Wij kochten bij IKEA een nieuwe keuken. Volledig op onze smaak afgestemd, met de ideale afmetingen voor onze hoekkeuken. Kijk mee naar onze IKEA Metod Bodbyn keuken!

IKEA Metod Bodbyn keuken

Daar gaan we! Op de eerste foto zie je de keuken vanuit de woonkamer. Ik heb ervoor gekozen om de meeste foto’s ‘s avonds te maken, omdat dit de sfeer van de keuken dan extra goed weergeeft. Ik ben ontzettend blij met het gezellige uitzicht dat we nu hebben vanaf de bank!

Ikea Metod Bodbyn keuken vooraanzicht bregblogt.nl landelijke keuken wit en hout

Porseleinen spoelbak Dömsjo

De rechterhoek. Hier zat in de vorige keuken een gekke schuine wand, die veel ruimte in beslag nam. Nu hebben we ineens heel veel plek! We hebben gekozen voor zowel bovenkastjes als onderkastjes, om de ruimte optimaal te benutten.

Ikea Metod Bodbyn keuken bregblogt.nl landelijke keuken wit en hout

Keukenmengkraan Elverdam

Hier nog een close-up van de kraan en de spoelbak. Je ziet ook de verlichting onder de keukenkastjes. Dit zijn LED strips en ze geven echt goed licht. Extra leuk: er zit een afstandsbediening bij om ze te dimmen en aan/uit te zetten. Hou ik van!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl
Close up van de wasbak en de kraan

Weet je nog, die hele wensenlijst voor de keuken die ik had? Ik wilde graag een apothekerskast en een grote oven. Die apothekerskast bleek uit het assortiment te zijn, dus heb ik genoegen genomen met twee van de kastjes die je hieronder ziet. Ik kan je vertellen: dit is echt helemaal prima! Ik heb alle kruiden zo bij de hand tijdens het koken, dat is echt ideaal!

ikea metod Bodbyn keuken kleine apothekerskast landelijke keuken wit en hout

En die grote oven kwam er ook. De afgelopen twee maanden hebben we de oven al vaker gebruikt dan de oude combimagnetron in de afgelopen vier jaar. Nou ja, bij wijze van spreken dan! Theoretisch gezien zou ik hier gewoon 4 taarten tegelijk in kunnen bakken.

Ikea Metod Bodbyn keuken zelfreinigende oven bregblogt.nl landelijke keuken wit en hout

Ik droomde toch ook van een mooie witte braadpan? Nou, die vond ik ook gewoon bij de IKEA. Ik kan je vertellen dat dit schatje ook vaak uit de kast gehaald wordt, heb ik meteen een workout te pakken, want licht is ie niet!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Deze lades zijn ook zo fijn! Alles bij de hand en heel erg veel ruimte. De onderste la staat niet op de foto,want die is gevuld met alle plastic servies en keukenspullen en is vooral in gebruik door de kleinste bewoner van dit huishouden…

ikea metod Bodbyn keuken ladenkast met binnenlades bregblogt.nl landelijke keuken wit en hout

De  achterwand is een plaat van melkglas, precies in de kleur van de verf die we in de rest van de keuken hebben gebruikt. Die verf heeft trouwens de toepasselijke naam slagroom! De glasplaat is op maat gemaakt en hebben we besteld bij Frank Bax. Ik vind hem prachtig en hij maakt de keuken echt af!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

23 Reacties

 1. Ik ben blij voor jullie dat het af is! Dat het niet helemaal mijn Smaak is zal je niet verbazen denk ik hahha 😉

 2. Mooie keuken! Die wasbak hebben mijn ouders ook, inderdaad een eyecatcher!

 3. Heel mooi, ik hou ook wel van neutrale kleuren. Mooie kraan ook, dat maakt het af. Ik droom nog even verder van onze toekomstige keuken. Nog even sparen.

 4. Wow, ik vind het supermooi en licht, ik hou er van! Wat heerlijk dat je nu meer ruimte hebt en het helemaal naar je smaak hebt kunnen inrichten. Geen excuses meer om te koken of bakken 😉

 5. Het wit geeft een rustige sfeer. En los daarvan kan ik me voorstellen dat je (zeker komende tijd) elke dag met extra plezier staat te koken, puur omdat het zo mooi geworden is. Geniet ervan (ook van de afstandsbediening!)

 6. Pingback: Breg's huis en tuin - Breg Blogt

 7. Pingback: Inspiratie: Sfeervolle keukenverlichting - Breg Blogt

 8. Hi wat mooi! Ik heb een vraagje, waar is jullie glasplaat van achter de kookplaat. Wij hebben namelijk dezelfde keuken alleen verkocht de Ikea helaas geen glasplaat die voor bestendig is voor een gaskookplaat

  • Dankjewel! Die komt van Frank Bax, een glashandel in Budel in Brabant!

   Veel plezier met jullie nieuwe keuken!

 9. Pingback: Geef je huis een retro look met jaren '30 details!* - Breg Blogt

 10. Pingback: 30x IKEA keuken – Wooninspiratie

 11. Pingback: Welk soort koffiemachine past het best bij jou?* - Breg Blogt

 12. Ik vind jouw keuken helemaal prachtig. Wij overwegen om een gelijkaardige keuken te plaatsen, maar ik vind nu vooral slechte reviews over Ikea keukens op het internet. Kan jij mij laten weten of jouw keuken mooi gebleven is of heb jij er ook zoveel problemen mee ondervonden?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes
  Mary

  • Hoi Mary,

   We hebben de keuken nu 6 1/2 jaar en je ziet op sommige plekken wel wat slijtage en gebruikerssporen. De apparatuur werkt nog prima. Geen grote klachten dus, hooguit de eerder genoemde sporen. De keuken wordt dan ook intensief gebruikt in een gezin met een klein kind. Hopelijk heb je hier wat aan! 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.