De kringloop: ik ben er dol op! Lekker rondstruinen op zoek naar pareltjes voor een zacht prijsje. Maar ook om oude kleding af te geven, die bij mij toch maar stof aan het vangen is. Mijn allermooiste kringloopvondst ooit is de babykamer van Laurens en de afgelopen tijd voegde ik er nog een paar pareltjes aan toe..

Babykamer voor een prikkie

Die babykamer was echt een ontzettend geluk. Ik was ongeveer 12 weken zwanger toen ik een ‘rondje kringloop’ deed. Daar  stond het ineens voor mijn neus: een kledingkast, commode, kapstokje en ledikant. Voor slechts €150,-! Ik belde Etienne direct en terwijl ik dat deed, zei de medewerker van de kringloop dat we 10% korting kregen als ik hem kocht. Zo scoorde ik voor €135 een complete babykamer! Laten we het er maar niet over hebben dat Etienne urenlang bezig was met het schuren en lakken van de kasten en het bedje….

Before:

204

After:

1816 Mooi hè? De randjes kunnen van de commode af, waardoor deze later als een gewone ladekast kan fungeren. Het kapstokje komt waarschijnlijk op een dag in de keuken te hangen, wanneer het in Laurens zijn kamer niet meer nodig is. Tot op de dag van vandaag ben ik er nog steeds heel erg blij mee!

De kringloopvondsten van deze week

 Ik las deze week een blog van Webkim over de kringloop, waarin ze allemaal oude pannetjes had gescoord om plantjes in te doen. Het zag er zó gezellig uit, dat wilde ik ook! Op naar de kringloop dus!

Helaas was het aanbod bij Kringloop Zuid niet zo groot, maar ik scoorde toch wel deze mooie po. Daar zullen mijn bloemetjes vast lekker in bloeien door de mest..;)

antieke po bregblogt.nl

Etienne kreeg in maart van Laurens en mij een platenspeler voor zijn verjaardag. Sindsdien kan ik de LP-hoek in de kringloop niet meer links laten liggen. De collectie breidt zich langzaam uit. Dit keer voegde ik er 5 nieuwe titels aan toe.

lp's bregblogt.nl

Eenmaal thuisgekomen heb ik de elpee van Jip en Janneke opgezet en Laurens was direct onder de indruk. Hij luisterde naar de verhaaltjes en regeerde op wat er gezegd werd. Zo schattig! Het album van Vera Lynn heeft een speciale betekenis. Toen mijn omaatje in 2013 overleed, draaiden we “We’ll meet again” tijdens haar crematie. Ik vond het altijd al een prachtig nummer en sindsdien is het extra bijzonder. Om het nu op elpee te hebben maakt het nog een beetje meer bijzonder. De elpees uit de jaren ’80 zullen vooral uit de kast worden gehaald tijdens feestjes of zomerse bbq’s. En Barry White? Wie houdt er niet van de diepe stem van deze man?

Vanochtend ben ik na het sporten nog even naar het Snuffelzoldertje in Schin op Geul geweest. De eigenaresse struint als hobby allemaal antiek-en brocantemarkten af. Om haar verzameling enigszins in toom te houden verkoopt ze allerlei stukken op haar Snuffelzoldertje. Wát een leuke plek! Ik slaagde er goed met een houten krat, een prachtige emaillen bak en een vrolijk rood setje. Ik heb er meteen allemaal plantjes voor gehaald en heb het eindresultaat even in een diashow gegoten. Ben er zó blij mee! Binnenkort deel ik  trouwens nog meer foto’s van de tuin en heb ik (weer) een gave winactie in petto!

 

Kom jij graag bij de kringloop? Wat zijn jouw mooiste kringloopvondsten?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Nog een kringloop-fan hier! Ik kom er heel graag! Koop er graag boekjes voor Spencer en heb er ook veel kleertjes voor hem vandaan gehaald.

 2. Wat een leuke dingen heb je gekocht. Ik kom eigenlijk nooit in de kringloop, maar als ik het zo zie moet ik dat wel een keertje gaan doen!

 3. Ik vind het ook zo leuk om even bij de kringloop te kijken. Mijn schoonzus scoorde nog een mooie ouderwetse marmeren plaat voor mij voor 2 euro. Top!

 4. Wat een leuke tips Bregje !
  Ik ben een paar weken geleden voor het eerst bij de Kringloop winkel geweest.
  Heb een paar hele mooie (wijn) glazen gescoord en ben er helemaal blij mee. Binnenkort maar weer eens langs gaan :).

 5. Ik breng eigenlijk alleen spulletjes bij de kringloop, ik kijk er nooit. Maar ik wil dat in de toekomst wel doen, voor speelgoed of een fietsje voor onze zoon.

 6. Ik ga ook graag naar de kringloop. Je hebt ook een gratis app waarmee je makkelijk alle kringloopwinkels kunt vinden.

 7. Pingback: Kringloopschatten – The Fabulous Life of Ellen

 8. Pingback: RivierPark Maasvallei: een ontdekkingsreis in mijn achtertuin - Breg Blogt

 9. Pingback: Voordelige manieren om boeken te lezen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.