Goedemorgen lieve mensen! Terwijl mijn mannen en ik (hopelijk) nog op apegapen liggen na het verjaardagsfeest van Laurens van gister, heb ik voor jullie de muziek van mijn blogvriendinnetje Janske in de aanbieding! Janske en ik kennen elkaar al een tijdje en delen een grote liefde voor muziek en concerten. Lees en luister dus gauw mee wat haar favoriete en minder favoriete muziek is…

De muziek van... Janske

Wie ben je?

Hey! Mijn naam is Janske, 33 jaar en ik ben alweer ruim 11 jaar samen met mijn lief (waarvan 7 jaar verloofd). Ik ben de trotse mama van dochterlief Lola (mei 2014) en binnenkort nog een kleine dochterlief. De muziek van.. is een perfecte plek voor mij omdat ik mijzelf geen leven kan voorstellen zonder muziek. Ik zet altijd eerst de muziek aan of zing een liedje in mijn hoofd. Daarnaast ben ik sinds mijn 12e een (hele) grote Backstreet Boys fan en ben ik inmiddels al naar honderden concerten en festivals over de hele wereld geweest. Ook werk ik al jaren bij de leukste concertzaal van het zuiden. Daarnaast schrijf ik graag over alles wat ik meemaak in mijn leven als mama op mijn persoonlijke lifestyle blog Janske.nl en schrijf ik daarnaast o.a. ook concert- en festivalreviews voor Festivalinfo.nl.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Op mijn geboortedag 01-01-1983 stond Doe Maar met ‘de Bom’ op nummer één. Ik vind dit echt zo’n stom nummer. Ik heb echt totaal niets met Doe Maar, nooit gehad ook.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Uhm, mijn eerste zoen was met een boerenzoon bovenin de hooizolder. De zoen was verschrikkelijk smerig en hij zoende mij alsof hij een wasmachine was. Halverwege stopte hij er zei hij “Je moet wel rondjes draaien!”. Gelukkig draaide er toen geen muziek, want dan zou ik dat nummer nu nog steeds vervloeken. Mijn eerste zoen had ik me toch iets anders voorgesteld. Iets met een zweverige zwijmel liefdesmuziek  in mijn achterhoofd en een zoen die naar meer zou smaken. Maar helaas. Het was de eerste en meteen de laatste met deze knul.

Wie was je tieneridool?

Dat was Nick Carter van de Backstreet Boys. Vanaf mijn twaalfde was ik stapelverliefd op hem. Ik droomde en dacht echt aan niets en niemand anders dan aan Nick. Het was echt heel erg. Zo erg zelfs dat mijn hele leven om hem draaide. Inmiddels ben ik 33, en dus al bijna 21 jaar Backstreet Boys fan. De hopeloze tienerliefde voor Nick heeft zich verruild voor een soort “houden van” zoals ik van mijn vrienden hou. Ik heb de mannen vele malen in Noord Amerika en Europa gevolgd en zo vaak ontmoet dat het niet te vergelijken is met hoe het vroeger als fan was. Ik heb dingen gezien en meegemaakt met de mannen waar ik vroeger alleen maar over droomde en nu “kennen” ze mij ook in plaats van dat ze niet eens weten dat ik besta. Ze zijn nog steeds een groot deel van mijn leven, maar ik ben niet meer 24 uur per dag met ze bezig. Waarom ben ik na al die jaren nog steeds fan? Omdat ik hou van deze gekke mannen, van hun muziek, de humor en de liefde en respect voor hun fans. Dit grappige filmpje maakte ik van ‘mijn’ mannen tijdens de soundcheck voor een  legendarische show in Fenway Park in Boston. Ik hou van deze mafkezen!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dat kan allerlei muziek zijn. Van een willekeurig nummer wat op de radio draait, tot een LP van Alabama Shakes die we thuis opzetten om even lekker op mee te zingen. Tegenwoordig zijn het ook veel kinderliedjes waarop ik samen met dochterlief of vriendlief een vrolijk dansje door de woonkamer maak. De buren zullen wel denken, daar gaan ze weer!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Dat zijn er ook een hele hoop. Een band waar ik ook erg van hou is de Amerikaanse countryband Rascal Flatts. Hier in Nederland zijn ze helaas niet bekend, maar toen ik vroeger een aantal zomers in de USA woonde hoorde ik ze overal. Ze schrijven mooie nummers voor liefde en countrymuziek, maar ook staat er op bijna ieder album een nummer waarbij je het niet droog houdt als je er naar luistert. “It’s Not Suppose To Go Like That” is er ook zo een. Ik zou zeggen, luister goed naar de tekst en je begrijpt meteen waar het over gaat. (tissues gereed houden)

https://www.youtube.com/watch?v=lqDxcgSSwKc

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Ik ben dol op kerst en dol op kerstmuziek. Vooral de oudere nummers vind ik geweldig, de nummers die niemand meer kan aanhoren, die zet ik juist nog een tandje harder. Om mijn favoriete mannen hier nog even met jullie te delen heb ik hier mijn favoriete Backstreet Boys kerstnummer “It’s Christmas Time Again”

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Uhm, duh…Backstreet Boys, 100x ofzo…ik ben de tel kwijt, oops!

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Angel Taylor – Love Travels. Toen ik in 2009 tijdens een roadtrip door de USA met vriendlief een concert van Gavin DeGraw in San Diego bezocht stond daar de verlegen Angel Taylor in het voorprogramma. Ik had al honderden live optredens gezien, maar zij deed iets met mij. Haar stem betoverde mij en ik wilde meer, meer, meer! Uiteindelijk vond ik na een paar maanden eindelijk haar debuutalbum online en kocht ik het. Helaas was haar live optreden nog veel mooier dan het album en hoopte ik dat ze naar Nederland zou komen  voor optredens. Ik sprak haar online, en ze wilde ook heel graag komen, maar ja, dan moet er wel genoeg animo voor zijn natuurlijk. Zo zonde, want haar stem is echt heel erg bijzonder. Ze heeft ook meegedaan bij de Amerikaanse versie van The Voice, maar lag er daar helaas bij de battle’s uit. Erg jammer. Zij is echt een artiest waarvan ik nog meer zou willen horen. https://www.youtube.com/user/angeltaylormusic

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

“Show ‘em what you’re made of” van de Backstreet Boys vind ik erg mooi. Het is een krachtig, open en eerlijk nummer. De tekst is erg sterk. Luister zelf maar.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik heb niet één plaat waar ik niet naar kan luisteren maar ik zal zelf niet snel Nederlandstalige levensliederen gaan beluisteren. Daar krijg ik echt de kriebels van.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Dat is zonder twijfel “Who Do You Love” van (je raadt het al) de Backstreet Boys. (jeugdsentiment). Dit nummer en vooral de samenzang vind ik zo mooi, die kan na al die jaren nog steeds op repeat.

Wat een heerlijke lijst, lieve Janske. Ik ging weer terug in de tijd dankzij jouw liefde voor de Backstreet Boys!

Wil je Janske volgen op social media? Dat kan hier: Facebook | Instagram | Bloglovin | Twitter | Pinterest | Youtube

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wat leuk om te lezen. Mijn zusje was vroeger ook fan van de backstreetboys, terwijl ik van de Spice Girls fan was, dus dat was een strijd. Ik ken ze dan ook alleen van “vroeger” en niet van de muziek van nu.
    Aangezien je ook wel countrymuziek kent, ken je dan ook Garth Brooks? Ook onbekend in Nederland, maar zo mooi!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.