Goedemiddag! Het is me wel een cultureel dagje op de blog vandaag zeg! Vanochtend kon je al genieten van de muziek van Janske, nu heb ik een boekentip voor jullie. Meestal plaats ik maar één artikel per dag, vandaag zijn het er twee. Waarom ik juist vandaag over dit boek schrijf zal ik je even uitleggen…

Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk mailtje van Minke Maat. Minke is schrijfster en ze tovert de mooiste gedichtjes en zinnen uit haar hoge schrijvershoed. Minke vroeg me of ik het leuk zou vinden om haar nieuwe boek  Het is overal te ontvangen, zodat ik er een stukje over kon schrijven op mijn blog. Als boekenliefhebber zei ik daar natuurlijk geen nee tegen!

In Het is overal beschrijft Minke kleine en grote dinge uit het leven. De zon die je wimpers vlindert. Een doosje met honderd woorden om de mooiste zinnen mee te bouwen. En wat als de maan zich in je armen laat vallen? Voor je het weet zie je na het lezen van haar gedichten zelf ook: het is overal.

 

Bovenstaande omschrijving maakte me nieuwsgierig en ik begon dan ook direct te lezen toen ik het pakketje open had gemaakt. Het volgende gedichtje raakte me meteen:

Ik van jou

Als jij nou
van mij

en ik
van jou

dan past
het precies

Ik vind het zó knap als je met een paar woorden een hele grote boodschap kunt neerzetten. Dit gedichtje vind ik echt heel erg lief. Net als deze:

af en toe
denk ik
vaak aan je

Het boekje ligt hier nu een paar weken in de woonkamer en ik vind het leuk om af en toe doorheen te bladeren, een paar gedichtjes te lezen en de woorden op me in te laten werken. Het boekje is een perfect cadeautje voor iemand die je lief vindt. Er staan nog meer van dit soort kunstwerkjes in, dus een genot om uit te lezen.

De reden waarom ik juist vandaag over dit boekje schrijf, is dat het vanaf nu officieel verkrijgbaar is in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com. Minke, van harte gefeliciteerd met de officiële lancering van je nieuwe boek!

Wil je meer weten over Minke en haar werk, bezoek dan zeker eens haar website www.minkemaat.nl!

Hou jij ook zo van mooie gedichtjes?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Altijd leuk boekentips zo voor de zomer, dan lees ik altijd meer. Het lijkt me een mooi boek en zeker ook leuk om als cadeau aan iemand te geven.

  2. Pingback: juni 2016 - Minke Maat le Marché

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.