we Sharon van Moeders.nu en Loedermoeder.nl tegen het lijf. Sharon (wiens naam ik in de vlog steeds verkeerd uitspreek, excuses daarvoor) en ik hebben al een tijdje online contact. Hoe leuk is het dan om elkaar in het echt te ontmoeten! Om half zeven werden we buiten verwacht voor de officiële opening. terwijl achter ons de rijen voor Adele steeds langer werden, genoten wij van een spectaculaire show. De rest van de avond bestond uit dansen, eten en lekkere drankjes drinken. De sfeer was relaxed, vrolijk en bruisend. Het publiek was gemêleerd, jong en oud, hip en minder hip. Margot en ik hebben een heerlijke dag en avond gehad en rolden om middernacht ons bed in. Dat heerlijke bed zorgde ervoor dat we TIEN uur later pas wakker werden. Wat een luxe! Na een heerlijk ontbijtje was het tijd om weer naar huis te gaan.

Tot slot nog een impressie van de dag in foto’s en dan is het tijd om weer terug te keren naar het normale leven, waar ik vanavond in mijn gewone bedje met een grote glimlach in slaap zal vallen…

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Wat ziet het er mooi uit! En wat een spetterende opening! Heel erg leuk dat je erbij mocht zijn 🙂 Liefs, Charlotte

  2. Nanouk van Gennip Antwoord

    Super leuk verslag!! En het ziet erg leuk en gezellig uit! Ben wel een tikkie jaloers 😉 En vind je vlog ook errug leuk! Oké, hier en daar wat ‘gestuntel’ maar dat vind ik eigenlijk wel heel charmant 🙂 Had best wat meer willen zien zelfs, vond het jammer dat het filmpje was afgelopen. Dus lekker doorgaan met vloggen!!!

  3. Wow dat lijkt een perfect uitje! Wat veel kamers trouwens, 258 en als ze stuk voor stuk zo mooi zijn….

  4. Ziet er allemaal te gek uit en zo te zien hebben jullie onwijs leuke tijd gehad! Duidelijk verslag en laat goed zien hoe het hotel is.

  5. Pingback: Weekendje weg zonder kind: Jaz Hotel Amsterdam - Meer Voor Mama's

  6. Pingback: Samenwerkingen en betaalde links op mijn blog - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.