Goedemorgen! Zondag muziekdag, zijn jullie er klaar voor? Dit keer geef ik het podium aan Hanne, die reageerde op mijn oproepje op Facebook. Lees en luister mee wat haar lievelingsmuziek is en waar ze vrolijk van wordt!

Wie ben je?

De muziek van...Hanne
Ik ben Hanne Verleysen, een 17 jarige die in het kleine Belgenlandje woont. Ik zit momenteel in het vijfde jaar secundair onderwijs en volg de richting Wetenschappen-Wiskunde 8. Naast mijn studies ben ik onder andere veel bezig met lezen, bloggen en muziek schrijven/spelen natuurlijk! De grote liefde heb ik nog niet gevonden, maar in de tussentijd houdt mijn visje Frauke mij gezelschap. 😉 Je vindt mijn schrijfsels over mijn gedachten, dingen die ik leuk vind en mijn dagelijks leven terug op http://simply-hanne.blogspot.be

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Op 12 maart 1999 stond ‘…Baby One More Time’ van Britney Spears op nummer 1.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Deze vraag zal ik even moeten overslaan. Ik heb namelijk nog helemaal geen eerste zoen gehad! Nouja, alles op zijn tijd he. Maar als ik nu al even over mijn toekomst mag fantaseren, zou ik graag ‘Can’t Help Falling in Love’ op de achtergrond horen spelen, en dan vooral in de versie van Hayley Reinhart.

Wie was je tieneridool?

Mijn tieneridool he? Aangezien ik maar 17 jaar oud ben is dat nog niet zo heel gek lang geleden voor mij. Ik had wel meerdere idolen, maar degene waar ik het gekste op was, is waarschijnlijk One Direction. Ik vond eerst en vooral hun muziek heel erg leuk (wat ik trouwens nog steeds vind) en vond natuurlijk ook dat de jongens een super leuke persoonlijkheid hadden –voor zover ik ze kende-en er daarnaast ook goed uitzagen. 😉

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

How You Remind Me‘ van Nickelback en ‘Marvin Gaye‘ van Charlie Puth kunnen mij zeker en vast aan het dansen krijgen.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

‘Iris’ in de versie van Sleeping With Sirens laat altijd een ietwat droevig gevoel bij mij achter, alhoewel ik het een prachtig nummer vind. Ken je het gevoel dat je wel zou willen wenen, omdat je een rotdag hebt en je helemaal down voelt, maar gewoon niet kùnt wenen, zodat alles vast blijft zitten binnenin? Wel toen ik een tijdje geleden zo’n dag had, besloot ik ’s avonds nog even muziek te luisteren in mijn bed. Wanneer ik bij dit nummer aanbeland was, kwam er plots iets los binnen in mij en eindelijk kwam alles eruit, in de vorm van een grote huilbui. Telkens ik nu naar ‘Iris’ luister komen deze herinneringen weer naar boven.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Zonder twijfel ‘Christmas’ van Michael Bublé. Ik ben een ongelooflijk grote Kerst lover en van deze plaat krijg ik een echt kerstgevoel. Je kunt mij vaak in augustus al betrappen op het luisteren van deze plaat, en vanaf dan wordt het met de maand alleen maar erger hihi. Ik kan nu al niet wachten tot het weer zo ver is!

https://www.youtube.com/watch?v=5aw2yuYAKoE

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik ben zelf naar nog maar heel weinig concerten gegaan, maar daar komt vast wel nog verandering in. Tot nu toe is mijn favoriet waarschijnlijk dat van Ludovico Einaudi. Ik denk dat het in juli zo’n 2 jaar geleden moet zijn. Ik vind Einaudi’s muziek geweldig om naar te luisteren en daarnaast is hij ook een van mijn favoriete componisten om zelf nummers van te spelen op de piano. Toen ik hoorde dat hij kwam optreden op Gent Jazz waren de tickets vlug besteld. Wat kan die man spelen zeg! Echt een prachtig concert was dat.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Dodie Clark, ook wel gekend als doddleoddle, is een Britse youtuber en zangeres. Op haar youtubekanaal vind je een hoop covers, maar ook enkele van haar eigen nummers. Ik ben helemaal verliefd op haar stem en teksten. Daarnaast is ze ook gewoon heel erg muzikaal: ukelele, gitaar, piano, zingen; ze doet het allemaal.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Toen ik laatst wat op het internet aan het rondkijken was, op zoek naar nieuwe muziek, kwam ik het nummer ‘Brave’ van Sara Bareilles tegen. Ik stond even met mijn mond vol tanden: dit lied is zooo herkenbaar voor mij! Ik heb het zelf ook regelmatig knap lastig met te zeggen wat ik denk en hou me vaak veel te veel in. Gelukkig is dit al heel wat verbeterd met vroeger, maar toch komt het toch nog ietsje te veel voor.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Nu niet meteen een pesthumeur, maar ik word er toch ook niet vrolijk van: dubstep. Het is gewoon echt mijn ding niet…

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Nope nope nopedie nope no, die beantwoord ik niet hoor #SorryNotSorry. Er zijn zóveel mooie nummers, waarom zou ik er dan ééntje moeten kiezen? 😉

Dankjewel Hanne, voor je eerlijkheid en de mooie muziek! Je kunt Hanne volgen op Twitter, Instagram en Bloglovin!

Wil jij ook een keer meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan een mailtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.