Gisteren viel mijn oog op een prachtig filmpje. Het gaat over het bikiniproof zijn van de moeders onder ons. Want als we dan van de zomer samen met onze kroost door de branding dartelen, moet dat wel helemaal #inshape, #pinterestperfect en #fitgirl zijn….toch?

Ik hoor vaak:  “Ja maar jij bent hartstikke slank!” als ik mijn onzekerheid over mijn lijf uitspreek. Ik mag dan wel slank zijn, dat wil niet zeggen dat ik altijd tevreden ben. Ik zie vetjes, putjes, rimpels en deuken, die waarschijnlijk niemand anders ziet. Toch zie ik ze wel en dat maakt me weleens onzeker. Nergens voor nodig, zo wordt op een prachtige manier duidelijk in de volgende video….

Juistem: geen kind zal zeggen: “OMG, mijn moeder heeft dus striae op haar buik, nou ja zeg maar buikje, dat is zo voor schut!” (oké, dit zal hooguit uit de mond van een opstandige puber rollen) Nee, je kind zal herinneren dat jullie samen hebben gelachen, gedanst en gespeeld. Dus wees lief voor jezelf en je gezin, hijs je lekker in je badpak of bikini deze zomer en maak plezier. ♥

♥ HAPPY SUMMER LIEVE DAMES ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

24 Reacties

 1. Helemaal waar! Erg spannend, maar deze zomer weer voor het eerst in bikini.

 2. Prachtig filmpje, ik ga je blog delen want heb een paar mama’s in mijn lijst die dit moeten zien.

  Ik trek trouwens m’n badpak over m’n dikke pens heen deze zomer en ga weer zo bruin mogelijk worden. Met de kinderen!

 3. En zo is het maar net! Al ben jij natuurlijk wel hartstikke slank hahah.

 4. Hahahahaha ik ben moeder van die opstandige bijna puber ? “ga je met die dikke buik in bikini? Dat weet je zeker?”

 5. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, zij herinneren het zich niet. Toch blijft het voor mij een ding om in bikini te gaan… Niet voor mijn kind, maar voor mezelf. Voel me er gewoon niet in op mijn gemak.

 6. Ik zag het filmpje ook voorbij komen en het is helemaal waar. En pubers moeten maar zonder hun moeder naar het strand haha.

 7. Nope, ik ben nog niet bikiniproof! Maar ik besef wel dat er nog zoiets bestaat als een tankini of badpak. Lekker met de buik bedekt. Of ik nog op tijd summerproof word? Geen idee, dat wordt nog spannend!

 8. Oh wat een mooi filmpje, ik kreeg er tranen van! 🙂

  Als je het zo bekijkt ben ik ook klaar 🙂
  Maar ik had het graag toch iets slanker gezien.
  Nu met mijn zere teen is het lopen een stuk minder en het bewegen ook…. echt balen!

  • Ik denk dat het vooral goed is om het ook van deze kant te bekijken. Wat mij helpt is ook om te bedenken hoe ik naar anderen kijk en dan merk ik dat heel veel dingen aan andermans lijf me niet eens opvallen. En jij bent sowieso prachtig, remember that! ?

 9. Prachtig! Al die focus op het uiterlijk is ook helemaal niet nodig. Perfectie bestaat niet en perfectie is bovendien ook hartstikke saai 😉 Genieten van het leven en van je kinderen dus!

 10. Mooi filmpje. Ik ben totaal niet bikiniproof zoals Doutzen bikiniproof is, nooit geweest ook en de striae die ik op mijn buik heb, vertellen het verhaal over mijn verleden met overgewicht. Maar hé, ik heb het mooiste kind op de wereld gezet (ja ja, blabla, alle moeders vinden dat ze het mooiste kind hebben, maar serieus: Die van mij is echt een knapperd haha) en ik geloof niet dat ik 1 minuut aan mijn buik denk als ik met mijn zoon straks aan het spelen ben op het strand. Het is in ieder geval lekker zacht voor hem om op te slapen. Dus ja, dan moet die bikini toch aan, huid op huid contact

 11. Mooi…. is ook zo…
  Maar toch, ik zal niet in badpak of bikini met mijn meiden richting het strand af zwembad gaan. Op de eerste plaats is zwemmen niet mijn ding en daarnaast ja, ik schaam me in badkleding.

 12. Nou, check mijn site maar even!! Ben al een tijdje bezig het taboe te doorbreken en ben dus ook al vandaag februari regelmatig in bikini. Nee, ik ben niet altijd blij als ik terugkijk ??. Maar ach, alles voor het goede doel!

 13. Helemaal waar! Je kind heeft er niets aan als je alleen maar bezig bent met je eigen lijf, gewoon samen veel pret maken dat is veel belangrijker

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.