Joe, spuit 11 hier hè! Ik heb weer wat aan de hand en ik hoop maar dat het allemaal goed komt. Zoals je wellicht weet is het bijna feest hier in huis. Dinsdag wordt Laurens namelijk 2 jaar. Waar ik vorig jaar al weken bezig was met versiering, cadeaus en taart is het dit jaar wel anders. Ik moet namelijk nog beginnen met de organisatie van het partijtje dat aanstaande zaterdag plaatsvindt….

Oké, dat is niet helemaal waar, want we hebben al wel mensen uitgenodigd om dit heuglijke feest met ons te vieren. Gelukkig komt een groot deel van hen ook, dus dat zit wel snor. De lastminute stress zit hem meer in de dingen die ik nog niet concreet geregeld heb. Ik zal ze even op een rijtje zetten…

Taart

Vorig jaar bestelde ik een grote fototaart bij de Hema. Heerlijk en nostalgisch, vroeger wilde ik ook altijd Hema slagroomtaart voor mijn verjaardag. Dit jaar heb ik besloten dat ik zelf ga bakken in mijn nieuwe oven. Met alle recepten die ik dagelijks tegenkom op het wereld wijde web moet dat helemaal goedkomen. Hoop ik. Gelukkig is het feestje pas ‘s middags, dus ik kan altijd nog vlaai bij de bakker halen als het niks wordt met mijn oreocheesecake. Voor Laurens is taart sowieso gewoon taart, dus die zal er niet wakker van liggen.

Tijd voor post!

Cadeau

Waar we vorig jaar al weken van tevoren een supersonische Pausmobiel driewieler bestelden, is er nu nog geen cadeau in huis. Wat een loedermoeder ben ik hè?! Het zit zo: we willen Laurens graag een grote jongenskamer geven. Heeft te maken met een fase waarin hij zich nu bevindt en hij vooral alles wil dat ‘gwote jomme’ is, zoals drinken uit een beker, een echt glas of op een gewone stoel i.p.v. de kinderstoel zitten. We hebben het idee opgevat om deze kamer samen met opa’s, oma’s, ooms en tantes te realiseren. Daardoor zou hij dus eigenlijk geen andere cadeaus en ladingen speelgoed krijgen. Gemeen? Nee vind ik niet, hij heeft zóveel speelgoed en is vaak al gelukkig met zijn kleine bezem, wat duplo of zijn nieuwste ontdekking: de balonnenpomp.

Ja hoi, Etienne hier. Breg vroeg me het artikel even te lezen. Dan breek ik meteen even in natuurlijk. Ziet ze toch niet. Lau en ik hebben vanmiddag letterlijk een half uur met alleen die pomp lopen zeulen. Supertof, net doen alsof het een shampoo fles is. Mijn handen zijn nog nooit zo schoon geweest als nu. De uitspraak: “sooo, eeefe hantjes poetse.” schalt nog door mijn hoofd.

Uiteraard zal hij van zijn eigenwijze tantes, opa’s en oma’s heus nog wel wat kleins krijgen, dus je hoeft niet meteen de kinderbescherming in te schakelen. Wij wisten niet zo goed wat te doen, misschien toch een klein cadeau, maarja WAT DAN? Die vraag beantwoordde zichzelf, toen Laurens afgelopen weekend in de kringloopwinkel verliefd werd op een ouderwetse, gele hijskraan. Hij gilde “Woooow mama! Gwote vachautoooo!” en wilde hem niet meer loslaten. We gaan dus vandaag even bellen naar de kringloop of ze hem nog hebben, zodat hij die voor zijn verjaardag krijgt. Het was ook wel echt een tof ding, dus duimt u even mee?

Traktatie

Urenlang Pinterest afstruinen op zoek naar de perfecte traktatie: dat kan ik echt HEEL goed. Een perfecte traktatie maken: nope. Vorig jaar hadden we kleine boekjes met daaraan een foto van Laurens. Dit jaar doen we het anders, aangezien Laurens kort na zijn verjaardag overgaat naar de peutergroep.  We willen aan de babygroep een mooi voorleesboek cadeau doen, iets dat altijd al tot de mogelijkheden heeft behoord en waar andere ouders ook weleens voor kiezen. Ik vind het wel mooi om iets blijvends achter te laten. En voor de kindjes maakt dat ene doosje rozijntjes meer of minder niet zoveel uit. Op deze leeftijd nog niet tenminste! 😉

