Onze IKEA Metod Bodbyn keuken is klaar!

Ja lieve mensen, het is ein-de-lijk zo ver! Onze keuken is klaar!! Na twee maanden is hij nu compleet, af, klaar. We zijn er zo ontzettend blij mee! Ik show jullie vandaag onze IKEA Metod Bodbyn keuken!

IKEA Metod Bodbyn keuken

Daar gaan we! Op de eerste foto zie je de keuken vanuit de woonkamer. Ik heb ervoor gekozen om de meeste foto’s ‘s avonds te maken, omdat dit de sfeer van de keuken dan extra goed weergeeft. Ik ben ontzettend blij met het gezellige uitzicht dat we nu hebben vanaf de bank!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

De rechterhoek. Hier zat in de vorige keuken een gekke schuine wand, die veel ruimte in beslag nam. Nu hebben we ineens heel veel plek! We hebben gekozen voor zowel bovenkastjes als onderkastjes, om de ruimte optimaal te benutten.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Porseleinen spoelbak Dömsjo

De lange kant vanuit de keuken zelf. De grote spoelbak van wit porselein geeft een landelijke uitstraling aan de keuken.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Keukenmengkraan Elverdam

Hier nog een close-up van de kraan en de spoelbak. Je ziet ook de verlichting onder de keukenkastjes. Dit zijn LED strips en ze geven echt goed licht. Extra leuk: er zit een afstandsbediening bij om ze te dimmen en aan/uit te zetten. Hou ik van!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Weet je nog, die hele wensenlijst voor de keuken die ik had? Ik wilde graag een apothekerskast en een grote oven. Die apothekerskast bleek uit het assortiment te zijn, dus heb ik genoegen genomen met twee van de kastjes die je hieronder ziet. Ik kan je vertellen: dit is echt helemaal prima! Ik heb alle kruiden zo bij de hand tijdens het koken, dat is echt ideaal!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

En die grote oven kwam er ook. De afgelopen twee maanden hebben we de oven al vaker gebruikt dan de oude combimagnetron in de afgelopen vier jaar. Nou ja, bij wijze van spreken dan! Theoretisch gezien zou ik hier gewoon 4 taarten tegelijk in kunnen bakken.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Ik droomde toch ook van een mooie witte braadpan? Nou, die vond ik ook gewoon bij de IKEA. Ik kan je vertellen dat dit schatje ook vaak uit de kast gehaald wordt, heb ik meteen een workout te pakken, want licht is ie niet!

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Deze lades zijn ook zo fijn! Alles bij de hand en heel erg veel ruimte. De onderste la staat niet op de foto,want die is gevuld met alle plastic servies en keukenspullen en is vooral in gebruik door de kleinste bewoner van dit huishouden…

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

De  achterwand is een plaat van melkglas, precies in de kleur van de verf die we in de rest van de keuken hebben gebruikt. Die verf heeft trouwens de toepasselijke naam slagroom! De glasplaat is op maat gemaakt en hebben we besteld bij Frank Bax. Ik vind hem prachtig en hij maakt de keuken echt af!

Signature

*Disclaimer

About Bregje

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

14 thoughts on “Onze IKEA Metod Bodbyn keuken is klaar!

  1. Heel mooi, ik hou ook wel van neutrale kleuren. Mooie kraan ook, dat maakt het af. Ik droom nog even verder van onze toekomstige keuken. Nog even sparen.

  2. Wow, ik vind het supermooi en licht, ik hou er van! Wat heerlijk dat je nu meer ruimte hebt en het helemaal naar je smaak hebt kunnen inrichten. Geen excuses meer om te koken of bakken 😉

  3. Het wit geeft een rustige sfeer. En los daarvan kan ik me voorstellen dat je (zeker komende tijd) elke dag met extra plezier staat te koken, puur omdat het zo mooi geworden is. Geniet ervan (ook van de afstandsbediening!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.