Je zou me kunnen omschrijven als iemand die sociaal is, zich graag in gezelschap van anderen bevindt en het fijn vindt om op pad te gaan met vrienden en familie. Toch zijn er een aantal dingen die ik het liefst in mijn eentje doe en ik wil je graag vertellen welke activiteiten dat zijn…

Shoppen

Winkelen is pure ontspanning voor mij. Lekker door de rekken struinen, een beetje passen en verder niet nadenken. Het liefst ga ik alleen, zodat ik met niemand rekening hoef te houden en zo snel of langzaam door de winkels kan gaan als ik maar wil. Er is één iemand die wel regelmatig met me mee mag en dat is Laurens. Toen hij een paar weken oud was gingen we voor het eerst samen naar de stad en dat beviel prima, zodat we het regelmatig herhalen. Nu hij ouder wordt is het soms wel wat enerverender, maar hij laat me gelukkig wel in mijn eigen tempo door de rekken struinen! 😉

Poepen

Huh? Oké dan Breg… Ik zal het even uitleggen…. De ouders onder jullie zullen wel herkennen, dat het krijgen van kinderen gelijk staat aan het einde van rustige toiletbezoekjes. Gelukkig hebben wij een deur met glas tussen woonkamer en gang, waardoor ik Laurens kan weghouden bij de wc. Hij kan dan wel zien waar ik ben, maar kan niet naar me toe komen. Zolang hij nog niet bij de deurklink kan tenminste. Als ik even moet plassen mag hij best komen buurten. Maar de grote boodschap is toch wel heel privé en ik vind het onzin dat hij daarbij moet zijn.

In bad gaan

Toen Laurens nog klein was vond ik het heerlijk om met hem te badderen, omdat hij toen nog lief op mijn borst bleef liggen. Inmiddels is hij de 86 centimeter voorbij en weegt hij 13 kilo, dus is het lekker rustig op mijn borst liggen er niet meer bij. Zitten in bad is niks, dus dat laat ik hem dan lekker allen doen. Romantisch samen badderen met de roodharige hunk? HOE DAN? Ik pas net zelf in ons ligbad, dus hoe het dan in hemelsnaam romantisch is om samen in dat badje te gaan zitten…I don’t know. Laat mij maar in mijn uppie weken in het warme sop: lekker met een geurig badschuim erin, een kopje thee en een fijne serie erbij: ik heb de tijd van mijn leven!

Boodschappen doen

Ik vind boodschappen doen heerlijk! Ik kan gerust een uur door de supermarkt scharrelen. Laat me los in een hypermarché in Frankrijk of de Kaufland in Duitsland en ik ga helemaal uit mijn dak! Meestal heb ik een vaste route, maar ik wijk er ook nog weleens vanaf, waardoor er een soort zig-zag patroon ontstaat als je mijn route zou tekenen. Nou, eigenlijk meer een tekening van een 2-jarige: een hoop lijnen die kriskras door elkaar lopen. Zo’n route kun je het beste in je eentje lopen, zodat je niet steeds hoeft te wachten of de ander moet zoeken. En ik kan dan ook meenemen waar ik zin in heb… 😉 Het enige dat ik stom vind aan boodschappen doen is het sjouwen met tassen, dus daarom mag Etienne weleens mee…

Zingen

Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op vriendinnen die goed kunnen zingen. Ik kan het namelijk echt niet! Vroeger, in de tijd dat mijn hele klas – behalve ik- de communie deed, mocht ik meedoen in het kerkkoor. Na een paar repetities gaf de dirigent aan dat het beter was dat ik niet meer mee zong, want het was nogal vals. Sindsdien zing ik dus het liefste als ik alleen ben. Dan kan ook niemand me aanklagen wegens traumatisch gehoorletsel. Het lekkerste zing ik trouwens in de auto, op de snelweg op de klanken van de Foo Fighters.

Vertel eens, wat doe jij het liefst in je eentje?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. Schrijven! Ik kan echt geen woord schrijven als iemand me op de vingers kijkt. Ook dansen doe ik liefst wanneer niemand kijkt. Dan ga ik los op een veel hoger niveau hihi.

 2. Herkenbaar! Shoppen doe ik ook graag met mijn peuter. Vanaf dat ze klein was vond ze het al prachtig om mee te gaan. Uiteraard dan wel op een door de weekse dag. Geen weekend-primark taferelen met mijn kleine erbij haha.

 3. Hahaha, ik dacht even dat je een deur van glas in de wc had. ?
  Alle dingen zijn herkenbaar, shoppen doe ik ook het liefst alleen. Gewoon lekker alleen maar naar winkels waar je zelf heen wilt. Heerlijk!

 4. Oh ik doe veel graag in mijn eentje! Sowieso shoppen, maar ook wel eens op reis gaan, eten, wandelen, sporten. Ook leuk met mijn vriend, maar alleen kan zó heerlijk zijn!

 5. Hahaha, ja, poepen! Herkenbaar 😉 ze laten je geen moment met rust he, hihi. Ik heb wel hetzelfde lijstje en die vul ik aan met sporten. Ik train het liefst in mijn eentje omdat ik ook al les geef op de sportschool en dus voor de groep sta. Vind het daarom heerlijk om ook eens in mijn eentje bezig te zijn met een workout!

 6. Haha, ja heel herkenbaar. Ik shop ook het allerliefste alleen. Vind ik echt heerlijk. Lekker lang in een winkel blijven hangen als ik daar zin in heb. Zalig!

 7. Mathiske's mama blog Antwoord

  Sporten, douchen. Maar vooral lezen, ik HAAT het als iemand mee leest over mn schouder

 8. Hahaha, zingen vinden vooral anderen fijn als ik dat alleen doe 😉
  Boodschappen en poepen is inderdaad ook heel fijn alleen. Shoppen dan weer niet. Ik ben onzeker en wil graag feedback over kleding en dergelijke.

 9. Ik hou ook echt van boodschappen doen in mijn eentje. Zo op het gemak, zonder lijstje en op een tijdstip dat het rustig is. Koken vind ik ook fijn alleen, liefst met een serie op de achtergrond. Stiekem zijn er veel dingen die ik graag alleen doe, gewoon een avondje alleen tv kijken is ook zo fijn. En snoepen 🙂

 10. Geweldig! Ik heb een soortgelijk concept klaar staan, omdat ik ‘gek’ werd van het niet ongestoord naar het toilet kunnen 😉

  Maar poepen dus inderdaad, maar ook schrijven, shoppen op zijn tijd maar ook heerllijk… het bed voor mezelf helemaal alleen af en toe 😉

 11. Haha ja die toiletbezoekjes. Soms een huilend kind aan de deur, nog niet rustig zitten, maar hee het wordt vast en zeker beter 😉
  Even snel de stad in, winkelen, doe ik idd ook liever zonder kinderen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.