Vorig jaar maakte ik zelf een kroon. Dit jaar hoop ik dat diezelfde kroon nog past.... ;)
Vorig jaar maakte ik zelf een kroon. Dit jaar hoop ik dat diezelfde kroon nog past…. 😉

Het weer

Het weer is uiteraard niet te sturen, dus dat is wel even een uitdaging. Vorig jaar was het stralend weer op het verjaardagsfeest, dus we konden het lekker buiten vieren. Dit jaar is de voorspelling een beetje wisselvallig en varieert van 18 graden en buien naar 23 graden en droog. Gelukkig hebben we vrienden die een grote tent voor ons hebben, dus als de voorspellingen vrijdag nog steeds een beetje richting regen gaan zetten we die tent op en klaar is Breg. Koelkasten vullen (en legen) met drank en hapjes kan ik als de beste, dus over de catering maak ik me geen zorgen.

Uiteindelijk gaat dit helemaal goed komen hoor, daar twijfel ik niet aan. Mocht je nog een GEWELDIG en MAKKELIJK recept hebben voor een lekkere taart dan mag je me die uiteraard mailen! Volgende week zal ik jullie uitgebreid verslag uitbrengen van het feest!

Hoe heb jij de verjaardag van jouw kindje(s) gevierd?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Deze zomer drie. Ga binnenkort maar aan de slag, hoewel we het niet groots gaan vieren.

  En dat van die cadeaus is helemaal niet zielig vind ik hoor! Vorig jaar vroegen we geld voor een dierentuinabonnement. Fantastisch cadeau. Uiteindelijk hebben ze op deze leeftijd toch niet veel aan heel veel speelgoed; geef ze een simpel lepeltje met beker en ze zijn uren zoet. Of ballonnenpomp dus, ga ik hier ook eens proberen!

 2. Goed idee een grote jongenskamer, dat is toch ook heel leuk?! Yarah vind de ballonnenpomp ook al zo leuk, haha!

 3. Haha jij hebt nog mazzel joh dat hij in deze tijd van het jaar jarig is en mensen ook buiten kunnen zitten. Ons zoontje is op 4 januari jarig dus dan zitten we altijd binnen gepropt.

 4. Het wordt vast mooi weer. Ik ben niet zo’n kookwonder, dus ik kan je niet helpen aan een recept voor een taart. Bij mij zou het zelf bakken uitlopen op een groot fiasco 😉
  Ik duim voor de wagen van de kringloop. Alvast een heel fijnfisje! En natuurlijk alvast gefeliciteerd met de kleine grote man.

 5. Dan hebben we allebei feest zaterdag! Naomi wordt 1. Een dreumes in huis aaaaaaaaaah geen baby meer. Zo en nu weer normaal 😉 Leuk idee zo’n grote jongenskamer. Ik duim dat de vrachtauto er nog is! X

 6. Het wordt vast een super verjaardag! Ik ben benieuwd naar zijn grote jongens kamer! Veel plezier met de voorbereidingen X

 7. Altijd leuk om zo’n kamer te vernieuwen. Wat zal hij ervan genieten, zo’n stoere grote jongens kamer!

  Heel veel plezier op zijn verjaardag. Geniet er lekker van samen!

 8. Toen ze nog klein waren kwam altijd de familie op bezoek. En op de basisschool regelde ik echt themafeestjes thuis.

  Nu hoeft dat allemaal niet meer. En dat vind ik niet erg.

 9. Mathiske's mama blog Antwoord

  Hier is het nog ander halve maand voor de eerste verjaardag en ben ik inderdaad al aan het bedenken en plannen hoe en wat ?

 10. Fiene wordt over 2,5 week ook al weer 2. Ik loop ook echt enorm achter met de verjaardagsvoorbereidingen – waar ik vorig jaar al maanden van tevoren aan begon..
  OEPS..

 11. Volgens mij heb je het ondertussen prima in je hoofd zitten en wordt het gewoon erg leuk en gezellig! En die taart…. als je wil wat proberen, lukt het niet is de bakker of de Hema dichtbij 😉

  Fijne verjaardag alvast!

 12. Zo te horen heb je nog niks gedaan maar al wel een heleboel in gedachten, dat gaat dan zeker goed komen! Wat een leuk idee om hem een grote kamer cadeau te doen. Alvast Gefeliciteerd en heel veel plezier.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.