Onze IKEA Metod Bodbyn keuken is klaar!

Ja lieve mensen, het is ein-de-lijk zo ver! Onze keuken is klaar!! Na twee maanden is hij nu compleet, af, klaar. We zijn er zo ontzettend blij mee! Ik show jullie vandaag onze IKEA Metod Bodbyn keuken!

Het duurt even, maar dan heb je ook wat!

Mocht je de hele voorgeschiedenis gemist hebben, dan kun je alle blogs hier teruglezen. Op 11 maart is de keuken geplaatst en daarna was het wachten op een oplossing voor de achterwand. Uiteindelijk besloten we om hier een glazen wand tegenaan te laten plaatsen, die echt prachtig is geworden! Kijk mee naar het eindresultaat!

IKEA Metod Bodbyn keuken

Daar gaan we! Op de eerste foto zie je de keuken vanuit de woonkamer. Ik heb ervoor gekozen om de meeste foto’s ‘s avonds te maken, omdat dit de sfeer van de keuken dan extra goed weergeeft. Ik ben ontzettend blij met het gezellige uitzicht dat we nu hebben vanaf de bank!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

De rechterhoek. Hier zat in de vorige keuken een gekke schuine wand, die veel ruimte in beslag nam. Nu hebben we ineens heel veel plek!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

De lange kant vanuit de keuken zelf. HOE GAAF IS DE WASBAK MENSEN? Het is echt de eyecatcher van de keuken als je het mij vraagt!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Hier nog een close up van de kraan en de wasbak. Je ziet ook de lichtstripjes onder de kastjes. Dit zijn LED strips en ze geven echt goed licht. Extra leuk: er zit een afstandsbediening bij om ze te dimmen en aan/uit te zetten. Hou ik van!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Weet je nog, die hele wensenlijst voor de keuken die ik had? Ik wilde graag een apothekerskast en een grote oven. Die apothekerskast bleek uit het assortiment te zijn, dus heb ik genoegen genomen met twee van de kastjes die je hieronder ziet. Ik kan je vertellen: dit is echt helemaal prima! Ik heb alle kruiden zo bij de hand tijdens het koken, dat is echt ideaal!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

En die grote oven kwam er ook. De afgelopen twee maanden hebben we de oven al vaker gebruikt dan de oude combimagnetron in de afgelopen vier jaar. Nou ja, bij wijze van spreken dan! Theoretisch gezien zou ik hier gewoon 4 taarten tegelijk in kunnen bakken.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Ik droomde toch ook van een mooie witte braadpan? Nou, die vond ik ook gewoon bij de IKEA. Ik kan je vertellen dat dit schatje ook vaak uit de kast gehaald wordt, heb ik meteen een workout te pakken, want licht is ie niet!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Deze lades zijn ook zo fijn! Alles bij de hand en heel erg veel ruimte. De onderste la staat niet op de foto,want die is gevuld met alle plastic servies en keukenspullen en is vooral in gebruik door de kleinste bewoner van dit huishouden…

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

De  achterwand is een plaat van melkglas, precies in de kleur van de verf die we in de rest van de keuken hebben gebruikt. Die verf heeft trouwens de toepasselijke naam slagroom! De glasplaat is op maat gemaakt en hebben we besteld bij Frank Bax. Ik vind hem prachtig en hij maakt de keuken echt af!

De keuken is nu bijna helemaal naar wens. We moeten nog een klein stukje van de vloer schuren, daar waar die mooie schuine kant zat. Verder zoek ik nog geduldig naar een mooie buffetkast, omdat de kast die we nu als glazen- en wijnkast gebruiken een beetje op zijn einde loopt. Ik geloof dat ik er vanzelf een keertje tegenaan loop, dus ik heb geen haast.

We zijn ontzettend blij dat we in januari de knoop hebben doorgehakt. Elke dag sta ik met heel veel plezier in de keuken. We hebben zeker 2 x zoveel kastruimte als voorheen en de keuken past nu veel beter bij de rest van ons interieur. Dit brengt meer rust in huis, heerlijk!

Vertel! Wat vind je van onze nieuwe keuken?

 Signature

Comments

comments

About Bregje

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

14 thoughts on “Onze IKEA Metod Bodbyn keuken is klaar!

  1. Wow, ik vind het supermooi en licht, ik hou er van! Wat heerlijk dat je nu meer ruimte hebt en het helemaal naar je smaak hebt kunnen inrichten. Geen excuses meer om te koken of bakken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge