Goedemorgen, welkom op deze zomerse herfstige zondag! Perfect weer om rustig aan te doen, onder een dekentje te kruipen en lekker muziekjes te draaien. Vandaag vertelt Ingeborg je alles over haar favoriete en minder favoriete muziek..

de muziek van Ingeborg

Wie ben je?

Mijn naam is Ingeborg Uitentuis, ik ben 44 jaar en ik woon samen met mijn twee lieve kinderen van 4 en 8 in het zonnige Brabant. In het dagelijks leven ben ik accountant. Ik schrijf en blog heel graag. Mijn blog vind je hier. .

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Dat moest ik uiteraard even opzoeken want hier dacht ik nooit over na: Soley Soley met “Middle of the road”. Ik ken het nummer niet maar het is een nogal traag jaren-70 liedje (geeuw).

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Nou, eh.. dat was ergens in de jaren 80. Toen waren er geen mobiele telefoons, geen computers en nog weinig CD’s (ik voel me even een oude oma nu). Er was dus niet altijd muziek om je heen. En op het moment suprême dus ook niet..

Wie was je tieneridool?

Madonna! In 1984 zat ik op de achterbank van de auto bij mijn ouders en hoorde ik het nummer “Material Girl” en besloot ik om fan te worden. En dat ben ik tot de dag van vandaag nog steeds (al is het wel minder geworden). In 1987 (ik was toen 15) ging ik samen met mijn jongere zusje naar het concert van haar in de Kuip in Rotterdam. Samen met mijn vader was ik maanden daarvoor kaartjes gaan kopen bij de plaatselijke VVV (en nee, internet bestond nog niet toen). Mijn ouders gingen mee naar de Kuip en stonden ons na afloop weer op te wachten. Het was geweldig! Ik ben daarna nog meerdere keren naar haar concerten geweest en heb al haar muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=DNSUOFgj97M

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dat is Avicci met ‘Wake me Up’ (of te wel “Wakke mu up”, zoals mijn dochter zegt). Het is een nummer dat bij ons alle drie favoriet is. Op zich geen hoogstaande muziek, maar wel een leuke tekst (“So Wake me up when it’s all over, when I’m wiser and I’m older”). Het is een tekst die ik wel toepasselijk vind omdat ik merk dat ouder en wijzer worden best fijn kan zijn. Mijn zoon van vier danst graag mee met Avicci op Just Dance en het is geweldig om te zien hoe goed hij de pasjes kent.

Avicci

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Dat is op zich een vrolijk nummer, namelijk ‘Feel’ van Robbie Williams. Het nummer werd gedraaid tijdens de openingsdans van de bruiloft van mijn zus in 2003. Als ik dit nummer hoor, ga ik terug in de tijd naar deze bruiloft, en zie ik de mensen staan die er toen wel waren en nu niet meer. Sindsdien zijn er mensen overleden van ouderdom na een lang en gelukkig leven. Maar anderen werden getroffen door ziekte of noodloot en waren er plotseling in de bloei van hun leven niet meer. En daar word ik verdrietig van.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

‘Last Christmas’ van Wham. Verder maar geen commentaar meer..

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Dat was het concert van de Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark in Nijmegen in juni 2007. Ik ging er samen met mijn toenmalige vriend en mijn zus en haar man naartoe. Van te voren hebben we heerlijk ergens tapas gegeten en het was erg gezellig. Tijdens het optreden regende het, maar ik had geleerd van een ervaring jaren ervoor tijdens het Rolling Stones-concert in Groningen (waarbij we tot op het bot natgeregend zijn), en had een poncho mee. Een geweldig concert, ik kan niet anders zeggen. Wat een geweldige artiesten en muzikanten!

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Ik ben een groot fan van Heather Nova. Heather heeft een mooie zuivere stem en zingt prachtige teksten (om over na te denken). Toch vind ik de muziek wel toegankelijk, want het is rustige muziek en haar teksten kan ik altijd wel ergens op van toepassing laten zijn. Ze schrijft ook gedichten en dat merk je ook aan haar songteksten; ze zijn niet altijd evenwichtig van opbouw. Maar ik hou ervan!

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Van mijn liefste kreeg ik ‘Message to my girl’ opgestuurd, een simpel nummer uit 1984, maar o zo mooi en romantisch:

https://www.youtube.com/watch?v=f3qNdAT_8Hw

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Gelukkig krijg ik niet snel een pesthumeur want muziek kun je tegenwoordig gewoon heel makkelijk uitzetten. Je krijgt mij op de kast met muziek van Cher of Laura Pausini. Gelukkig is deze muziek tegenwoordig niet zo vaak meer te horen, dus ben ik bijna altijd vrolijk.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Mijn favoriete nummer aller tijden is een klassieker, te weten ‘Jolene’ van Dolly Parton. Het is een nummer uit 1973 maar ik vind het nog steeds van deze tijd, zowel wat inhoud betreft als muziek. Ik schreef het al eerder in een blog, maar ze zijn er nog steeds: de Jolenes die achter jouw man aangaan. Sla er een willekeurig vrouwentijdschrift op na en je leest er een artikel over. Dolly Parton zong het nummer ooit eens met Melissa Etheridge en ik vind dat een geweldige combinatie. En Dolly laat een dikke 30 jaar na dato nog even weten wat ze van Jolene vindt!

Wat een heerlijke lijst Ingeborg, dankjewel! Wil je meer van Ingeborg weten? Volg haar dan op haar Twitteraccounts en ik twitter als @iuitentuis en @ingeborgblogt.

Wil je ook eens meedoen aan deze rubriek, dat kan! Ik ga net zolang door tot niemand meer zijn of haar muziek wil delen, dus stuur me een mailtje en dan komt het helemaal goed!

Fijne dag!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Bij ‘Message to a Girl’ ging er niet meteen een belletje rinkelen, maar als je het luistert is het een ‘o ja’. Een fijn nummer inderdaad. En een leuke verzameling muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.